Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezek a kutyák közül melyiket...

Ezek a kutyák közül melyiket ajánljátok?

Figyelt kérdés
West highland white terrier,Szamojéd,Alaszkai malamut,Német dog,Shikoku,Akita,Dalmata Családi kutyának szeretném és fontos hogy szeresse a gyerekeket és barátságos legyen.

2013. nov. 23. 12:14
 1/9 Virag29 válasza:
0%
A Dalmata, mert barátságos és játékos, könnyen tanul.
2013. nov. 23. 12:18
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ!:)
2013. nov. 23. 12:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A dalmata nem családi kutya,nagyon önfejűek,a gyereket se mindig tolerálják.

Mellesleg minden nevelés kérdése,és attól is függ,mekkorák a gyerekek,mennyire vannak megtanítva,hogyan kell bánni a kutyákkal.

A westie elég kistestű és terrier,ő nem nagyon bírja ha nyúzzák,ha kicsik a gyerekek,kistestű kutya nem javasolt.

A szomijéd kemény munkakutya,nem hinném,hogy nektek való.

Alaszkai malamut szintén,szánhúzó munkakutya.

A Német Dog esetenként jó lehet,ha biztosítani tudjátok az alapokat neki.Maga a kutyafajta igen drága 200 ezer Ft körül mozog egy egészséges példány,a táplálására nagyon oda kell figyelni,folyamatosa zöldkagyló kiegészítést igényel (ez is havi 4-5 ezer ft a táp mellé)A táp is elég drága,és többet is eszik,mint egy kisebb testű.

És mindezek mellett max 8-9 évet élnek,nem lehet udvaron tartani,csak odabent.

Akita egyáltalán nem való gyerekek mellé,csak ha rengeteg kutyás tapasztalatod van.Makacs,önfejű kutyák.

A dalmatát már leírtam.

Kutyás tapasztalat nélkül,kifejezett családi kutyának a labrador,golden retriever,spánielek a megfelelők.Feltéve,ha az alapokat biztosítani tudjátok.Mozgás,minőségi étrend és kutyaiskola.A gyerekeket pedig arra kell nevelni,hogyan kell bánni a kutyával.

2013. nov. 23. 12:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Ezek eléggé különböző fajták, van amelyik kicsi, másik közepes, illetve nagy termetű. Egyik hosszú szőrű, másik nem, stb. Érdemes ilyen szempontok alapján is szűkíteni a kört. Pl. egy német dog etetése és tartása teljesen más, mint egy westie-é. Olvass még utánuk és úgy döntsd el, melyik fajta áll legközelebb az elképzeléseidhez.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: Én a szamojédot ajánlom, tökéletes családi kutya, feltéve ha nem okoz gondot hetente egyszer átfésülni a bundáját. :)

2013. nov. 23. 12:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Van kutyás tapasztalatunk.A gyerekem 10 éves és nagyon szereti a kutyákat.Kertes házban lakunk és van egy Bordeaux-i dogunk is.
2013. nov. 23. 12:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezek közül egyiket sem tudom fenntartások nélkül ajánlani, előttem kettővel már leírták, hogy melyik miért nem lenne jó választás. Egyedül a német dog az, ami alkalmas lehet, de vegyétek figyelembe, hogy a tartási költsége és a megvételi ára is igen magas ennél a fajtánál. Inkább ezeket a fajtákat ajánlom: vizsla(feltéve, ha sokat mozgatjátok), golden és labrador retriever, skót juhász, beagle, különféle spánielek, leonbergi, újfoundlani ha a nagyobbakat szeretitek.
2013. nov. 23. 12:53
 7/9 Akiteki ***** válasza:
Shikoku? Hát ezt meg hogy sikerült találni? Élőben nem láttam még egy darabot sem. :)
2013. nov. 23. 13:10
 8/9 anonim válasza:
legaranyosabb, konnyu tartani kutya a tacsko
2013. dec. 1. 22:58
 9/9 A kérdező kommentje:
nekem nem tatszenek a tacskók!
2013. dec. 3. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!