Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van még olyan aki nem viheti...

Van még olyan aki nem viheti a szüleihez a kutyáját, így egyedül karácsonyozik?

Figyelt kérdés
2 éves a kutyám, soha nem volt vele semmi baj, nagyon jó fej és nyugodt. Nagytestű, tavaly a lakótársam vitte magával az ünnepekkor, de idén már nem tudja vállalni. Lassan 4 éve élek egyedül (szülők nélkül) anyukám a férjével a férj lakásában. Na most, nevelőapám közölte, hogy oda nem vihetem a kutyát, mert biztos megeszi a modellvasút gyűjteményét (ami amúgy vitrinben van), így viszont nem tudom hogy oldjam meg a karácsonyt. Persze tök jogos mert az ő lakása, csak nagyon jól tudja ez nekem mennyire rosszul esik, mert még sohasem karácsonyoztam egyedül. Másfél órára laknak innen, így reggel leviszem a kutyát és átmegyek, délutánra hazajövök kutyázni, majd vissza, és este megint haza. Nem is tudom hogy fog ez így beleférni, kevesebbet leszek ott, mint amennyit utazom. Most nagyon rosszul érzem magam, mert a kutyám tényleg nagyon jól viselkedik, ellenne a szobakennelben, nem csinálna semmi rosszat. Így egyedül karácsonyozom életemben először, és ez tök rossz, el vagyok szomorodva. :( Mindig megvan a rituálé, a vacsora, az ajándékozás, és olyan fáradt szoktam lenni, most meg még jöhetek is haza. Nem tudom mit tehetnék, ismerősre sózni karácsonykor bunkóság, és bármennyire szereti is a többi állatot panzióban még sosem volt nem tudom hogy viselné, ráadásul karácsonykor nem akarom magára hagyni. Mit tennétek a helyemben? :(
2013. dec. 14. 22:47
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a panzió lesz a megoldás mert ő nagyon szeret minden kutyust, szerintem nem lesz baj. Sokszor volt már másnál 2-3 napra, minden ismerősöm nagyon szereti és szívesen vigyáztak rá, csak most a karácsony miatt nem akarom másra sózni, mert ez tényleg nem olyan alkalom. Ki is néztem egy panziót:

[link]

Szerintetek ők jók? Van valakinek tapasztalata velük? Holnap felhívom őket és a kutyával elmegyünk megnézni, nagyon szimpatikusak és tetszik az a nagy játszótér a kutyáknak, meg hogy vihetek neki kaját (BARF etetésen van) és az ára sem olyan vészes.

2013. dec. 15. 13:17
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A dogmopolite jó, csak nekem nagyon monstrum, túl sok kutya van náluk szerintem. Én inkább családiasabb helyre vinném, lakásba. Tudok pár oktatót aki vállal panziót karácsonyra is, ha gondolod írj privátot és adok hozzájuk elérhetőséget.
2013. dec. 15. 13:53
 13/13 Szilvi & Argos ***** válasza:

Én se vihetem át Argit apámékhoz, de nem fogok egyedül karácsonyozni. Első 2 évben Argos a hosszú láncon volt, amíg apáméknál voltam a panelban, az elmúlt 2 évben meg itt hagytam Nagyapámmal a házban. Legalább Ő sincs egyedül :)

Mivel minden nap 3-4 órákat sétál-mozog-játszik-tanul, így Szenteste délelőttjén is elviszem egy jó 2-3 órás sétára-játékra, 14 körül kap fincsi kaját, aztán 16 körül indulásom előtt kiviszem még 10 perc pisi-kakira...aztán szépen itt marad bent este 22-ig kb, akkor még esetleg sétálunk 1 órát, de lehet, hogy csak 10 perc eü-i bóklászást kap, aztán még kaja és alvás :)

Ha reggel és kora délután is kiadósan lemozgatod a kutyádat, adsz neki enni, akkor 14-től simán el lesz akár este 22-23-ig is egyedül :) Ez sima munkaidő :)

Ne legyen lelkiismeret furdalásod!

2013. dec. 18. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!