Ma is reggel fél 6 óta vékony, irritáló hangon ugat. Olyan hü..e kutya hogy nem veszi a lapot, hiába vinnyog, semmi nem történik. Mi a földszinten lakunk, hajnali fél 6 òta nem tudunk aludni mert a 4. emeleten ugat a dög. Tiszta álmos, fáradt vagyok, mennem kell dolgozni, a dög meg azòta is vinnyog. Több lakónak elege van ebböl az idióta vakarcsbòl. Vannak akik 3 müszakban dolgoznak, képtelen pihenni emiatt. Már szóltunk a kutyásnak, hogy valamit csináljon a döggel mert ugat. Erre visszakèrdezett: tényleg??? A másik az, hogy többször behugyozott ez a kutya a földszintre, az ajtó elé. Felmostam mert a bunkója otthagyja. Mit kezdjünk a szomszéddal és az idióta vakarccsal?
A jogiforum.hu-n keresgélj vagy oda írj, mit lehet tenni ilyenkor. Nekem csak olyan hül.e ötletek jutnak eszembe, mint jól pofán vágni a kutya gazdáját, de ezt nyilván ne csináld.
Lehet kapni ugatás gátlót, ami pont kis lakásokban működik jól. Ha rákeresel: "ugatás gátló" akkor kidobja a google.
Egy másik ötlet, amíg nem kerül helyre a dolog, használj füldugót; a 3M márkájút ajánlom, gyógyszertárakban lehet kapni.
2013. dec. 6. 08:08
2/15 A kérdező kommentje:
Igen érdekes hogy a mi középtesü kutyánk sosem ugat a lakásban akkor senmm ha nem vagyunk itthon. A szomszédokat direkt megkérdeztük erröl, mert ugye ha nem vagyunk otthon nem tudjuk ugat-e? Mindenki csak lesett hogy van kutyátok? Soha egy ugatást nem hallottak. A lakógyülést a lépcsöhàzban, pont az ajtónk elõtt szokták tartani, az én kutyám békésen alszik odabent. De a szomszéd kutyáját mindenki rühelli, és azok akik éjszakai melóból hazaérve pihenni akarnának, úgy néznek ki mint a zombik a fáradtságtól. Lehet hogy összefogunk és közösen feljelentjük a szomszédot.
2013. dec. 6. 08:22
3/15 anonim válasza:
" Lehet hogy összefogunk és közösen feljelentjük a szomszédot. "
-már rég megkellett volna tenni
2013. dec. 6. 08:35
4/15 anonim válasza:
Erre nem vesz fel a rendőrség feljelentést.
Ez JEGYZŐI hatáskör. Egy birtokvédelmi eljárást kell indíttatni, illetéke 5000 Ft.
2013. dec. 6. 08:41
5/15 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen a válaszokat. :-)
2013. dec. 6. 08:53
6/15 anonim válasza:
Ez egy társasház, nem? Van lakógyűlés, nem? Ott kell kezdeni, hogy a lakógyűlés felszólítja írásban a lakót, hogy szüntesse meg a zavaró tevékenységet. Ha nem teszi, akkor lehet menni a jegyzőhöz és birtokvédelmi eljárást kezdeményezni.
De ha 2-3 évnél hamarabb akarsz megoldást, akkor csinálj valamit a kutyával. Nem kell feltétlen kinyírni, de lehet neki keresni új gazdát az ország másik felében.
2013. dec. 6. 09:12
7/15 anonim válasza:
Szerintem egyik este gyüljetek össze lakótársak és közösen keressétek fel. Szerintem az egyetlen megoldás az ugatásgátló használata, (pl [link] Azért menjetek többen, hogy talán így jobban átérzi a dolog súlyát. A feljelentést is meg lehet neki említeni, megemlíteni neki, hogy a várható büntetés drágább lehet, mint az ugatásgátló nyakörv beszerzése-bár én ezt kétlem.. valójában nem hiszem, hogy a feljelentésnek lenne folyománya, ezért inkább próbáljatok hatni rá.
2013. dec. 6. 09:15
8/15 anonim válasza:
Szerintem törjétek rá az ajtót a csávóra, poroltóval fújjatok a képébe, a kutyát pedig raboljátok el. :D
Aztán hagyjátok jól helyben az illetőt, hátha ebből tanul.
Viccet félretéve, szörnyű lehet. És tényleg azok az emberek a leginkább nemtörődömek, akiknek nagyonis lenne mire figyelniük. Vagy a nemtörődömség miatt okoznak gondot másoknak? Sok sikert a megoldásban.
2013. dec. 6. 09:35
9/15 anonim válasza:
nálunk is van most egy uj albérlő család akiknek a kutyájuk sokszor reggel 8-tól délután 3-ig folyamatosan ugat... Mikor szintén kutyásként jeleztem neki, és tanácsokat adtam hogyan lehetne elkerülni akkor a csávó a képembe röhögött hogy ugyse tehetnek ellene semmit a lakók mert joga van kutyát tartani...
2013. dec. 6. 09:46
10/15 anonim válasza:
De komoly. Nem lehet kihívni valakit ilyenkor, ha a kutya ugat, ő nincs otthon, bemenni a lakásába és elkobozni a kutyát? Ha ilyen lenne nálunk, akár én is örökbefogadnám az ebet, csak neki ne legyen :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!