Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya miért eszi meg a...

A kutya miért eszi meg a saját székletét? Már nagyon elegem van!

Figyelt kérdés

A kutyám nagyon öreg, utoljára kölyökként csinált ilyet, de most rendszeresen! Én azt hallottam valami vitaminhiány miatt is csinálhatja, ez igaz?

Már nagyon unom, hogy lesnem kell, mikor sz.rik és ugrani, felszedni, hogy kidobjam, ráadásul gusztustalan, főleg, hogy mindig én pucolom ki a száját utána:O

Rizst szokott kapni csirkehússal, répával, nagy ritkán gyümölcsöt vagy más zöldséget...

2013. nov. 27. 23:08
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

" stressz-nem tudom mennyire mozgatod le vagy milyen mozgásigényü, be van-e zárva "

Tavasszal és nyáron még rendszeresen sétáltunk, de akkor is előfordult... Kis testű kutya, a lakás pedig nagy, szinte mindenhova van bejárása, de leginkább csak alszik... Szeptemberben volt egy durva rohama és majdnem teljesen megvakult, süket is, na utána néhányszor még levittem sétálni, de annyira stresszelt, hogy azóta nem viszem. Nekimegy a falnak, mindentől megijed (szagoktól, fuvallattól is) és idegbeteg módjára viselkedik, nem is szívesen indul, így egyszerűen nincs értelme. Itthon nyugi van, ismeri vakon is a járást, melegben van, MINDIG van vele itthon valaki, dolgát akármikor el tudja végezni.

Én néha játszom vele (ha van kedve), sokat vakargatom és rengetegszer (csak úgy) megsimogatom menet közben, hogy érezze, hogy ott vagyok. Igazából nem tűnik úgy, hogy ennél több kéne neki aktivitásban.

2013. dec. 10. 23:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy letiltod nem oldódik meg a probléma kiváltója Akiteki!

A koprofágia nem egy viselkedési probléma. Vagy emésztési probléma állhat a dolog mögött, vagy az élelem összetétele nem jó .... Szerintem próbáld meg az étrendváltást.

2013. dec. 13. 11:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Csak hogy jól értem-e?!

Szeptember óta nem nagyon viszitek le.

Lakásban laktok. A lakáson belül alakítottatok ki egy wc-t a kutyának.

Javíts ki, ha tévedek.

Korábban lent végezte el a dolgát?

2013. dec. 13. 15:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Nem. Egészen kicsi korától kezdve volt itthon neki külön kutyawc (macskavécé kavics van benne),rá lett szoktatva, bármikor használhatta. Rendszeresen sétáltunk, így az utcán is pisilt/kakilt, de volt, hogy nem kellett neki.

Azóta egyébként úgy tűnik, megoldódott a probléma: nagy dolog után megdicsérem és adok neki egy falatka nasit. Most már akkor se nyammogott bele a kakiba, ha nem vettük észre azonnal :)

2014. jan. 7. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!