2 hete vásároltam egy yorki kiskutyát. Tegnap elvittem az állatorvoshoz. Közölte velem, hogy a kutyus nem fajtiszta mert a nyakánál és az egyik lába végén van egy pici fehér folt. A foltoktól eltekintve lehet e fajtiszta a kutyusom?
Majd a Drága Fővadász Úr lelő! :)
Már bocsi Kedves Kérdező, de szvsz nem az állatorvos tud keveset a fajtáról. Neki elsőre feltűnt, hogy fehér van benne, meg hogy túl nagy. Normális helyről vett kutyánál nem kell semmilyen testrészüket ragasztgatni vagy kötözgetni, az úgy áll, ahogy a standardben meg van írva.
Mini meg extramini csak a szaporítók agyszüleménye, azok a genetikai selejtek.
Kérdező! A 17. kommentedben a második képen a kutyus egy felnőtt férfi kézben van? Mert kép alapján (de a többin is )ez a kutyus egy 2 hónapos yorkinak nagyon nagy. Szerintem. A bátyámék yorkija, ami 5 évesen 3 kiló, az ekkora kb egy átlag férfi kézben.
Amúgy ettől függetlenül tündéri pofija van! Vigyázzatok rá, és leljétek benne örömötöket még nagyon sokáig! :)
Semmi csodálkoznivaló nincs azon hogy a mini és extramini kifejezésen csak nézett nagyokat az állatorvos, ugyanis ilyen fajta nem létezik. És bár ne várd azt el tőle hogy ránézésre ő megmondja hogy fajtatiszta-e vagy sem, de ezekből a jelekből 100% hogy nem fajtatiszta. Ahogy Akiteki is írta, meg ahogy én megnéztem a képeket hát a pofija mindenre emlékeztetett csak yorkshire terrierre nem.
De figyelj csak, tudok egy tuti megoldást: mi lenne ha fognád magad és a kutyusodat és elmennétek egy kiállításra ahol valóban fajtatiszta kutyák vannak. Akár meg is kérdezheted a tenyésztőket, ők azért csak jobban benne vannak.
Néhány IGAZI tenyésztő:
amúgy véletlenül nem Nagy István hívják akitől vetted és Tatabányai?
sajnálom, ha korcsnak hívod a kutyádat :(
a képekről nekem az jön le, hogy keverék a kutyus, de ettől ugyanúgy szerethető
nekem is keverékem van, bőr őt direktbe választottuk :)
imádom, rengeteg szeretet tud adni, nagyon okos, és remek családtag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!