Aki szerint a kutyák kiszámíthatatlan ösztönlények, azok támogatnák a vakvezető kutyák betiltását is?
Figyelt kérdés
Annyiszor hallottam ezt, hogy egyesek szerint a kutyák kiszámíthatatlanok, sose lehet teljesen megbízhatóra nevelni őket. Akkor szerintük a vak ember, aki kutyával közlekedik, állandó veszélyben van? Mert ugye elég, ha csak megijed, máris berántja a gazdáját az autók közé, nem? Vagy az hogy van, hogy szobrot állítunk a hős mentőkutyáknak, akik annyi embert mentettek ki a romok alól, de ha azt a hős mentőkutyát el akarja engedni a gazdája a városban, akkor megbízhatatlannak van bélyegezve? Vagy a juhász rábízza a teljes vagyonát jelentő nyájat a juhászkutyára, de ha az a kutya egy városi ember kedvence lenne, akkor már ösztönlény? Vagy a logika alapján a lovaglást is tiltsuk be, hiszen az is állat, életveszélyes dolog ráülni egy buta, kiszámíthatatlan ösztönlényre, nem?2013. nov. 22. 15:46
31/31 A kérdező kommentje:
Igen, szoktam együtt sétálni magas szinten terelő kutyákkal. Fegyelmezettek, semmi baj nincs velük. De azt én is észrevettem, hogy a munkára legalkalmasabb mudik között több az olyan, aki magánéletben ideges, félős vagy nagyon domináns. Igazából amire ki akartam lyukadni az az, hogy fura kontraszt, hogy xy vesz egy labradort, betanítja vakvezetőnek, akkor mindenki bízik benne, elhiszik, hogy nem fog senkit megharapni, nem szalad el macska után, nem piszkít a bevásárlóközpont padlójára stb. De ha ugyanez az ember ugyanekkora szaktudással megveszi ugyanezt a kutyát, de nem csinál belőle vakvezetőt, hanem hobbi célra tartja, akkor ezeket már nem hiszik el róla., ez a kutya kiszámíthatatlan, megbízhatatlan az emberek szemében. Holott elfelejtik, hogy a hobbikutya a kiképzőnél marad, a vakvezető meg elkerül valakihez, aki lehet, hogy elkényezteti, elrontja. A kiképzett kutya is csak akkor marad képzett, ha továbbra is szakszerűen gondozzák.
2013. nov. 25. 14:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!