Lehet a kutyától való félelmet családon belül örökölni?
:D
Az öröklést úgy értem, hogy van a szomszéd csaj, és fél a kutyáktól, de ha megyünk az utcán, és meglát egy kutyát, akár egy tacskó is lehet kóborolni az utcán, ledermed, és inkább megfordul, és megy egy másik utcán.
És sikoltozik, ha elindul felé egy kutya.
És az anyja is ugyan ez.
De én kikmérdeztem őket, még nem támadta meg egy kutya sem. Akkor mire ez a jhatalmas rettegés?
A csaj örökölte a félelmet, vagy áatvette vagy van ilyen?
# 12/12
nem midnig ez igy igaz. de ha a szülö vagy egy rokon fél valamitől akkor a gyerek is fog. viszont lehet történt valami amire nem emlékszel és ezért félsz a pókoktól...
Én is félek a pókoktól, de ennek az az oka, hogy borzasztóan undorítónak találom őket... a madárpókokat nem, de a hideg kiráz a gondolattól, hogy rám másszon egy ilyen pici. Szóval ebben az esetben én nem is a póktól félek, hanem a pókkal való érintkezéstől.
Meg vannak persze kódolt félelmek, még abból az időből, mikor az ember is zsákmány volt. Ezért érez az ember valamekkora félelmet, mikor az oroszlán az állatkertben a szemébe néz.
De a kutyánál egyik eset sem állhat fenn (vagy legalábbis az utóbbi biztosan nem).
Ezt a szülő nevelte bele. Nekem egy yorkim van, imádja a gyerekeket.
A szomszédunkban van egy 5 éves kislány, aki 2-3 éves koráig teljesen odavolt a kutyámért. Aztán amikor már önjáró lett, és szeretett volna odamenni a kutyámhoz, az apukája mindig megfogta a kezét, és mondta a kislánynak, hogy ne félj, nem bánt, és közben húzta hátra. A kislány emiatt egy idő után elkezdett félni.
Erre nem tudok mit mondani, tudják, hogy a kutyám nem bánt senkit, ennek ellenére sikerült belenevelniük a kislányba azt, hogy féljen a kutyáktól.
Nem szó szerinti öröklés, csak hallott sztorikat, szerintem.
Nekem a nagymamám kutyafóbiás, az ő anyját pedig megharapta egy kutya. És ezért fél ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!