Gabonamentes táp miatt fura széklet?
Sziasztok!
Elég fura kérdésem lenne, hátha valaki tapasztalt ilyet. A kutyám széklete teljesen rendben van, kemény, viszont a nap folyamán többször is érzek "kaka-szagot", ha körülöttem van a kutya. Ilyenkor megtörlöm a fenekét, a szőrére rá van száradva már egy kis széklet. Eltelik pár óra és újra ez van. Tehát a széklet szilárd, mégis mintha egy kis mennyiség a nap folyamán kifolyna és rászáradna (ha épp nem törli bele mindenbe, ahogy leül...).
Két dologra gondoltunk, az egyik a Béres Minerva cseppek és a Vetri-DMG, ezeket most kb 1 hónapig kapta folyamatosan, ezt elhagytuk egy hete, a helyzet nem javult.
A másik dolog, új tápot eszik, Acana Wild Praire gabonamentes tápra álltunk át az Acana Ligth&Fit-ről.
Esetleg okozhat ilyet a gabonamentes táp?
Fogalmam sincs mi lehet ez és mi a megoldás, mert nagyon kellemetlen, hogy egész nap a kutya után rohangálok a nedves törlőkendővel :(
Szinte biztos, hogy nem a tápváltástól vagy a gabonamentesség miatt van. Mennyi idős és milyen kutyus? Valamilyen műtét után van? Csak a két táplálék-kiegészítő miatt.
A Vetri-DMG amúgy többek között serkenti az anyagcserét, szóval az is lehet az ok. Az, hogy egy hete nem kapja az még nem elég nagy idő. De érdemes lenne megnézetni a bűzmirigyét is állatorvossal.
Igen, volt mutet, rossz indulatu mastocytomat mutottek ki, tapvaltast es immunerositest javasoltak.
A tapot 1 honapja eszi, a problema kb 2 hete all fenn.
Mennyit varjunk akkor,hogy kideruljon, hogy a cseppektol van-e?
Szerintem a cseppeknek legalább 1 hónap kell,hogy az elhagyásuk után észrevehető különbséget tapasztaljatok.
Másik ötletem,kérdezzétek meg a dokit,akár telefonon is,az nem kerül semmibe.
Elviszem akkor most dokihoz, úgyis esedékes a kontroll a műtét miatt.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!