Kik a legnagyobb parasztok a ti kutyás köreitekben, illetve akit volt szerencsétek látni?
Én ma a közeli mezőn voltam közepes testű kutyával, volt egy vak tacsi még ott, és egy másik kicsi kutya. Erre odarongyol két orosz agár morogva, durbele módjára. Agarakkal egy visítozó gyerek, meg az anyjuk valahol. A vak kutya gazdája kérte a nőt, hogy hívja el az agarait, mert megijesztik a kutyáját. Erre a nő instant leoltott mindenkit, hogy azért p*fázunk mert nem értünk a kutyákhoz. Így. Kiskutyám is odament hozzájuk, gyerek visítva ugrál el előle. Aztán pattog az anyjának, hogy milyen kutya volt már ez, mert ment felé és nézte.
HIába, csak ők a tökéletesek. Ilyenkor bánom hogy nincs nálam egy gázspray. :D
Ha annak idején a sok bárgyú cicababa illetve öregasszony fékezni tudta volna a kis növésű kutyáját,mikor az enyém kölyök volt akkor nem alakult volna ki benne ez az ellenszenv némely kistestű kutyák iránt.Pl mikor volt 4 hónapos az enyém sétálunk békésen erre egy yorki szépen beleharapott az enyém lábába,holott csak elsétáltunk mellette.Vagy mikor a westi póráz nélkül sétált és neki ment a mi kutyánknak és szerencsétlen majd összecsinálta magát.Nekünk yorkival élt együtt a staffi (sajnos ő már vesebetegségben meghalt 12 évesen),de őrá egyszer sem förmedt rá,még evésnél sem szokása,nem ugrott a kisebbre,nyugodtan itt lehetett hagyni őket 2esben és nem volt gond.Sőt csincsillával és 2 patkánnyal van együtt tartva,illetve volt egy kis macska ideiglenesben,sőt azóta 3 kutyával is élet együtt akik szintén ideiglenesek voltak a legfiatalabb 2hónapos a legidősebb 5 éves.Az meg már más kérdés,hogy nem kedvel minden kutyát.Embernek sem lehet megparancsolni,hogy márpedig minden embert kötelező szeretni...Szófogadó kutya sok munkám van benne.Iskolába nem fogom azért vinni,hogy ugyanazt megtanítsák neki amit én ingyen is megtudok tenni.Soha nem támadott meg 1 kutyát sem,így nem is fogom rákényszeríteni,hogy már pedig muszáj elfogadni azokat is akik nem szimpatikusak neki.Ismerem a kutyám,hogy ki nem szimpatikus neki,így azokkal nem is hagyom játszani.Kérdezni akkor is kell,ha annyira kulturált lényeknek tartják magukat az emberek.
A másik amin kiakadok,amikor hagyják az emberek a kutyáiknak lehugyozni a lámpaoszlopot a kocsikat és stb...Ott a fa pisiljék le azt,de ne a járdán csorogjon a pisi.És persze azt sem szeretem mikor kérdeznél nélkül akarják simogatni a kutyát.Majd én eldöntöm kinek hagyom és kinek nem.
1. egy szóval nem mondtam, hogy agresszív.
2. sok a hülye kutyás, de nem kell hárítani
3. egyetértek azokkal, amiket írsz a végén
4. a futtató továbbra is közterület, a problémás megy haza és kész. én is meg szoktam kérdezni, hogy bemehetek-e, de ez csak formalitás, ha azt mondják, hogy nem, akkor furcsállom. itt nincs időbeosztás, nincs várakoztatás, ezt nem is értem, hogy gondolod.
5. nagyon cuki a kutyád.
Hmm. Az én kutyám, ha másik rátámad, vagy agresszívkodik neki csak néz ártatlanul kb: "ez meg mit akar, nevágom" :D
Többnyire csak pórázon vannak ilyen esetek, ezért kivédtem eddig eléállva, stb, de semmi rettenet nem látszott rajta.
Minap séta közben jött egy kölyök pitbull, nézem, mehetünk e. Gazdi: persze. Erre a másik kiskutya acsarkodva borzolva támadta volna az enyémet. :D Elég szürreális volt, főleg hogy ezek a kutyafajták, akiket én ismerek mind barátságos, játékos nyitott ebek. A gazdája azzal indokolta: azért van, mert ez pitbull. D:
Hülyeség a pitbull nem támad csak úgy magától ösztönösen szerintem.
Enyém sem válogatna ennyire,ha kölyök korában nem lett volna cseszegetve más kutyák által.Az enyém a gyerekektől fél konkrétan.Régebben még mikor gyerek volt sétálunk nagy boldogan,erre a hülye gyerek (4-5év körüli) ezerrel rohan és rámar a kutya sejhajára.Persze szegény jószág ijedtében felvonyított anyuka meg jót mosolyog.Mondom ez nem mosolyogni való dolog,hanem talán rá kellene szólni a gyerekre,mert mi van akkor,ha a kutya nem így reagál,hanem odakap?Erre a nő leállt üvölteni velem,hogy mit képzelek magamról akkor tegyek rá szájkosarat,ha vad meg stb...Lezártam annyival a dolgot,hogy talán a gyerekre kéne póráz és nem a kutyára szájkosár.Azóta sem tudtam összebarátkoztatni gyerekekkel sajnos,még mindig fél tőlük,kivéve egytől az pedig a sógornőm kisfia.Na igen a romákat sem szereti azok pedig annak idején bosszantották oda trappoltak a kutya elé folyamatosan aztán hamar észrevették magukat mikor a kutya elkezdett morogni.Eme származást azóta is morogva üdvözli.
Visszatérve arra,hogy milyen paraszt kutyásokkal találkoztam,pl amelyik elengedi a kutyáját és visszahívni meg nem tudja.Ez főleg akkor volt izgi amikor első tüzelése volt az enyémnek és a nagy böhöm kan próbálta megmászni,hiába szóltam rá a másikra tojt bele,rángattam lefelé a kutyámról,végül ölbe vettem a mindössze 26 kg-os jószágomat.Kedves gazdi meg mint a reumás csiga olyan tempóban jött.Hála istennek azóta ivartalanítva van,így még egyszer nem lesz ilyen szenvedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!