Miért tartanak az emberek PANEL lakásban, lakótelepen kutyát? És miért nem szedik fel maguk után a kutyasz@rt sétáltatás közben?
Leszögezem: Akinek nem inge, ne vegye magára!
Eddig szerettem a kutyákat, de mióta anyuka lettem egyre kevésbé szeretem őket. Ahol lakunk van egy nagy park, a parktól 150 méterre van egy kutyafuttató. Az emberek mégis a parkba viszik csak a kutyájukat, ahol persze nem szedik össze a kutyasz@rt! 1,5 éves a kislányom és sajnos nincs olyan hét, hogy ne lépne bele kutyakakiba. Annyira, de annyira dühös vagyok már!!!! Miért kell azt a kevés szabad zöld területet is átadni a kutyasz@rnak???? Én is kidobom a k@kis pelenkát a kukába; a kutyások miért nem tudják ezt megtenni???? A gyerekek olyan szívesen játszanának a falevelekkel, de nem, nem lehet elengedni még a parkban sem a kezét, mert kettőt lép és kutyagumis lesz a cipője. Egyszerűen undorító!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kedves kutyatartók, nézzetek kicsit magatokba és szedjétek fel a piszkot a kutyák után!!! Köszönöm a többi gyerekes család nevében is!!!
Utolsó hozzászólónak igaza van! Én is az ilyen emberek miatt utáltam meg a kutyákat és a kutyásokat is!
Kertes házban lakok, de soha nem lesz kutyám...
Sztem baromira rossz helyen tetted fel a kérdést. Itt felelős kutyatartók vannak akik nagyrészt összeszedik maguk után a kutyagumit. A másik meg hogy hogy arákban van összefüggésben a kérdésed a magyarázatával??
"Miért tartanak az emberek PANEL lakásban, lakótelepen kutyát? "
Szted aki kertes házban tartja az nem viszi sétálni?? Ordít rólad a butaság és az önteltség. Ha bajod van a sok kutyaszarral menj oda személyesen azokhoz a kutyásokhoz akiknél látod, hogy nem szedik össze és mond meg NEKIK a véleményedet!!! Legyél kemény és ne itt pöfögj mint a bolondgomba!
ha gci lennék, most én is feltennék egy kérdést a gyerekek témakörben:
Miért tartanak az emberek gyereket PANELlakában? És miért nem nevelik meg rendesen, hogy tudjon köszönni, ne legyen emós, és normális ember módjára tudjon élni?
15:07-es, már bocs, de ez az egymásra mutogatás baromság. Felszeded, HA. Nincs ha, szedd fel, vigyél három zacsit, csomagold bele, aztán majd kidobod, ahol lesz kuka. Anyukának ugyanez a gyerek kakijával.
Kutyám van, felszedek utána mindent, kidobom ahol tudom, nem rinyálok azon, hogy mások nem teszik nekem lehetővé a felelősségteljes viselkedést. :-/
Így van!
Én is mindig viszek több zacskót,és a kezem sem törik le,ha a felszedett trutyit a zacskóban magammal kell vinnem pár métert.
AZ előttem író 2-nek tökéletesen igaza van!
15:16-os, akkor most az vagy?
Siralmas, hogy az embert és a kutyát egy szinten említitek!
Nekem az fáj a legjobban, hogy általánosítasz!
Elmondjam akkor, hogy milyen érzés, mikor sz@rik a kutyám a járdán, éppen a zsebemben kotorászom a zacskóért, hogy FÖLSZEDJEM A SZART erre jön egy járókelő az utcán szembe és elkezd köcsögözni, hogy na ez is ide sz@ratja a kutyáját?! De tudod, intelligensebb vagyok annál, hogy beszóljak neki, hogy "nyisd már ki a szemed, szerinted mit csinálok éppen, hát szedem össze". Pedig hidd el, a fogam össze kellet szorítanom! És én is gyűlölöm a sz@rt, belelépni meg főleg! És tudod 2 azaz kettő kutyám van, és van, hogy fogom a két kutyát, közben tele van a kezem mással is és mégis összeszedem! És ha csak 500 méterre van kuka, akkor is és cipelem a sz@rt magammal! Ezért fáj, hogy általánosítanak! És én is megvetem azokat, akik otthagyják! Volt már, hogy rászóltam kutyásra, hogy szedje össze, mondja nincs nála zacskó, hát modnom adok én zacskót erre közli, hogy nem tudja fölszedni, mert húzza a kutyája a pórázt! Hát azt hittem odasz@rok döbbenetemben!
