Miért tartasz kutyát?
Ki miért tart kutyát? Pl. én társnak, mert amúgy sokat lennék egyedül, így viszont van, aki itt van velem a lakásban, a kertben, segít kicsit keretet adni a napomnak, azaz pl. ha ő nem lenne, nem mennék ki sétálni, velük viszont igen...
Viszont valamelyik hozzászólásban olvastam egy fél mondatot: "nem azért tartok kutyát, hogy kinyaljam a seggét.." viszont felmerül a kérdés bennem, hogy ha nem azért tartja, hogy szeresse, és nem is azért, mert tenyészti, akkor aki nem különösebben szereti az életét a kutya igényei szerint átalakítani, az mégis, minek tart kutyát? Mi az oka?...
Én minden nap mozgok így. Mikor nem volt kutyám, akkor híztam.
És barátot venni nem lehet, de kutyát igen. És ők a barátaim. Bár néha nem törődnek velem.
ez aranyos, hogy csajozni is lehet vele :)
Amúgy azt kifelejtettem, hogy csomó olyan barátot szerezhet az ember a kutya kapcsán, akikkel lehet, hogy amúgy soha nem beszélgetett volna...
Én kutya nélkül nem nagyon tudnám elképzelni az életem.
Most van 2, azért jó hogy vannak mert amikor egyedül érzem magam akkor ők mindíg ott vannak nekem. Ha szüleimmel összeveszem ők akkor is megértenek. Egyfajta megnyugvást nyujtanak. Mondjuk én inkább a kisebb kutyákat kedvelem,ami max a térdemig ér, de azokból akármilyet befogadnék magam mellé. Sokszor ha meglátok egy kutyus akkor haza szeretném vinni. =)Szeretetet adnak és szeretetet kapnak^^
15/L
Azért mert ez a hobbim. Érdekelnek a kutyák. Főként (vagyis inkább csak) a nevelésük és a viselkedésük. A kutya a kedvenc állatom. Nagyon szépek, és okosok, és nem vagyok egyedül, mert ők a barátaim. Sokkal érdekesebbek mint a tinigyerekek. Bér már eszembe jutott hogy velem van a baj, amikor a hónap bulija helyett sétálni akarok menni. Sok normális emberrel meg lehet ismerkedni ha kutyád van, és nem utolsó sorban megvéd engem- legalábbis az enyémek. Nem riasztó helyett tartom. Inkább csak nem szeretem ha rajtam kivül mást is szeretnek a kutyáim, meg nem jön be a cuki stílus, inkább a kemény, és hát ezzel inkább együtt jár, hogy megvédenek ha kell. Az a célom, hogy minnél profbb kutyás legyek, diplomát szerezzek etológiából, vagy kinológiából, minnél eredményesebben képezzem ki a kutyáim.
Amúgy nekem sem azárt van a kutya, hogy kinyaljam a s*ggét. Az hogy alkalmazkodok hozzá, nem azt jelenti, hogy elkényeztetem, hanem azt, hogy pl éjszaka is felkelek, hogy kiengedjem a dolgát végezni. Ha elkényezteted, vagyis kinyalod a s*ggét, avval csak ártasz neki. Tudod, rangsor, falka, vezér, stb... Szerintem így gondolta az akit idéztél. De ezen kívül a kutyáim szeretem a legjobban és sokkal többre tartom a legtöbb embernél. Amúgy a mádosik éppen pénteken volt 4 éves! <3 :D
Azért tartok kutyát, hogy legyen aki kifejeli a fogamat. XD Ma is sikerült neki (3adszorra kell miatta fogorvoshoz mennem). De ez lényegtelen is. :)
Igazából azért tartok kutyát, mert hobbi, és mert kikapcsolódást nyújt vele lenni, kiképezni, stb. Egyszerűen szeretem a kutyákat, főleg a nagyobbtestűeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!