Hogyan védjem meg a kutyámat egy másik kutyától?
Technikákra lennék kíváncsi, vagy hogy mit érdemes ilyenkor tenni... Egy bazi nagy szájkosaras dobermannt sétáltatott a gazdája (a fajtával amúgy semmi bajom, több jólnevelt dobermannt is ismerek), elég durván oda akarta húzni minden kutyához a gazdáját(acsarkodva,ugatva, kitörve) már első találkozáskor is (a piacon). Na visszafelé ugyanarra mentünk, előttünk haladtak, a gazdi meg elengedte a dobermannt, aki persze 5 mp-n belül észrevette az én kutyámat (pórázon volt, nem akartam, hogy odamenjen a dobermannhoz), és jött felénk. A gazdi mondta, hogy csak "játszik". Én meg láttam, hogy rohadtul nem. Jobb híján a kutyám elé álltam, de a másik állandóan forgolódott, hogy a kutyámhoz érjen, és acsarkodott, csattogtatta a fogát stb. A gazda végül elkapta a kutyáját, és sűrűn bocsánatot kért.
Szóval ez volt a szitu. Ha nem lett volna szájkosár a kutyán, biztos hozzávágom a mézet, ami a kezemben volt, és minden elkövetek, hogy ne érje el a kutyámat (még arra is gondoltam, hogy felkapom, bár tudom, hogy nem helyes, és a kutyám is vagy 20 kiló), de így szájkosarasan nem tudtam mit kezdeni a dologgal. Elég lett volna, ha ráordítok? Vagy rúgjak felé?
A kutyámnak nem lett semmi baj, de azért kicsit csalódtam magamban, hogy éles szituban semmi nem jutott eszembe.
Köszi, és ha esetleg ez nem működik?
És ha arrébb lökném?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!