Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tartsam tisztán a...

Hogyan tartsam tisztán a kutya helyét?

Figyelt kérdés
Nyáron nem sok probléma van vele, de ilyenkor télen egyre több. Több kutyánk van így folyamatosan cserélgetjük őket mert nem jönnek ki egymással. Szóval kenelbe van a kutyánk és ott a háza is. Idős kutya, sokat iszik, sokat pisil. Amit folyamatosan kitakarítok mindennap, de alig tart 1 óráig és megint tiszta pisi minden, és be is viszi a lábával a házba, nyáron is takarítom mindennap de télen fel se szárad ráadásul. Mit lehet tenni ilyenkor? Nagyon zavar és neki se lehet valami kellemes, és még azt szeretném megtudni hogy hogyan tartsam melegen a helyét télen? Van bent neki mindig széna,szalma. Plusz még valami vastagabb ruhadarabot is teszek neki oda ajtónak. Ezen kívűl mit lehet még?
2013. nov. 23. 14:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Az öreg kutyák már sokszor nem bírják a telet,neki az lenne a legjobb,ha a garázsba vagy egy fűtött kazánházba,melléképületbe lenne költöztetve,valamint rendszeresen ki kéne engedni,ha sétálni nem is...Viszont az inkontinencia is elég gyakori,idős kutya lehet hogy már visszatartani se nagyon tudja.

Amúgy hogy érted,hogy cserélgetitek a kutyákat?

2013. nov. 23. 14:19
 2/12 A kérdező kommentje:
Szívesen engedném fűtött helyre de nincs. se pince se kazánház semmi. A házba se tudnám beengedni mert nagytestű kutya, már öreg, sántít, és még a teraszra se tudna feljönni a lépcsőn. Ezért szeretnék minél melegebb helyet biztosítani neki. Úgy értem hogy cserélgetjük őket, hogy kinnt van 2 kutya akik kijönnek egymással 1-2 óra múlva bezárom a kenelbe őket és kiengedem a másik kettőt és ez így megy egésznap.
2013. nov. 23. 14:34
 3/12 anonim ***** válasza:

És hogy szoktak aludni?

Vagy éjszakára hogy van megoldva a dolog?

Ha nagyon ramaty állapotban van az öreg,akkor fontoljátok meg az elaltatás lehetőségét is,mert sokkal humánusabb dolog hagyni szépen elaludni,minthogy szenvedjen még pár hetet vagy hónapot és a saját ürülékében pusztuljon el.

Gondoljátok át ezt is,mert sajnos az inkontinencia ellen nem sok mindent lehet tenni.

A házba mi úgy oldottuk meg az öreg kutya bejárását,hogy a lépcsőre raktunk egy rámpát,mint a kerekesszékes embereknek van,és így gond nélkül fel tudott jönni.Így esetleg az előszobába be tudnátok vinni,vagy a teraszra kialakítani neki valami jó meleg kis kuckót.

2013. nov. 23. 14:41
 4/12 Szilvi & Argos ***** válasza:
Ha sántít is, akkor mindenképpen bevinném a házba a helyedben. Ahogy olvasom, mindig van otthon vki nappal, megoldható, hogy naponta 3-4-szer kiengedné az illető pisilni, kicsit mozogni
2013. nov. 23. 18:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Kicsit félre értitek szerintem, az azért erős túlzás hogy az ürülékében pusztul el... Jó helyük van! Mind a 4 kutyának van külön kenel és ház! Tavaly is kinnt volt már akkor is sántított de akkor is normális helye volt. Többször ki van engedve hogy mászkáljon pisiljen és elvégezze a dolgát. De van hogy épp a kenelbe pisil és hogy takarítsam ezt ki normálisan.. és hogy csináljak neki még melegebb helyet a házába?!
2013. nov. 23. 19:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Ja és van a kenel azon belül meg van neki(k) kutyaház és a házába nem pisil be egyáltalán hanem kijön és a kenelbe pisil.. Szóval ez a helyzet, lehet én fogalmaztam rosszul .:)
2013. nov. 23. 19:45
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát a legegyszerűbb úgy lenne,ha beton lenne a kennel alja.Azt könnyű takarítani.

Vagy téglákkal kirakni az egészet,bár lehet kibetonozni gyorsabb és hasznosabb is.

2013. nov. 23. 19:57
 8/12 A kérdező kommentje:
Beton a kennel alja. De így is nehéz takarítani, nem tudom mit csináljak vele ha sok a pisi.. meg ha kilép a kutya a házból akkor nem akarom hogy a hideg,jeges, betonra lépjen.
2013. nov. 23. 20:10
 9/12 anonim ***** válasza:

A ház elé rakhatnál padlószőnyeget,vagy belépő szőnyeget,a többire nincs ötletem,mert ha az egészet szőnyegeled,akkor beszívja a pisit és még rosszabb lesz.

Csak ő kakil/pisil be ilyen sűrűn?

A többiek nem pisilnek be a kennelbe?

2013. nov. 23. 20:15
 10/12 A kérdező kommentje:
Néha bepisil a többi is, de ő az aki mindig.
2013. nov. 23. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!