5 hónapos kis puliban iszonyatosan sok kullancs mászott a tegnapi erdei séta után. Mára legyengült. Eltávolítottuk őket, rohantunk a dokihoz, kapott oltálst. Ugye nem hal meg?
Minek viszed ilyen helyre? Főleg úgy, hogy tudod, hogy lejárt a cseppek hatóideje?
Babézia ellen nincs oltás, csak kezelés van, ha már beteg.
A a séta utáni nap lett levert, semmi baja, csak elfáradt. A kullancsok által terjesztett betegségeknek van lappangási ideje, attól függ mivel fertőzött: 1-2 hét. Másnap még nem láthatsz rajta semmit.
nyugodj meg,szerintem idöben vitted dokihoz.
gondolom a doki mondta hogy a vizeletét figyeld.kicsit foglakozz vele mint szoktál ez is segit.
de nyugi nem lesz baj.
Előző vagyok.
21:57-es már bocs de az én kutyám a kertben szedett össze 3 kullancsot pedig nem ápolatlan a kert.Az biztos, hogy erdőben nagyobb a valószínűsége a kullancsoknak de ugyanúgy össze tudja szedni egy tiszta kertben. Pláne egy puli kutya. És legtöbbször még a csepp se védi meg a kutyát a kullancsoktól csak biztonságosabb.
2 dolog számít:
milyen állapotban volt a kutya a betegség előtt.
milyen fázisban volt a betegség, amikor megkapta a kezelést (imizol injekciót).
Ha erős, jó kondíciójú, jól táplált kutya, és még csak levert, bágyadt volt (nem sárgult be és nem pisilt még véreset), akkor nagyon jók az esélyei a túlélésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!