A Shih tzu keverék kis kutyám már 4 hónapos és még mindig bepiszkol a lakásban, már bele nyomtam az arcát a kakijába és a fenekére ütöttem, szerintetek tul szigoru voltam?
Egészen pontosan hány órát kell kibírnia?
Azt tudnod kell, hogy a kutyáknál nem úgy megy, hogy megtanítod neki, hogy nem szabad bepiszkítani, és onnantól elég csak 8 óránként levinni - egy kölyök ugyanis nem bírja ennyi ideig tartani. Asszem az én kutyáim 7 hónaposak elmúltak, amikor először bírták 8 óráig pisivel is.
Szóval a kérdés:
1. Érti-e, hogy kintre kéne pisilni?
2. Korának megfelelő gyakorisággal viszed le (nem vársz tőle túl sokat)?
És igen, szigorú voltál. Sőt, butaságot csináltál - legközelebb majd lehet megpróbálja megenni a végterméket, vagy olyan helyre piszkít, ami nehezen észrevehető, azt keresheted a szag forrását.
A kutyáknak a kaki nem undorító. Ha belenyomod a fejét, nem fogja azt gondolni magában, hogy "fúúúj, tiszta kaka lett az arcom, máskor nem csinálok be". Ellenben a dühös hangodtól megijed, és érti, hogy valami a kakival kapcsolatban dühít fel. Ezért aztán meg fogja enni a kakit, mert tudja hogy a kakitól kiakadsz. Nem attól, hogy a lakásba kakilt, hanem magával a kakival fogja összekötni a dühödet.
Szóval többet ne kiabálj vele, ne üss a fenekére, hanem amilyen gyorsan csak tudod, tüntesd el a kakit, hogy ne maradjon szaga (jó erős szagú fertőtlenítővel, pl domestossal mosd fel a helyét), mert hajlamos az előző kaki szagának a helyére piszkolni. Szóval a lakásban semmit ne érezzen olyan szagúnak.
Amikor otthon vagy, vidd le 4-6 óránként, evés után, játék után, alvás után. Ha kint elvégzi a dolgát, akkor óriási dicséret, jutalomfalat, játék, mindenféle mehet, hogy érezze, azzal tesz jót ha kint csinálja.
A shih-tzu amúgyis nehezen tűri a szidást, neki nem kell se az orrára koppintani, se "haragban lenni" (ha megszidod, utána oldd is fel a hangulatot) vele. Pozitívan próbáld megerősíteni, egyszerűen fogalmazva ha jó kutya akkor dicsérd meg, ha rossz kutya akkor legyél közömbös.
Köszi a válaszokat!
Hiába tettem domestos fertötlenitöt, akkor is ugyanarra a helyre piszkol.. :SS
Ajánlom az ecetet.
Megszokta enni a kakiját?
Gondold végig, mit teszel, mikor felébredsz? Első dolgod wc-re menni. Ez így működik a kutyáknál is.Amint felébred, le kell vinni. Természetesen, amint elvégezte a dolgát, hatalmas ováció, fanfárok, simihegyek, jutalomfalat.
Amelyik kutyának 7 hónapos korára fog működni a záróizma, ott komoly egészségügyi gondok vannak. Első kutyám 12 hetesen került hozzánk, soha nem pisilt be, este 8-tól reggel 8-ig végigaludta az éjszakát is. Nyári kiskutyáinkat 3 hetesen már teszem ki az udvarra felébredés után . Volt olyan alom, akik 4 hetesen már testületileg vonultak ki maguktól és mire 10 hetesen a gazdik elvitték, mindegyik masszívan szobatiszta volt.
A legrosszabb, amit tehetsz, hogy ezrért bünteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!