Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyers etetéstől nagyon kemény...

Nyers etetéstől nagyon kemény széklet?

Figyelt kérdés

Gyakran olyan, mint a "kavics".

Közepes - kistestű kutyus.

Ma reggel végigsímítottam a hasát, és éreztem egy jól kitapintható , kicsi kemény dudort, lenti részen.

Később, mikor elvégezte a dolgát, már rendben volt tapintásra a hasa.

Nem fáj neki semmije, legalábbis a kedélyállapota sokkal jobb, nyers etetés óta.

Normális, hogy ennyire kemény, szinte kitapintahtó ilyenkor a széklet? Vagy adjak neki több rizst esetleg, több zöldséget, ami lazít rajta?

Eddig kizárólag húst, csontos húst, belsőséget evett, néha adtam mellé túlérett gyümölcsöt, ritkán zöldséget.

Gyakran van elengedve, de nem kezdett soha legelésbe, ezért nem izgultam különösebben a zöldségek miatt.

Bocs a hülye kérdésért, de egy hónapja kezdtem vele ezt a diétát.

Kiegészítőként kap halolajat, zöldkagylót, lucernaport.

2013. nov. 30. 15:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem "diéta" ez egy etetési modell.Amúgy füvet nem a zöldség hiány miatt esznek,sőt.Kevés a rost bevitel,több zöldség.
2013. nov. 30. 16:01
 2/6 A kérdező kommentje:

sry, a "diéta" kifejezést az egyszerűség kedvéért használtam, és hogy elkerüljem a szóismétlést. D:

Köszi a választ , zöldséget rendszeresen hozzáteszem a kajához mostantól.

2013. nov. 30. 16:04
 3/6 A kérdező kommentje:
már hoztam is boltból mindenféle növényt. Ma sütőtök - sárgarépa pép megy a hús mellé, és némi aludttej.
2013. nov. 30. 16:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Fehéres is a széklet?

Valószínűleg túl sok a csont az étrendben. A nyers etetés által előírt arányok a legtöbb kutyának jók, de van olyan kutya, akinél igazítani kell egy kicsit. Csökkentsd a csontos rész arányát, és nézd meg, változik-e. :)

Ha a kutyád egészséges és nem sportolsz vele, akkor a zöldkagyló nem kell neki, elég, ha pl marhagégét is adsz neki rendszeresen.

2013. nov. 30. 16:59
 5/6 A kérdező kommentje:

köszi. Kezdéskor a csontos rész jóval kevesebb volt a kajában, mint a színhús. Aztán, egy hete kb emeltem kicsit a csontos részeken, azóta valóban, fehéres néha a végtermék.

Ezek szerint, jobbak voltak neki a kezdési arányok.

Kíváncsian figyelem, hogy változik a helyzet, köszi a tippeket.

2013. nov. 30. 17:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyers etetésnél nem kell rizs, a kutyának nincs szüksége gabonára. Ráadásúl az arányokba is bekavar. Ha úgy érzed kemény a széklet nagyon kicsi májjal, lazac olajjal, esetleg kaukázusi kefirrel lehet segíteni. De ha nem fehér a végtermék a kutya nem erölködik akkor szerintem nincs gond. Persze a táp után ez első időben szokatlan lehet mind a méret csökkenés, mind az állag megváltozása.
2013. nov. 30. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!