A kutya miért eszi meg a saját székletét? Már nagyon elegem van!
A kutyám nagyon öreg, utoljára kölyökként csinált ilyet, de most rendszeresen! Én azt hallottam valami vitaminhiány miatt is csinálhatja, ez igaz?
Már nagyon unom, hogy lesnem kell, mikor sz.rik és ugrani, felszedni, hogy kidobjam, ráadásul gusztustalan, főleg, hogy mindig én pucolom ki a száját utána:O
Rizst szokott kapni csirkehússal, répával, nagy ritkán gyümölcsöt vagy más zöldséget...
Ha kölyök kora óta nem csinálta és most újra kezdte, akkor én biztos, hogy nézetnék egy székletmintát laborban.
Elképzelhető, hogy valamilyen emésztési rendellenesség alakult ki (pl. Hiányzik valami enzim, ami miatt maradnak a székletben hasznosítható anyagok.
Köszönöm a válaszokat :)
Az ananászt kipróbálom, meglátjuk, beválik-e (és hogy egyáltalán megeszi-e...).
Nos, a kutya nagyon öreg, majdnem teljesen süket, majdnem teljesen vak, szenilis is, nem is teljesen százas...:D Kicsi korában már leszoktattuk róla, rendesen meg lett nevelve minden téren. De most... Ha rászólok valamiért, néz rám (illetve csak mered arra, amerre vagyok) és vagy odajön farokcsóválva, vagy csak megy amerre lát, de már az is előfordult hogy totál ellentétes irányba kezdte hegyezni a fülét és szaladt mint a puskagolyó XD Ráadásul egyre erőszakosabb, most festettük le az ajtókat, de mivel neki halaszthatatlan dolga van egy másik szobában (kb.semmi), már szépen le is kaparta a festéket egy részen mert a mancsával próbálta kinyitogatni...A számon van a mutatóujjam,ő azt hiszi, eszek valamit és nyafog,épp odanyújtom az ujjam megmutatni erre mint a krokodil bekapja tövig XD (foga már elöl nincs szerencsére)
Namármost a fegyelmezés már veszett ügy ilyen korban szerintem, sokszor inkább ráhagyom, mert egyébként rendes kutya csak nah, öreg már :D
Köszi.
Banánt is szokott kapni, de attól meg szorulása van és állandóan csak görnyed a wc-n (van külön rész neki) és semmi... Vagy bemegy, görnyed és fingik egy hatalmasat XD
Na várjunk csak...eszembe jutott valami!
Anyám rendszeresen jutalomfalatkát adott neki, amikor tojt, ennek meg az lett az eredménye, hogy képes volt kigyilkolni magából fél centis adagokat is a rendes mennyiség mellett, csak hogy kapjon. De már 1-2 éve én vagyok vele itthon rendszeresen és én meg nem adok neki (pont a kis trükkje miatt) és azóta csinálja...Lehet, hogy megszokás, hogy kaki után nyammogni kell valamit?!!!! O_O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!