Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fajtiszta rajzos német juhász...

Fajtiszta rajzos német juhász kiskutyának baj ha van egy kis fehér a mellkasában? Mennyire elfogadott ez? Esetleg ahogy nő eltűnik?

Figyelt kérdés
2013. febr. 28. 11:49
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Mennyi idős a kiskutya?

Ha ugyanis még a kölyökszőrét viseli, akkor még kinőheti: gyakran a kölyökkutyák fehér foltjai eltűnnek az első vedléskor, de legkésőbb másfél éves korukra, amikor kialakul a végleges színezetük. (Nem véletlenül nem szokták a színt elbírálni a kutya 18 hónapos kora előtt.)

Persze nem mindig.

A fajtastandard szerint kis fehér folt a mellkason nem kívánatos, de elfogadott, vagyis inkább eltűrt. Tehát nem minősül hibának a kiállításon, tenyészszemlén, és a tenyésztésből sem kizáró ok. Csak akkor az, ha túl nagy kiterjedésű a fehér folt.

Csak a pontosság kedvéért: fajtatiszta és nem fajtiszta.

2013. febr. 28. 11:58
 2/10 anonim ***** válasza:
39%
Előfordul.El is tűnhet, ha teljes szőrben lesz. Bizonyos méreten felül hibának számít. Nézz meg néhány naaagy, menő küllemet. Még a lábfejük is fehér, aztán ott szaladgálnak a kiállításon elöl.
2013. febr. 28. 12:01
 3/10 anonim ***** válasza:
31%

FajTAtisztának csak akkor mondhatod,ha törzskönyve is van.Ebben az esetben a tenyésztő biztosan pontos választ ad a kérdésedre.

Ha papírok nélkül vetted,akkor FAJtiszta,de nem FAJTAtiszta.

2013. febr. 28. 13:58
 4/10 anonim ***** válasza:
46%

ma 13:58

Kellett ez ide, igaz? Egy kis oktatásdi...

A fenének kell lovagolni némely kifejezésen? A vessző hiányért a mondatban miért nem szólsz?

2013. febr. 28. 14:15
 5/10 anonim ***** válasza:
30%

steinart kennel ők is munkavonalat tenyésztenek !

Ma 13:58 megint egy hozzáértő ha nincs tk-e nem fajtatiszta. Gratulálok te sem vagy egy régi kutyás.....

Akik ezt mondják fogalmuk sincs semmiről! Láttam én már keveréket is tk-el !!! nem tart semmiből egy almot letörzskönyvezni, nem a papírtól lesz fajtatiszta egy kutya!!!

2013. febr. 28. 14:24
 6/10 anonim ***** válasza:
69%

előző vagyok bocs a steinart beírásért nem ide akartam !

Sok Németjuciban van fehér a mellkason sőt még a lábvégeken is!

2013. febr. 28. 14:26
 7/10 anonim ***** válasza:
45%

Ha nincs tk, akkor keveréknek számít, mert nem lehet igazolni, hogy valóban azok a szülők, akiket a szaporító mond. Általában nem is azok. És mivel így nem lehet tudni, hogy kik a felmenői a kutyának, nem lehet azt sem tudni, hogy milyen örökletes betegségeket hozott, van-e idegrendszeri gondja, stb. Mivel bizonytalanok a kutya szülei, nagyon is könnyen lehet, hogy valami egészen más fajta is van a kölyökben és bizony könnyen lehet így, hogy nem a nj vonalról hozta a fehér színt.

A tk-re visszatérve, az más kérdés, hogy szaporítók is visszaélnek ezzel, de az ilyen eseteket mindenki, még a laikusok is ki tudják szúrni egy csöpp ésszel, tudatossággal és felelősséggel.

Szóval kérdező, ha nincs tk-e a kutyának, akkor csak keveréknek minősül.

Egyébként még ha fajtatiszta is, ez a fehér rész nem elfogadott és kívánatos.

2013. febr. 28. 15:54
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó nagyon rosszul látod! A kiállításokon a negyede kutya akkor keverék mert hidd el nem azok a szülők akikre a tk szól!!! És nem kis tenyésztőkről vagy hobbi kutyásokról beszélek! Eddig világ életemben törzskönyveztettem ha nem lesz Meoe jun 1. után hidd el nem fogok törzskönyvezni legalábbis itthon nem, és attól nem lesznek keverék kutyáim, aztán majdcsak megoldódik...

Ja és amit most várok almot nem kevés pénzt fizettem a fedeztetésért és ha nem kapok rendes meoes tk-et akkor sajnos nem lesznek letörzskönyvezve, nekem nem kell ETSZ-es törzskönyv, ne olyan valaki mondja meg mit, hogy tenyésztek aki semmit nem rakott le az asztalra!!!!!

2013. febr. 28. 16:07
 9/10 anonim ***** válasza:
39%
15:54 eléggé hozzáértő lehetsz... Éppen a standardban is benne van idézem : "Kis fehér mellfolt, vagy kivilágosodott szõrzet a végtagok belsõ oldalán nem kívánatos, de MEGENGEDETT".
2013. febr. 28. 16:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Ettől még nem biztos,hogy fajtatiszta az adott kutya!
2013. febr. 28. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!