De akkor is az fáj, hogy emiatt általánosítanak, én 2 kutyával ösze bírom szedni, még akkor is, ha rakoncátlanok és majd el rántanak és tele van a kezem!
Hogy miért tartok lakásban kutyát? Mert jó neki a közelségem! Ha lenne kertem, akkor is beengedném és elvinném sétálni is! De tudod nem ez a lényeg, hanem hogy ki legyen a mozgásigénye elégítve és foglalkozzanak vele! Csak hát te nyilván nem értesz hozzá, tehát honnan is tudnád? A kutyának nem a kert a lényeg, hanem a foglalkozás.
Amúgy meg, hadd mondjak valamit! És ez sokaknak nem fog tetszeni. Csodálatos egy gyereknek lakótelepen felnőni...! Én is ott nőttem föl, lementem a játszótérre és a sok narkós, elhanyagolt utcagyerek között nőttem föl! Csodálatos volt...! Van egy barátnőm, aki szintén lakótelepi csaj, kábítószeres volt, de már szerencsére leszokott. Ő mondta mindig: inkább szül gyereket egy utolsó faluban és inkább beszéljen a gyereke tájszólással, mint hogy ilyen helyen kelljen fölnőnie, mint neki! Soha nem felejtem el ennek a lánynak ezt a mondatát! Hogy őszinte legyek, egy ilyen környezettel nem könnyű nem asszimilálódni az embernek. De te nyilván tökéletes anyuka vagy, nyilván mintacsaládod van, nyilván neked van a legszebb, legokosabb, legkiegyensúlyozottabb gyereked, veled ilyen nem történhet meg, neked mindegy, hol laksz, a te gyereked úgyis tökéletes lesz!
Ja és a sz@ros témára visszakanyarodva! Majd akkor szólj be azoknak, akik összeszedik a szart, ha az anyukák sem a parkba sz@ratják a fattyúikat! Igazán jó élmény, mikor a kutyám föleszi a kölök undorító sz@rát, aztán mehetünk föl pofát mosni!
Na meg akkor légyszíves és lobbizz az undormányos hajléktalanok ellen is, akik a homokozókban alszanak, oda hugyoznak, oda hánynak, sz@rnak és még elzavarni sem lehet őket!
És fogj vissza a sznobságodból, igen, felháborít az, ha valaki olyan buta, hogy általánosít!
Egyúttal köszönöm azon kutyatartóknak, akik otthagyják a sz@rt, hogy hála nekik, a normálisakat is utálják az emberek!
Meg majd ha olyan kutyafuttatók lesznek, amit lehet is annak használni, akkor odaviszem a kutyáim!
Bocsi a stílusért, kicsit ideges lettem. :)
Bár engem az vigasztal, hogy ahol lakom (Bp. belváros), megoldották ezt a dolgot könnyen. :) A park mindenkié. És van egy elkerített, őrzött játszótér, ami mellesleg hatalmas. Oda nem mehet be kutya, gyerek biztonságban van, nincs kutyagumi stb. Tehát éljenek az anyukák és a gyerekek. Csak a kutyások szenvednek a hajléktalanoktól, az ő termékeiktől, meg a gyereket a bokorba sz@rató anyukáktól... De lenyeljük, mert nem háborgat minket senki és használhatjuk a kutyáinkkal a teret. Sőt, fölszedjük a kakit is, mert szeretnénk, ha megmaradna ez a lehetőség, hogy a környék egyetlen zöld területéről ne tiltsanak ki minket. Pedig ugyanolyan jogaink vannak, mégis nyelünk, a béke érdekében.
