Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tükör őrző-védő valóban...

Tükör őrző-védő valóban megadja azt, amit ígér?

Figyelt kérdés

A kérdés adott. Először leírom, mi nem érdekel:

Ami NEM érdekel:

- az, hogy alkalmas-e a tükör ŐV versenyzésre

- az iskolák közötti rivalizálás

- az, hogy milyen kva drágák a tükör sulik

- az olyan jellegű válaszok, hogy "menj, és nézd meg magad, és mérd fel, tetszik-e neked" - ha úgy gondolnám, hogy kezdő kutyásként képes vagyok megállapítani néhány oktatás megnézésével azt, hogy mire alkalmas valójában egy képzés, nem tenném fel ezt a kérdést

Ami ÉRDEKEL:

- igaz az, hogy ha eljárok rendszeresen ŐV oktatásra, akkor egy bizonyos idő után képes leszek olyankor is kontroll alatt tartani a kutyámat, amikor jelenleg eldurran az agya (pl macskáról lehívás)?

- kb mennyi lehet ez az idő?

Nagyra értékelném, ha olyanok is írnának, akik jártak már ilyen foglalkozáson (tükrösök, vagy volt tükrösök). Természetesen olyan tapasztalt kutyások válaszát is várom, akik jól értenek az akármilyen ŐV-höz.

Előre is köszönöm.

2013. dec. 18. 22:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Nekünk a sok kontrollal való játék segít. Eldobok valamit, félúton visszahívom őt vagy a másik kutyának adok engedélyt, ilyesmi."

A lényeg itt is ugyanaz, mint ŐV-ben (persze csak a macska viszonylatában végigvezetve a gondolatot). Minél magasabb ösztönállapotban minél nagyobb kontrollt elérni. A labda is zsákmányösztönt vált ki, a segéd/párna stb is.

2013. dec. 19. 10:01
 12/20 anonim ***** válasza:
63%

Tudom, Szandi, hogy ugyanaz a kontroll, ezért is csinálom:) De akárhogy is, nekem egyszerűen nem jön össze a husky meg az őv. Tudom, ez most egy új trend, hogy minden kutyával őv-zzenek, de nekem egyszerűen nem fér bele, hogy egy huskyt, aki még véletlen sem erre lett kitenyésztve őv-re vigyek. Mikor őrzővédős vizslát láttam, nem tudtam, sírjak vagy nevessek. Akkor minek vannak fajták?

-kispalikee-

2013. dec. 19. 10:27
 13/20 anonim ***** válasza:

Tudom, h tudod :D

A kérdezőnek írtam csak le :D

Aki meg tudja szerezni labdával is a kontrollt és csak az a cél, h macskáról lehívható legyen, akkor felesleges az ŐV tényleg ill. persze ez attól függ, mennyire pörgethető fel a kutya labdával :)

Magát a tényt nézve, h hú tényleg ott egy vizsla áll v egy husky tényleg fura, de ha élvezi :)

2013. dec. 19. 10:44
 14/20 anonim ***** válasza:
67%
Jó néhányan még mindig az öv-t a haraptatással, vadítással kötik össze. Nem az. Zsákmányos játék, amelyet vígan képes játszani nem öv fajta is. Nincs ellenség, csak valami, ami mozog és el lehet kapni, harcolni érte, megszerezni.
2013. dec. 19. 10:47
 15/20 anonim ***** válasza:
46%
Hát, én ebben már ilyen vaskalapos vagyok, meg nekem lehúzásszagú volt az egész, hogy azért vigyem őv-re a tökre nem erre tenyésztett kutyámat, amihez amúgy nekem sincs tökre kedvem, hogy lehívjam macskáról. Áhh, nekem túl sok volt az ígéret, hogy majd az alapfok segít, majd a középfok segít, majd az őv segít. Az bökte a csőrömet, hogy más megoldás amúgy szóba sem került, csak az őv, mint egyetlen lehetséges alternatíva a probléma megoldására.
2013. dec. 19. 10:47
 16/20 A kérdező kommentje:

7-es, jól olvastad (bár nem tükrös ŐV edzésen voltunk, 1 db alkalommal).

Igazából a kérdés bennem is azért merült föl, mert mi már megcsináltuk az alap és középfokot, de tulajdonképpen azon a pár, "magas ösztönhőmérsékletből" eredő problémán, amink van, ezek nem segítettek, holott a tanfolyam is ígért hasonlót.

Nagyon köszönöm a válaszokat, megfontolom, hogy befizessek-e ŐV-re, vagy otthoni kontroll feladatokat csináljak (mint amilyen a huskys labdázós példa)

2013. dec. 19. 11:57
 17/20 anonim ***** válasza:
72%
Nézd meg először, hogy mi az ami érdekli a kutyát. Labda, hurka. ha a hurka jobban, akkor az alapokat kezd labdával. Amugy én is halál feleslegesnek tartom azoknak a kutyáknak az ö.v.-ét, akik alapból nem erre lettek kitenyésztve, illetve minimális ösztönnel rendelkeznek. nyilván a zsákmányszerző ösztön az egyetlen ami fejleszthető, de kérdés, hogy mi értelme van, ha amugy nincs rá szükség. Ráadásul most igy tiszta, hogy botérzékeny a kutyád, tehát sok értelme nincs. merre fele laktok egyébként?
2013. dec. 19. 13:11
 18/20 anonim ***** válasza:
80%
1 darab foglalkozáson voltál a kutyával és botot emeltek rá? És nem mentél el onnan azonnal? Nem csoda, hogy ereszt. A őv egy hosszú és kemény munka eredménye, hasszan felépített dolog, nem egy foglalkozás és már lehet is püfölni a kutyát.
2013. dec. 19. 13:20
 19/20 anonim ***** válasza:
46%

ma 13:20

Botot használni, emelni lehet ezerféle módon . Ráadásul nem egyenlő a "püföléssel".

2013. dec. 19. 14:30
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze, kismillió módon is lehet. DE nem az első foglalkozáson, ne röhögtess már! Legtöbb kutyának olyankor még arra kéne rájönni, hogy rongyozzon, vagyis inkább barátkozzon a segéddel. Az, hogy a kérdezőé rögtön fogott, nem azt jelenti, hogy az összes többi lépépst ki is lehet hagyni. Ha meg az "költői túlzást" nem érted a püfölésben, az nem az én hibám.

Nem is értem ekkora hiba hogy nem tűnik fel.

2013. dec. 19. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!