Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van Budapest környékén kutya...

Van Budapest környékén kutya terápia?

Figyelt kérdés

Rettegek a kutyáktól. No nem mindegyiktől, de többnyire ha meglátok egyet felmegy a vérnyomásom, lever a víz, és képtelen vagyok nem levenni a szemem róla, mert akkor úgy érzem meg fog támadni. Tudom, akkor támad, ha pont így viselkedek, mégis képtelen vagyok másképp reagálni. Nagyon kellemetlen ez nekem, nem szeretném ha kisgyerekem is esetleg átvenné ezt a rettegést tőlem.

Lehet ezt valahogy, valahol kezeltetni? TV-ben már láttam, hogy külföldön erre van lehetőség. De itt nálunk?

2010. júl. 29. 09:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia, küldtem neked privit :-)
2010. júl. 29. 09:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Elég sok terápiás kutya dolgozik Bp-n, a Pető intézetbe is járnak, nyugdíjasotthonokba, ovikba. A népszigetes csapatban többen dolgoznak terápiás kutyákkal, úgyhogy ha valamiért az mégsem válik be, amit az első írt privátban, akkor hívd fel a népszigetiseket (www.kutyasuli.hu-n fent van a számuk) és egyeztess velük időpontot. Egyébként én a helyedben lehet, hogy ki is járnék hétvégente akár gyerekkel együtt a kutyasuliba, ott mindig vannak kiképzők, meg tudsz ismerkedni rengeteg fajtával, és azok keverékével, és szerintem visszaadja a magabiztosságod.

Öröm hallani, hogy vannak ilyen anyukák is! Gratulálok ahhoz, hogy ilyen felelősségteljes vagy, és nem csak az érzéseidre hallgatsz, hanem át is gondolod a dolgokat.

Most még nem javasolnám, de ha sikerül kicsit megbarátkoznod a kutyákkal, esetleg lehetne saját kutyád is, akkor biztosan megszeretnéd őket. Mostmég azért ne, mert szívbajt kapnál, ha a kiskutyádhoz odarohangálnának a nagy kutyák, és nem tudnád jól kezelni a helyzetet, de ha kicsit rákészülsz, akkor már simán!

Hatalmas öröm ám egy kutya, pláne a gyerekeknek.

2010. júl. 29. 10:27
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtök válaszát. Utánanézek annak amiket írtatok és nekikezdek "kigyógyíttatni" magam.

Saját kutyára már én is gondoltam, illetve a férjem. De pont az az amitől félek, hogy mi van ha sétáltatom és jön egy nagyobb erősebb kutya... Egyelőre bele sem merek gondolni..

2010. júl. 29. 15:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Amúgy a kutyások miközben elviszik sétáltatni kedvencüket nem gondolnak arra, hogy van olyan aki esetleg fél tőlük?

Csomószor van, hogy jön pl egy harci kutya velem szemben póráz és szájkosár nélkül. Én elhiszem, hogy a gazdit nem bántja, meg, hogy többnyire az idegeneket sem. De ha olyannal találkozik mint én, és megérzi a rettegést, akkor az kiválthat belőle támadási kényszert nem?

2010. júl. 29. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!