Nagyszüleim szaporítótól vesznek kutyát (Golden Retriever), hogyan beszéljem le őket? Már mindent megpróbáltam, Budaörsi Teszkó parkolóban veszik át kedden, addig mindenképpen ki kell találnom valamit, SOS!
Sajnos a nagyszüleim elég maradi emberek, meg faluról jöttek ahol kb. annyi volt, hogy a fölös almot a falhoz csapkodták... Anyai ágról van szó, már mindent megpróbáltunk a családdal (főleg én), hogy lebeszéljük őket.
1. Tenyésztőtől kell kutyát venni!
-Válasz: Nincs rá pénz. Amúgy is, minek neki törzskönyv, nem akarjuk kiállításra vinni, nem lesz ilyen "puccos" kutya.
2. De nem a "pucc" miatt kell, hanem hogy ellenőrizve legyenek a szülők, szűrések legyenek, ne legyen beteg a kiskutya, az anyakutya megfelelően legyen ellátva, stb...
-Majd látszik rajta ha beteg, ha később lesz az, akkor meg úgysem derül ki tk.-val se.
3. Ezzel tönkreteszik a fajtát, goldiból amúgy is rengeteg van fajtamentőknél/menhelyen is.
-Kit érdekel a fajta? Azzal foglalkozzanak a tenyésztők, nekik csak az az egy kutya kell. Minek többszáz ezret kiadni, mikor van olcsón is?
4. Várjunk a kutyával míg lesz rá elég pénz.
-Most azonnal kell a kutya, mert meghalt az előző.
5. Menjünk menhelyre nézzük meg őket, hátha megtetszik valamelyik!
Kimentünk a menhelyre, háromba is elvittem őket, válasz nagyanyámtól (ő sokkal gázosabb amúgy...): ezek rondák, korcsok, ápolatlanok, ki tudja milyen idegbetegek, milyen sorsuk volt, de főleg RONDÁK, és nem cuki kölykök, innen tuti nem kell kutya.
6. Menhelyen a hobbiból szaporított kutyák szerencsétlen kölykei vannak főleg... Olyan, amit venni készültök.
-Kit érdekel? A miénket majd nem dobjuk ki.
Kedden lesz a találkozó a Teszkó parkolóban, 20 ezer a kutya, persze tk. nincs, állítólag egy oltás+féregtelenítés van, chip nincs, szülőkről semmi, még egy kép se... HOGYAN AKADÁLYOZZAM MEG EZT? Esküszöm már azon vagyok, hogy odamegyek titokban és mielőtt megtörténne az adás-vétel rájuk rontok és beolvasok annak a rohadt szaporítónak aki kocsiból árulja a kutyáit... Nagyon tanácstalan vagyok, milyen érvet hozzak még fel??? Semmivel sem lehet rájuk hatni, engem halálra cseszegettek mikor ivartalaníttattam a kan farkaskutyámat, mert akkor most milyen jó kölyköt adhatnék nekik ingyen egy alomból, merthogy az nekik "járna"...
sajnos öreg fát már nem lehet átültetni :( vannak emberek akiken a legjobb szándékkal sem lehet segíteni.
amit még esetleg tehetsz, hogy az interneten lévő cikkeket megmutatod nekik, esetleg elmentek egy másik, normális állatdokihoz aki felvilágosítja őket
nem tudom, de a fajtamentést nem próbáltad? [link] itt mondjuk fel tudod érvnek hozni ha mondjuk egy 1 éves vagy idősebb kutyát befogadnának innen, azt már nem kéne tanítani mert "készen" kapják, nem szedi szét a kertet, nem öli le a baromfikat, nem nyüszít 24 órában magányában (mint a kölykök).
Hozzátenném, én állatot nem adnék a nagyszüleid karmai közé, de sajna csak ennyit tudsz tenni.
Jézusom. Hát őszinte részvétem.
Szerintem vagy ne foglalkozz velük, "vedd le róluk a kezed", vagy tényleg menj oda, és zavard el a szaporítókat.
Egyébként szaporítók/tenyésztők ide vagy oda, meg tk meg ilyenek, én sem lennék hajlandó annyira sok pénzt kicsengetni, mint amennyit képesek tenyésztők kérni egy rottweiler vagy egyéb kiskutyáért.
Nem a nagyszülőkkel van a baj, hanem azzal hogy a kutyatartás is csak egy biznisz, ahol bizony az alomnak be kell hozni az állattartás költségeit, vagy lehetőleg túllépni.
Már a 20e is az a határ, hogy az a nagyon plafonja annak amit vételárként esetleg kifizet az ember egy kutyáért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!