Kiskutyát vennék szaporítótól?
ez tragikus...mi az, hogy visszaveszi, ha a meglepetés nem úgy sül el? ilyen nincs, ezt egy kis állattal nem teheted meg. Mivel a nejed és te fogtok vele együtt élni, én nem venném meglepetésnek meg...a meglepetésem az lenne, hogy bekötött szemmel elviszem a közeli menhelyre (kérdezd meg előre hogy vannak-e kölykök, vidd olyan menhelyre ahol több is van, ez manapság nem nehéz) és válasszon egyet...olyan édesek, olyan drágák, és naaaaa az igazi karácsonyi ajándék...neked is, neki is ,és a kutyusnak is.
www.gazditkeresek.hu, www.allatok.info
ezeken nagyon sok menhely nagyon sok kiskutyája van fent és tudsz szűrni.
milyen fajta?
azért fura ez a vidd vissza ha nem jön be dolog, mert ez olyan, mintha egy tárgyról lenne szó.
én még mindig nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet, egy 15 évre szóló barátot nélküle kiválasztani...de értem, hogy jó meglepetés...a menhelyi babakutyák szóba se jöhetnek? megszakad a szívem, hogy naponta mindig legalább 10 új kölyök kerül fel a honlapokra:S
értem:) hát szétnéztem c. spániel ügyben:
"Tudni kell, hogy az angol cockert négy genetikus eredetű betegség veszélyezteti. Ezek az örökletes vesebetegség (FN), a progresszív retina atrópia (PRA), a csípő-diszplázia és a szürke hályog (katarakta). A vesebetegség megöli a kutyát, a PRA megvakítja, ám mindezek szűrhetők, és ha valaki megfelelőn tesztelt kutyákkal fedeztet, akkor gyakorlatilag teljesen ki tudja zárni kockázatot a vérvonalából. Ugyanez igaz az agresszióra is. Idegbeteg kanhoz nyílván nem viszi a szukáját egy normális tenyésztő, de mint már említettem, akinek kizárólag a pénz lebeg a szeme előtt, az nem foglalkozik ezzel."
Alapvetően amit mondtál, hogy nem beteges fajta nem igaz...azaz de, a tenyésztőktől hozottakra, mert egyre kevésbé trendi fajta, ezért szépen újra az egészséges példányokkal telítődik a piac (tenyésztősöknél)...viszont ez nem igaz a szaporítósokra, ugyanis ott nem voltak megelőző szűrések a szülőknél.
Én nem bántani akarlak, vagy piszkálni, csak felhívni a figyelmed arra, hogy ha ez a szaporító szimpatikus is neked, ezzel a résszel nem tudsz mit kezdeni, benne van a kockázat, hogy egy éven belül megvakul, vagy ki tudja mi történik vele. Nem beszéllek le róla, csak számolj vele...
gondolom mindenképp kölyköt akartok, sajnos a neten sehol nem találtam most menhelyes fekete kölyköt...de egyébként lehet, egy telefont megérne a cocker rocker spániel fajtamentőknek, nem tudnak e valahol:S
mondtam én, hogy ez nagyobb dolog annál, minthogy meglepd vele..mármint ha ő is vágyik rá, akkor ő is részese akar lenni a kiválasztásnak...
arról nem is beszélve, h ha magamból indulok ki, mint nő, akkor elmondhatom, hogy egy évvel az elhozatal előtt már tudtam milyen kutyust szeretnék, és elkezdtem kutatni...mindent felkutattam, hogy meglegyen az a csodalény, akit én akarok...és én választottam, és nem bántam meg:)
Nagyon boldog karácsonyt nektek, és sok szerencsét a kutyushoz! remélem megtaláljátok A Kutyát:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!