A kutyám bevizel és bepiszkol a lakásba és az
ülőgarnitúrára mit lehet vele tenni? Már csomó dolgot
próbáltam de semmi sem hat rá.2,5 éves bichon.
szerintem ha nem tudjátok megoldani, akkor vigyétek le sűrűbben, és rendszeresitsetek egy szobakennelt, ahova be tudjátok szoktatni. Ha eddig nem volt vele gond, és most kezdte ezt a butaságot csinálni, akkor az esetek többségében annak lelki oka van. Nem történt valami nagy változás nálatok? Ezt kéne kideriteni.
2013. dec. 12. 06:41
Sziasztok! Ugyanez a baj lépett fel nálunk is. Eddig semmi ilyet nem tapasztataltam, viszont, arra tudok csak gondolni,hogy kb 1 hónapja kezdtem dolgozni, előtte fősulira jártam és lényegesen többet voltam a kutyámmal.
Oké így sincs egyedül mert anyósom és a párom nővére itthon vannak, de engem csak reggel és este lát és akkor sem sokáig. Bepisil az ajtó elé és mondta a család, hogy be is kakilt az utóbbi héten 3-4x.
2013. dec. 12. 07:31
2013. dec. 12. 08:23
Nevelni kellene. Kutyaiskola, szakértő oktató szükséges. El van kényeztetve, úgy képzeli, hogy ő ezt is megteheti, mert övé a királyság. A pici kutyát is nevelni kell. Képzeld, ha egy dobermann csinálná ugyanezt!
2013. dec. 12. 08:43
bár én nem vagyok kutyakiképző, de egyszer kísérelt meg a kutyánk az ágyra pisilni, abban a pillanatban repült lefelé. Ágyban alszik egyébként, nem fordult elő többször.
De ha meglátnám, vagy ha netalán a kanapét célozná... hát reppenne egy pofon, attól tartok. :D
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy verjétek a kutyát, de valahogy mégis a tudtára kellene hozni, hogy van ami már túlzás?
2013. dec. 12. 08:47
második válaszoló vagyok. kiegészíteném az irományomat azzal, hogy az én kutyám nem az ágyba pisilt, hanem az ajtó elé... anyósom volt itthon akkor, valószínűleg nem vette a jelzést, hogy ki kéne engedni. most tudtam meg a pontos infot.valszeg csak nem bírta már szegény bent tartani.
2013. dec. 12. 10:26
7/12 A kérdező kommentje:
Mivel ezt azért nem igazán nem igazán néztem jó szemmel már kapott a fenekére is de olvastam hogy ez nem jó mód, már próbáltam sétáltatásnál dicsérni is amikor elvégzi a dolgát. Sajnos lehet azt mondani mióta itt van ezt csinálja. Ő egy mentett kutya és pl az evésnél is habzsol mint aki sosem kapott enni. Szerintem ott érte valami trauma.
8/12 kérdező0210 válasza:
Ha a lakásba pisil be akkor le kel szidni, ha pedig kint végzi el a dolgát akkor pedig jutalom falatot kell neki adni és megdicsérni. Nekem is bichonom van és az enyém már fél éves és szobatiszta.
2013. dec. 13. 10:36
Minden kutya habzsol, az a normális. Egyszer megmértem: 23 mp alatt fogyott el a vacsora. Pedig sosem voltak menhelyen. :)
Ne a fenekére csapj, mert az nem érti, nem "kutyául" van.
Megrángatod a nyakánál, rámorogsz, megharapod. Ezt érteni fogja, hogy valamit rosszul csinált.
2013. dec. 13. 12:24
10/12 A kérdező kommentje:
Azt is olvastam ha orrát belenyomom az sem jó. Akkor hogy mutatom meg neki?
Kapcsolódó kérdések: