Nektek mi a véleményetek a tűkőriskoláról?
Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek goldenje és hasonló családi kutyája van, azoknak megfelelő lehet a tükörsuli, viszont komolyabb munkakutyázásra majdnem hogy alkalmatlan.
Nálunk foglalkoztak az egyéni problémákkal, de alapjában véve össze-vissza beszéltek. Amit az egyik nap lehetett, azt már a másik nap nem és mikor rákérdeztem, hogy de ezt tegnap akkor miért lehetett, akkor az volt a válasz, hogy nem is mondott semmi ilyet :) Szóval nagy kavalkád volt az egész. Nem beszélve arról, hogy ahova én jártam, ott a német juci, meg a mali a tökéletes kutya, a többi keményebb munkakutya magasról le van tojva, plusz tartanak is tőlük. Persze azért próbálták adni a keményet, de szerencsére hamar átláttunk a szitán.
Szóval, összességében annak, akinek cukimuki családi kutyája van, annak megfelelő suli, de aki komolyabban kutyázni szeretne és komolyabb kutyája is van, annak nem.
És póráz nélkül 10-15 másik kutya között nem tudott a kutyád szocializálódni? Vagy nem voltak ott a szocializációs oktatók?
Mivel foglalkoztak, milyen egyéni problémád volt, amiben nem kaptál segítséget?
Én soha nem hallottam oktató szájából tükör iskolán, hogy egy kutya ideggyenge, de persz ők is emberek, köztük is lehetnek tudatlanabbak, vagy rosszul kommunikálók.
Egyébként én egy két és fél éves nagyon szocializálatlan, domináns agresszív kutyával kerültem Tükör iskolába, és bár nem a középfok után rögtön (ehhez azért kevés volt 14 hét) de nagyjából egy év után már bárhol tudok vele póráz nélkül sétálni, és bármilyen kutyák között el tudom engedni, provokációra sem mutat agresszivitást, és a kutyák mellett bármilyen más állattal is kijöna felügyeletem alatt, pedig régen mindenre vadászott, ami mozog. Macskám is lett azóta :) az én kutyámat megmentették attól, hogy pórázon élje le az életét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!