Kik a legnagyobb parasztok a ti kutyás köreitekben, illetve akit volt szerencsétek látni?
A paraszt,jo munkás ember,aki hajalban kiterelte az állatokat,szántott,vetett,aratott,megtermelte a magának valot kemény munkával és becsülettel.
Akikrol te beszélsz azok más kategoriaba tarzoznak.Más jellzot ell használni rájuk.
A sz.rt nem szedik fel maguk után. En már leptem mopsz meg westi sz.rba,az is ugyan olya budos es undorito mint a gyobb kutyáké,akkor f..szé nem szedik össze!?
Spar, Argit kikötöttem kivételesen. Vásárlás végeztével kijöttem, biztonsági őr odébb ment, ahogy Argit elengedtem Kis szobaizét kikötöttek, őrjöngött. Biztiőr reakciója: "de szeretne gazdi után menni" he? bezzeg ha Argi csinálta volna ezt...
Ja, a legjobb. Gazdi bement a sparba, biztiőrünk meg odament megsimogatni a kis kutyát...persze, biztos nem erősítette meg az őrjöngést...barom
Akik kiengedik önsétáltatni a kutyájukat, azok vannak a csúcson. Nálunk elég sok ilyen van.
A 2. helyen egy nő áll, aki a kan kutyáját póráz nélkül sétáltatja, persze nem tudja ám behívni. Mikor tüzel a szukám, akkor a legidegesítőbb, hogy jön, de el tudom zavarni, csak elmondhatatlanul irritál. Mikor beszóltam, hogy talán pórázon kéne sétáltatni, még neki áll följebb.
3. helyen egy pasas, szintén behívhatatlan kutyával, velük csak egyszer találkoztunk. Mi pórázon sétálunk, kutya odamegy hozzánk, mi elzavarjuk - pasas velünk üvöltözött.
4. helyen azok, akik nem szedik fel a kakit
5. helyen azok, akik szerint a kutyák "intézzék el egymás között"
6. helyen van egy nő, de őt nem írom le, hátha jár ide és felismer :D
7. helyen egy pasas, aki anno lehülyézett minket, mert próbáltuk nevelni ebzeteinket
1. Mindent visznek, a maguktól sétáló kutyák, akiket a "gazdi" csak úgy kienged pár órára az utcára... agresszívek, teljesen antiszociálisak. Kertes házas környéken élünk, itt sajnos ez elég gyakori...
2. Másik kedvenc a nulla kötődéssel póráz nélkül kutyát sétáltató, aki nem tudja behívni a kedvencét, az meg őrült módjára megrohamozza a többi kutyát.
3. Pórázos kis yorkik és társaik, akik csattogtatják a fogukat és morognak minden kutyára, gazdi meg felveszi és elkezdi őket simogatni, hogy nyugi van! Áh, nem erősítette meg a viselkedésüket, dehogy!!! :D
Number one: A vén tata volt aki pitbull-t pisiltatott az utcán ls úgy rángatta a vénembert ide oda mint aki zászló lenne csak a pórázon. Majd meglátott engem és kutyám a tata hasra vágódott a kutya meg szaladt felénk mint az őrült. Ekkor dobbantottam feléje a kutya meghátrált és mi elsétáltunk.
2: A csivavás hülye p.csa aki póráz nélküli döge rátánadt a kutyámra és még én kaptam érte, hogy ne merjek mégegyszer abba az utcába menni mert fel jelent a kutyámat meg elaltattasa mert rátámadt a nőre ... (ilyen meg se történt )
3: A labrador akit éjfélkor szoktak úgy általában póráz nélkül sétáltatni és nem hallgat a gazdájára így éjjelente 2x kelek a kutyavonyításra ...
4: A németjuhász aki átugrotta a kerítést és farkon harapta az akkor 3 hónapos tehetetlen kölyök kutyámat ezért búcsút mondhattam a kiállítási minőségű drága fajtatiszta kutyám karrierjének mert ilyen farokkal nem díjazzák őt. A gazda az ablakból szólt rá a kutyára aki kb harmadszorra már elengedte az enyémet és elsétált a kerítéshez.
Egyenlőre ennyi jutott most hirtelen eszembe.
Nekem pár hete volt rossz élményem 2 normálatlannal.
Lementünk anyuval a kutyafuttatóba,üres volt az egész ,kutya le a pórázról szépen szaladgál mókázik,erre jön 2 egyetemista srác a kistestű kutyájukkal semmi kérdés bejönnek elengedik a kicsit.Azzal a lendülettel megfogtuk a miénket (staffi) szépen pórázra tettük (nem szimpatizál minden kutyával,főleg nem úgy,ha előtte nincs semmilyen ismerkedés csak bumm bele a közepébe).A srácok meg boldogan szaladgálnak a kutyával a miénk orra előtt,már akkor ment fel bennem a pumpa,hogy még meg sem kérdezték,hogy milyen mentalitású a kutyánk és bejöhetnek-e vagy meddig áll szándékunkba ott lenni és akkor pluszba ott futkorásznak szerencsétlen előtt.Persze az enyém az ezerrel fel volt pörögve ment volna ő is futni.Na erre tetézik a gondot közvetlenül elénk állnak kb 1 méterre és ott ugráltatják a botra a kutyájukat és röhögnek miközben minket néznek.Na itt már nem bírtam tovább és szóvá tettem,hogy illet volna megkérdezni,hogy behozhatják-e a miénkhez az ő kutyájukat vagy esetleg,ha ennyire itt szeretnének lenni akkor megkérdezni,hogy mikor óhajtunk kimenni onnan,mivel a miénk nem szeret minden kutyát és nem szeretnénk ebből gondot.A srác elkezd erre papolni,hogy mi a f..znak hozzuk be az agresszív kutyánkat az ilyennek itt nincs helye és stb...Mindezt röhögve.Nos tehát,ha egy kutya nem megbízható minden kutyával szemben annak nincsen joga sehol kifutnia magát?Már ott tartottam,hogy akkor elengedem az enyémet és lesz ami lesz,ha szétkapja a pincsijét akkor így járt,én szóltam.Nem lett volna gond,ha felteszik a bizonyos kérdéseket és nem áll szándékukban hergelni a mi kutyánkat.Tény,hogy Daisy soha nem verekedett össze még 1 kutyával sem,mert nem hagytuk odáig fajulni a dolgokat (tesóját leszámítva,mert azzal rühellik egymást kölyök koruk óta).Másik szeretem megválogatni,hogy mekkora kutyával engedem össze.Ugrándozva játszik és nem hiszem,hogy jól esne egy kistestű kutyának,ha ez a mafla ráugrik a gerincére és eltöri.
Szerintem a futtató mindenkié, és elsősorban azoknak kell alkalmazkodni, akiknek problémás a kutyája. Azt valóban rosszul tették a srácok, hogy nem kérdezték meg, agresszív-e a kutya vagy valami, mielőtt bejöttek, de ha az, akkor a problémás kutya gazdájának kell pórázra vennie a kutyáját, hogy a többiek is nyugton ellegyenek (természetesen akkor a futtató két végében). Mindenkinek véges az ideje, én nem gondolom, hogy annak kéne a sorára várni, akinek nem problémás a kutyája.
Mondom ezt úgy, hogy az én kutyáim is problémásak.
Szóval a felháborodásod nagy részben jogos volt, én csak arra akarok rávilágítani, hogy ebben a helyzetben annak kéne tudnia alkalmazkodni, akinek a kutyájával a probléma van, és nem annak, akinek a kutyája békében meg tud lenni másokkal egy futtatón belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!