Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel etessem a nagyon legyeng...

Vanika129 kérdése:

Mivel etessem a nagyon legyengült, vérszegény kutyámat?

Figyelt kérdés
Van egy lablador-vizsla keverék kutyusom.Ő a mindem,sajnos kullancsfertőzés érte és nagyon súlyos,vagyis már 3.dik napja hordom infulziós kezelésre (babézia fertőzés)a környék legjobb állatorvosához.azt monta a doki hogy a fele vérét tönkretette a baktérium,a foginye nagyon fehér és a szeme is.enni eszik és már iszik is ,a dolgát elvégzi és 10percet még sétálgat is,ugy látom javult,de nagyon aggaszt hogy még mindig nagyon fehérek a szemei.Mivel kellene etetnem hogy minnél hamarabb beinduljanak a vörös vérsejtek szaporodása??az orvos tegnap elfelejtettem erről megkérdezni mert nagyon sok gond járt közben a fejembe.kérlek segitsetek,kétségbe vagyok esve.nagyon félek hogy elveszítem. :( :( minden ötletnek nagyon örülnék.

2013. nov. 21. 11:14
1 2 3
 11/25 Imola Ágnes ***** válasza:
A vetri DMG ből első napokban nyugodtan adhatsz dupla adagot,
2013. nov. 21. 14:48
 12/25 anonim ***** válasza:

CÉKLA ETETÉSE BABÉZIA ESETÉBEN TILOS!!!

nem azért mert ártana hanem mert a cékla magában vöröses színűre színezi a vizeletet, ami a babézia esetében elfedi a betegség egyik legfontosabb tünetét és ezzel fokozza a vesekárásodás lehetőségét.

Ha teljesen meggyógyul kb 1-2 hét utána adhatod.

2013. nov. 21. 14:57
 13/25 anonim ***** válasza:

kedves 7. hozzászóló. Légy szíves ne beszélj marhaságokat. A babéziát egy egysejtű okozza ami köszöni szépen de magasról sza..k arra, hogy a beteg grapefruitmag cseppet eszik vagy sem.

Kur..ra nem a vér hiánya okozza a babéziában a legnagyobb gondot, nem a vérszegénységbe hal bele a kutya.

Az egysejtű a vörösvértestek szétesését okozza (abban szaporodik), a darabok túl nagyok ahhoz, hogy a vese szűrőrendszerén átjussanak eltömítik azt ezzel kérosítják a vese szerkezetét, leáll, nem üríti ki a salakanyagokat és ebbe a mérgezésbe pusztul bele a kutya. Azért is infúziózzák ilyenkor őket, mert a megnövekedett folyadékkiválasztás és nyomás segít a vérlemezkéket is átpréselni a vesén.

A vörösvérsejteet nem a máj vagy a vese állítja elő, mindkettő a szervezet méregletenítésében játszik szerepet. A vörösvértestek mennyiségéért a lép és a gerincvelő a felelős.

Adhatsz neki egy kicsivel több vörös húst, marhát, májat, de a legfontosabb, hogy itasd-itasd-itasd. És az eledele legyen sószegény. Ezzel is a vesék regenerálódást tudod elősegíteni.

2013. nov. 21. 15:09
 14/25 anonim ***** válasza:

Immunovet-tel vagy Béres Minera cseppel nem nyúlsz mellé: [link]

[link]

És a petrezselyem zöldjének is vérképző hatása van. Vágd apróra és keverd az ételébe, csak egyszerre ne sokat, nehogy ne egye meg. Gyors gyógyulást a kutyádnak!

2013. nov. 21. 18:00
 15/25 Akiteki ***** válasza:
Vérképzésre a máj mellett nagyon jó még a gránátalma. Tavaly az állatorvosom tanácsolta, hogy etessem a kiskutyámmal, mert titer vizsgálatok miatt sok vért kellett levenni tőle.
2013. nov. 21. 19:21
 16/25 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a cékla vörösre festi a vizeletrt .de amugy 2 napja szép sárgát pisil mint egy átlagos kutya.minden azzal kezdődött hogy vasarnap délelőtt kicsit bágyatt vol ed hagytam is délig feküdni a szobába.mondjuk kezdett gyanus lenni a dolog,de még aznap kiment a párommal az erdőbe szaladgàlt és ugrált jókedvüen ,igy megis örültem hogy akkor csak én beszeltem be magamnak hogy gáz van vele.nade másnap reggel fel se kelt ,délbe mikor magahoz jött kicsit ,arra lettünk figyelmesek hogy összepisilte az egész szobát véres vizelettel.magamon kivüli állapotba kerültem és én is tiszta vér lettem ahogy fogtam a kis legyengült testét.fél órán belül kijött az állatorvos hozzá.adott neki amit kellet.és onnantól járunk infulziora.nem probukalt semmi olyan dolgot amiból hamarabb kellet volna észre vennem.ha igy lett volna biztos nincs ez.
2013. nov. 21. 20:33
 17/25 A kérdező kommentje:
Jaj igen.májat adtam neki ma.nagyon tetszet neki,bár én megfőztem.azt nem tudom hogy mennyi májat adhatok neki egy nap.ma kb.25-30dkg ot ehetett meg.
2013. nov. 21. 20:37
 18/25 A kérdező kommentje:
Na meg megrendeltem a Vetri dmg -t a doki szerint ez brutal jo.na meg húzok most a tescoba gránátalmaert.cékláért meg májért :) ugyhogy Negrokám gyere helyre :)
2013. nov. 21. 20:40
 19/25 Imola Ágnes ***** válasza:
Örülök, hogy a dokid is a VETRI DMG re szavazott, én is nagyon meg voltam vele elégedve. Jobbulást a kutyának!
2013. nov. 22. 07:36
 20/25 anonim ***** válasza:
Jobbulást és azért írd meg, hogy mi újság:))
2013. nov. 22. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!