2 hete vásároltam egy yorki kiskutyát. Tegnap elvittem az állatorvoshoz. Közölte velem, hogy a kutyus nem fajtiszta mert a nyakánál és az egyik lába végén van egy pici fehér folt. A foltoktól eltekintve lehet e fajtiszta a kutyusom?
Igen persze teszek fel róla képet, csak sajnos még ma regisztráltam és ha tudnál nekem segíteni abban, hogy hogy tudok képet feltenni azt nagyon megköszönném! Vagy elég az ha mondjuk a facebook-ról bemásolok egy linket?
Ezt a következő válaszolónak.
Nem nyugtatom magam csak nem zárom ki azt a lehetőséget, hogy mással is lehet magyarázni ezt kis bakit a kutyuson, mert akitől vettem az is ezzel érvelt.Igaz, hogy tegnap hideg zuhanyként érintett a hír mivel lehetséges, hogy én eddig egy nagyon nagy tévhitben éltem, elkönyveltem magamban, hogy jól tettem, hogy ettől a tenyésztőtől vásároltam. Mivel jó ismerősöm teljesen megbíztam benne és eddig kutya tenyész hírében csak jókat halottam róla így ez a húzása nekem nagyon rosszul esett. Vásárlás előtt nagyon sokat olvastam erről a témáról, hogy hogyan és kitől érdemes ilyen kutyusokat vásárolni és ez mégjobban bánt,hogy lehetséges hogy mégis csapdába estem. Abban meg igazad van, hogy ha meg mégis átvertek ezt a veszteséget felfogom tanuló pénznek, de a kutyusom nekem nem teher továbbra sem mert imádom még akkor is ha korcs. Számomra ő a tökéletes kutyus és ezt semmilyen tényező nem változtatja meg. :)
Értem, és köszönöm a segítséget! :)
Elvileg akkor itt lesznek a képek az első kettőn 6 hetes korában látható, a másikat pedig ma reggel készítettem róla. A foltok azok sajnos nemigazán látszanak de majd töltök fel olyat is amin látszik.
A fülecskéjét még nem igazán tudja állítani magától csak egy ideig, még ragasztgatni kell.
A leírásod alapján a te eseted még a szerencsésebbik fajta. Ha jól értem, a tenyésztő hivatalosan is az, rendelkezik kennelnévvel meg minden, épp csak nem törzskönyvezett le egy színhibás kölyköt. Ez igazából "csalás", eltitkolja, hogy a szülők örökítenek valamit, amit nem kéne, és így nem romlik le mások szemében a tenyészértékük. De ha amúgy rendelkeznek szűréssekkel, standard szerinti méretűek, akkor a te kutyádnak nem származik ebből konkrét hátránya. Kiállításra persze nem viheted, de ez legyen a legnagyobb baj.
Ellenben az ilyen kutyák léte teszi a köz számára elfogadhatóvá a csirkeólban szaporított yorki jellegű szerencsétlenek létét. Mert a piacon, csomagtartóból árult kutyára is rámondják, hogy természetesen jó tenyészetből van, meg a szülők törzskönyvesek, és 20.000 felárért a piciket is szívesen törzskönyvezik. Az egyszeri vásárló meg sehogyan sem tudja ezt megkülönböztetni a fenti esettől.
Mennyi idős a kutyus? Mert nekem méretben túl nagynak tűnik...
És elárulnád a híres neves kennel nevét ahonnan vetted? Mert hidd el sok szaporító hirdeti magát kennelként....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!