És ez nem arról szól, hogy ki a felsőbbrendű, kutya vagy ember, nem. Egymás mellett élésről, alkalmazkodásról és mindkét "tábornak" megvannak a jogaik és a kötelességeik. A kutyásoknak is és a nem kutyásoknak is. Én megtisztellek azzal, hogy fölszedem a kutyám után a csomagot, te megtisztelsz azzal, hogy te sem hagyod ott a gyermekedét a bokorban. Én megtisztellek azzal, hogy nem engedem a közeledbe a kutyámat, akár pórázra is veszem, te megtisztelsz azzal, hogy megtanítod a gyermekedet tisztelni az állatot és megtanítod arra, hogy nem ijesztgetjük az állatot még játékból sem. Én megtisztellek azzal, hogy az engedélyed nélkül nem engedem a gyerekedhez a kutyámat, te megtisztelsz azzal, hogy megtanítod a gyerekednek, hogy meg kell kérdezni a gazdáját, szabad-e, mielőtt megsimogatja a kutyám!
Alapvetően erről kéne elgondolkozni. Szerintem.
Láttál te már kutyafuttatót? Mert én láttam. Egy domb majdnem merőleges oldalán volt, kb 10 nm. Arról nem is beszélve hogy még annak a felét is elfoglalta a fa meg a pad. Ja és tele volt buckákkal, meg szeméttel! Sétáltasd te ott a gyereked! A kutyának nem erre van szüksége. Nem azért viszem ki hogy az én kertemnél kisebb helyen sétáljon. Azon kívül mi minden nap 3-4 órát sétálunk és egy azaz 1! darab kuka nincs az útvonalon (igaz én nem Pesten, csak Érden lakok, megyei jogú városban).
Ja és a kutyám nem isten! Hanem szigorúan meg van nevelve. Én vagyok a főnök és az van amit én akarok! Ő van legalul a ransorban! Ellenben a mai modern ősanyákkal, akiknek a világ közepe a gyerek, és az egész családnak hozzá kell alkalmazkodni, nem szabad neki sírni egy percig sem meg a kis lelke megsérül tőle stb! De azon kívül, hogy én uralkodom a kutyáimon, még őket szeretem a legjobban.
Vidd a gyereked a játszótérre, és a parkban meg nézd meg hova lép. Igen föl kéne szedni a dolgokat, de sajnos ez a társadalom nem kutyabarát! Majd ha lesznek normális kukák, sétáltató helyek akkor többen fel fogják szedni!
Nekem meg az anyákkal meg a kölykökkel van bajom! Utálom a hülye kisgyerkeket akik a szomszédban visítanak, meg az anyákat akik azt hiszik a világ egyetlen és legnagyobb dolga szülni, még arra is feljogosítja őket hogy itélkezzenek (pl gyűlöljék azt aki nem akar gyereket, dönsenek egy ártatlan élet fölött->kidobják a kutyát pl mert jön a trónörököskölyök). Utálom amikor jön a tökéletes gyerekétől eltelt anyuka, hogy: Pistike, gyere a néni azt akarja hogy megsimogasd a kutyuskát (közben én mondom, hogy legyenmárszives és ne tegye mert harapós). Engem, a gazdát meg semmibe vesz, majd amikor végre észreveszi hogy én is ott vagyok, akkor olyan utálattal beszél velem, mintha valami rosszat tennék, hogy az ő csodálatos gyereke nem piszkálhatja a kutyám (az nem baj, hogy végülis neki teszek jót, mert ha hagynám akkor megharapná a kutyám, és én ezt nem hagyom, mert nem akarom hogy elvigyék- a kutyát).... Meg utálom az olyanokat akik miatt majdnem meghalt a kutyám! Mert az egyik (inkább több) anyucinak nem tetszett hogy minden nap elmegyünk a házuk előtt, és az ő menőőő rotijuk ugat egy percig, és a kölykök ezért nem tudnak aludni. Egy nap hát véletlenül kint hagyták a rotit aki majdnem megölte a kutyám és engem is megtámadhatott volna (természetesen azonnal feljeletettük őket-legalább szerencsétlen roti megszabadult onna-igen a kutyára nem voltam mérges)! Úgyhogy vegyenek vissza a drága anyukák is. És csináljanak olyan körülményeket ahol lehet kutyát tartani és majd utána járjon a szájuk! Írd ki ezt a fanatikus gyerekes témekörbe, majd ott mindenki egyet fog érteni veled és együtt utálkozhattok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!