Nyers etetéstől nagyon kemény széklet?
Gyakran olyan, mint a "kavics".
Közepes - kistestű kutyus.
Ma reggel végigsímítottam a hasát, és éreztem egy jól kitapintható , kicsi kemény dudort, lenti részen.
Később, mikor elvégezte a dolgát, már rendben volt tapintásra a hasa.
Nem fáj neki semmije, legalábbis a kedélyállapota sokkal jobb, nyers etetés óta.
Normális, hogy ennyire kemény, szinte kitapintahtó ilyenkor a széklet? Vagy adjak neki több rizst esetleg, több zöldséget, ami lazít rajta?
Eddig kizárólag húst, csontos húst, belsőséget evett, néha adtam mellé túlérett gyümölcsöt, ritkán zöldséget.
Gyakran van elengedve, de nem kezdett soha legelésbe, ezért nem izgultam különösebben a zöldségek miatt.
Bocs a hülye kérdésért, de egy hónapja kezdtem vele ezt a diétát.
Kiegészítőként kap halolajat, zöldkagylót, lucernaport.
sry, a "diéta" kifejezést az egyszerűség kedvéért használtam, és hogy elkerüljem a szóismétlést. D:
Köszi a választ , zöldséget rendszeresen hozzáteszem a kajához mostantól.
Fehéres is a széklet?
Valószínűleg túl sok a csont az étrendben. A nyers etetés által előírt arányok a legtöbb kutyának jók, de van olyan kutya, akinél igazítani kell egy kicsit. Csökkentsd a csontos rész arányát, és nézd meg, változik-e. :)
Ha a kutyád egészséges és nem sportolsz vele, akkor a zöldkagyló nem kell neki, elég, ha pl marhagégét is adsz neki rendszeresen.
köszi. Kezdéskor a csontos rész jóval kevesebb volt a kajában, mint a színhús. Aztán, egy hete kb emeltem kicsit a csontos részeken, azóta valóban, fehéres néha a végtermék.
Ezek szerint, jobbak voltak neki a kezdési arányok.
Kíváncsian figyelem, hogy változik a helyzet, köszi a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!