Erika0807 kérdése:
2 hete vásároltam egy yorki kiskutyát. Tegnap elvittem az
állatorvoshoz. Közölte velem, hogy a kutyus nem fajtiszta
mert a nyakánál és az egyik lába végén van egy pici
fehér folt. A foltoktól eltekintve lehet e fajtiszta a
kutyusom?
61/70 A kérdező kommentje:
Biztosan nem fogok megválni tőle semmi pénzért. Igen is szeretem, és törődöm vele! A párommal szinte úgy bánunk vele mintha egy kisbaba lenne. Ő a család kis kedvence és ez ezek után is így marad.
Hm ez a hozzáállás egyenes út az elkényeztetett, fejrenövős, világuralomratörős yorkika felé - hajrá!! Vagy nézzetek utána a kutyanevelésnek, ha már a kutyavásárlásnak nem sikerült!! Nem ártana egy kutyaiskola is...
2013. nov. 27. 23:23
még 1x leirom mert látom reagálni luxus kérdezö
"tudok egy tuti megoldást: mi lenne ha fognád magad és a kutyusodat és elmennétek egy kiállításra ahol valóban fajtatiszta kutyák vannak. Akár meg is kérdezheted a tenyésztőket, ők azért csak jobban benne vannak.
Néhány IGAZI tenyésztő:
[link]
[link]
[link]
[link]
amúgy véletlenül nem Nagy Istvánnak hívják akitől vetted és Tatabányai?"
2013. nov. 27. 23:56
64/70 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet, megfontolom!
Nem arról van szó, hogy reagálnom luxus, hanem, hogy tegnap szinte egész nap ezen az oldalon lógtam, kaptam hideget, meleget, és már estére igazán ne haragudj de azt sem tudtam hol áll az eszem. Egyébként nem tőle vettem a kutyust!
Ezt az úgy bánunk vele mint egy kisbaba mentalitást most és azonnal fejezzétek be, mert magatokkal csesztek ki. Lesz egy mindenre támadó, viselkedni nem tudó, neveletlen görcsötök.
Komolyan mondom. Kezdd el felállítani a szabályokat még most!!!!!
2013. nov. 28. 12:48
66/70 A kérdező kommentje:
Igazad lehet mert már most kezd ilyen lenni! Ígérem megfogadom ezt a tanácsot! :)
tök jó hogy meghallgatod az észérveket! majd még tegyél fel esetleg képeket a kutyusról, ha nagyobb lesz! Minden jót!
2013. nov. 28. 18:27
Olvass sokat a falkavezérségről, és ne hagyd elkanászodni! Nincs rosszabb, mint egy idegbeteg szobacirkáló.
2013. nov. 28. 18:28
69/70 A kérdező kommentje:
Rendben van utána olvasok, és köszönöm még egyszer a jó tanácsokat! :) Majd ha nagyobb lesz a kutyus teszek fel még képet!
Szerintem attol ,hogy a kölyök szörén találhato fehér folt még lehet yorki,változni fog a szöre mire felnött kutya lesz.Mekkora sulya lesz az meg a tartásátol is fugg azt gondolom.Nem értem mit jelent az ,hogy nem lehet több 3 kg-nál? Miért ne lehetne?Nyilván nem 40 kg lesz de simán lehet 4 akár 5 is.Eredetileg is 5-6 kg volt ez a fajta.Kedves kérdezö ne aggodj emiatt,ha te egy édes ,kedves,bolondos yorkit akartál mindegy hogy törzskönyvezett vagy sem yorki nemzette és yorki hozta világra tehát yorki.A törzskönyvezett kutyák között is van szinhibás.Nem egy yorki gazdát ismerek akiknél 4-5 kg a kutyus törzskönyvel de ettöl még nem torzszulött és van olyan is akinek a kis mellén van világos kis folt ez a legkevesebb ezerszer jobb mintha cukorbeteg vagy duplafogsoru vagy csontritkulásos lenne.Ha nem kiállitásra szánod és nem tenyészteni szeretnéd legyél nyugodt a kis yorkid miatt .
2014. febr. 25. 17:58
Kapcsolódó kérdések: