Kiskutyát vennék szaporítótól?
Azt nem ítélem el, ha valakiknek van 2 kutyája, nem vigyázott és vemhes lett a szuka. Aztán szeretné jó helyre tudni a kölyköket, ezért elkéri az oltás árát, esetleg plusz egy minimális összeget.
De ha valakinek ez egy kereseti forrás, na azt nagyon.
Az én kutyáim egyike is szaporítótól van. Nem beteges, nagyon okos. Viszont nem fizettem érte. A mostani almot is árulta eleinte, oltás és minden egyéb nélkül. Most meg már odaadja bárkinek ingyen, mert nem veszi meg tőle senki. Remélem tanul az esetből. A fajta mentésnél tele vannak az ilyenekkel. :-(
Viszont át érzem a dilemmádat.
Párom szeretne egy fekete német juhászt. Az egyik hapsi akinél ilyen kutyust láttam, azt mondta 50e-ért vette. (Nem tudom mennyi a tenyésztői ára.) Ha nem lennénk bőven eleresztve kutyákkal itthon és ha a párom nem 6 hetente járna haza. Valószínű, hogy én is kísértésbe esnék, hogy örömet okozzak neki.
Szóval nem tudom....
De nem lesz ráírva, hogy honnan van. És nem is kell másoknak tudni.
Fajta mentésnél érdeklődtél már?
Ne vidd haza karácsonyra. Hátha a feleséged is hasonló meglepetésre készül és ő is vesz egy kölyköt.
Ráadásul a karácsony mindenütt rohanás, készülődés. Egy kutyusnak nyugodt körülmény kell.
Ha mindenképp innen szeretnéd a kutyát intézd úgy, hogy csak karácsony után-vagy januárban kelljen hazavinni, amikor minden visszazökken a régi kerékvágásba. Karácsony este, a fa alá odarakhatod a kutyus fényképét, egy kísérő szöveggel, és szilveszterig meg is látogathatjátok.
Ez idő alatt pedig a kutyus is sokat tanulhat az anyjától.
Egyébként milyen fajta?
Semmiképp ne vedd meg,mert a pénzeddel a szaporítást támogatod.Az egy dolog,hogy a boltos mit mond,nyilván nem mondana rosszat olyanról,aki rendszeresen nála költi a pénzét.
Az is tényleg igaz,hogy karácsonyra nem ajándékozunk élő állatot.Legfeljebb úgy,hogy az ünnep napján együtt elmentek és a feleséged választ.
Az sem igen tetszik,hogy elad egy kiskutyát,majd ha nem tetszik,januárban visszaveszi.Ilyet tenyésztő már csak a fertőzésveszély miatt sem csinál,a kutyának meg főleg nem tesz jót.És mi lesz ünnep után a visszavitt kiskutya sorsa?
Nem beteges fajta?Ugyan már!Főleg a szaporított egyedek bármely fajtából hozhatnak öröklött betegséget.Honnan tudod,milyen állapotban vannak a kutyák,ha azt sem tudod,helyileg hol van?
csak belinkelném egy korábbi válaszomat, az egyszerűség kedvéért:
"De legalább vannak, akik 40-50 ezret fizetnek egy keverékért, akikből amúgy párszázat találni menhelyen is. Még fajtatisztát is, de fajta jellegű keveréket pedig végképp. Viszont legalább így biztosítva lesz a menhelyi dolgozóknak, hogy nem fognak unatkozni, továbbra is teli lesz minden kenel.
Nem értem, bár ez az én problémám."
A kutyát törvényileg is 8 hetesen lehet leválasztani csak szólok.
Kutyát nem ajándékozunk.
Szaporított kutyát nem veszünk.
Aki ilyet ír hogy ha a MEGLEPETÉS nem jól sül el, akkor visszaveszi a kutyát, az már ott bukta.
Aki így ad kutyát, az egy sz4r alak.
Húgom szaporítótól hozott el egy "máltait", előre szóltam neki hogy meg ne tegye mert bánni fogja, és ha rám hallgat elmegy egy tenyésztőhöz, mint ahogy én is tettem.
De hát ő okos, majd ő tudja.
Hát annyira tudta hogy a kutyára csak eddig ráment az évek alatt 200e a műtétek miatt, és a mai napig szteroidozni kell, ja és egy agresszív kis görcs, máltaira jellemben és részben külsőben egyáltalán nem hasonlít.
Persze azért becsülöm a húgomat hogy beismerte, hülyeséget csinált és hogy miért nem hallgatott rám.
A kutya dolgait vállalja és fizeti.
Mondtam is neki hogy ennyi pénzből vehetett volna egy rendes tenyésztőtől egy olyat mint amilyen nekem van, aki köszöni szépen semmilyen betegsége nincsen, és tök jól elvan, jó kutya.
Mondta is hogy a következő kutyája már csak igazi tenyésztőtől lesz.
Az én kutyám volt anno sok évvel ezelőtt 90e.
Egészséges,okos,szép,jó álom kutya.
Na most az övé ahogy elszámolgattam már legalább 300e-be lehet, és ügye a rossz természetével nem lehet mit csinálni. Ja és ügye neki valószínűleg élete végéig kell majd adni ezt azt pluszba, szóval a 300e csak nőni fog.
Kérdező csak rajtad múlik hogy te milyen kutyát szeretnél, én csak elmondtam neked egy valós sztorit, hogy megfogadod-e, csak rajtad múlik.
Úgy akarsz járni mint a húgom, hogy meglett neki mondva, mint ahogy neked is, és mégis ment a feje után és rá is fázott?
Menj el egy igazi tenyésztőhöz, aki szerződésben garanciát vállal a kutyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!