Szakdolgozat: konzulens kutyás terápia témában?
Kutyás terápia témában szeretném írni a szakdolgozatomat szociálpedagógia szakon, de sajnos még nem talátam konzulenst. Aki terápiázik és esetleg ismer olyan egyetemi végzettséggel rendelkező szakembert, aki kompetens a témában és esetleg (díjazás ellenében) vállalna konzultálást, az kérem, jelezze.
Ezenkívül érdekel minden témába vágó szakirodalom angol, esetleg magyar nyelven (ha van egyáltalán) kezdve a kiválasztástól, a képzésen át a terápiás munkáig. Az sem baj, ha külföldről kell rendelni.
Szeretném a saját kutyámmal is elkezdeni a képzést, de az év végéig külföldön vagyok, így ez várat magára, a szakdolgozati témaválasztási lapot meg hamarosan le kellene adnom... Köszönöm!
Ha beszélsz Angolul, felveheted a kapcsolatot Alina Rusu-val, aki ebben a szakirányban tanít a kolozsvári egyetemen, angol nyelven beszél, angol nyelvű könyvei is vannak, pl: 27. Rusu A.S. (editor). 2005. Studying communication in animals. ASCR, Cluj-Napoca, ISBN 973-7973-23-2, 152 pagini.
De népszerű ez a szakdolgozat téma mostanában! :) Vannak többen akik például gyógypedagógusok és kutyás terápiával is foglalkoznak. Kicsit keresgélni kell a google-ben. :) A "kutyaterápia" címszót is megpróbálhatod, bár helytelen, de sokan így is használják. Neked a város számít az offline konzultáció miatt, vagy csak online tartanád a kapcsolatot a konzulensel? Az a baj, hogy akit én ismerek, az most ki se látszik a munkából.
Mi magyar szakirodalmat szinte nem is találtunk. Weblapok vannak, ha azt az iskolád elfogadja forrásnak. Könyvek és cikkek főleg angol nyelven vannak (mondjuk én más nyelven nem is kerestem). A könyvek fizetősek, a cikkek egy része is az, de van amit ügyesen meg lehet találni a google-ben is.
Már túl vagyok a keresgélésen, több szervezetnek is írtam, de vagy nem válaszoltak vagy elküldtek. Egy valaki van a tarsolyomban, de egy ideje "eltűnt"... és ezért kérdeztelek titeket, hátha kapásból jön egy-két név, aki szükség esetén elvállalna.
Békés megye, Pest, Vác vonalon mozgok, de felőlem mehet online is a dolog, abszolút feleslegesnek tartom, hogy személyesen mondja el, amit le is írhat, vagy megbeszélhetjük a dolgokat telefonon is, ahogy neki könnyebb. Ha van előttem szakirodalom, abból össze tudom szedni a dolgokat, semmi újat nem kell kitalálni, minden le van már írva, csak nem magyarul. :) Tehát nem hiszem, hogy hosszadalmas, szájbarágós konzultációkra lenne szükségem, csak valaki időnként át kell fussa, hogy mit írtam addig, plusz esetleg kiegészíteni olyan dolgokkal, amikről nem biztos, hogy van irodalom.
A legjobb a lenne, ha az írással párhuzamosan képezhetnénk a kutyámat is, ha ez már folyamatban lenne, biztosan könnyebb lenne konzulenst is találni, de ebben sajnos meg van kötve a kezem.
Én tök jónak tartom, hogy sok szakdoga születik(én is ebből írom, csak egy szűkebb témából), hátha valaki phd dolgozatot is akar ebből írni, és lassan elindul valami akkreditáció az állat asszisztált terapeuta irányában:)
Én a helyedben megnézném egyes egyesületeknél, hogy kinek van jogosultsága terápiás kutyát vizsgáztatni, és nekik írnék. Az én konzulensemnek (belső) nem ez a szakterülete, ezért majd nekem kell összekaparnom az anyag nagy részét:) Az egyik alapítvánnyal már van valamennyi kapcsolatom, majd hozzájuk fogok menni.
Jó lenne, ha nem csak szakdolgozatok, hanem könyvek is születnének a témában... Sokan hallottak már róla, de kevesen tudják, hogy valójában mit is jelent, hogyan működik, pedig nem költségigényes, rengeteg helyen lehetne alkalmazni és nem csak a terápiát.
Te miből írod?
Azt most nem fejteném itt ki:)
Én csak belenézegettem, de úgy tűnik német nyelven is van jó pár forrás, az angolt már átbogarásztam sajnos.
Szerinted költségigényes? Főleg, hogy önkéntes alapon dolgoznak a felvezetők..?
Hallottam olyan intézményről, ahol lovasterápiát váltottak le vele. Na, az költségigényes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!