Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Nagyon félek tőle

Mit tegyek? Nagyon félek tőle

Figyelt kérdés
van egy kutyánk úgy egy éve.kölyökként került hozzánk.mostanába nagyon hamis.be kell zárnunk egyébb okok miatt persze minden nap kiengedjük.kiszökik a helyéről,most is próbáltam visszacsalni és majdnem nekem jött.egyszerűen bolond.a gyereket sem tudom emiatt elvinni sétálni mert berakom a babakocsiba stb még be kell zárni az ajtót.félek tőle nem bírom..mit kéne tenni?
2013. nov. 18. 14:10
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
kan? nincs tüzelő szuka a közelben?
2013. nov. 18. 17:08
 32/48 A kérdező kommentje:

kan

a szomszédba van egyetlen kutya az is kan sehol máshol

2013. nov. 18. 17:44
 33/48 anonim válasza:

Ha arról van szó, hogy a kutya kevesebb figyelmet kap a gyerek miatt, akkor bizony nagy eséllyel ez a helyzet nem fog normalizálódni, amíg te magad nem veszed kezedbe az irányítást. A kutya ugyanis nem hülye, lehet, hogy nem nézed ki belőle, de simán összerakja a képet: a gazdi, aki eddig babusgatta, labdázott vele, kényeztette, szeretgette, most hirtelen anya lett, a gyerekre fordít minden időt, a kutya meg gyönyörűen háttérbe szorul. Ezáltal pedig nem csak te leszel ellenség, hanem a gyerek is, aki úgymond a kutya riválisa lett (ha a kutya később jött, mint a gyerek, akkor nincs ötletem).

A kutyátok ugyanúgy családtag, ugyanúgy teljes része ennek az érzelmi közösségnek. Ha szimplán a gyerek miatt ő kitaszított lett a részedről, akkor ne is várj mást. Fel akarja hívni magára a figyelmet és mivel úgy látja, hogy az eddigi viselkedésével nem ér el semmit, máshoz folyamodik. Igaz, hogy nem ismerem a részleteket, sem téged, sem a kutyát, de mivel én is kutyatartó vagyok, csak erre tudok következteti. Próbálj te magad visszazökkenni a régi kerékvágásba, ugyanis a kutya a te viselkedésedre reagál, nem csak gondolt egyet és elhatározta, hogy mostantól másképp lesz. Ez egy állat, következetesnek kellene lenni vele! Menj ki hozzá és kezdeményezz te magad! Ne félj tőle, hiszen ő a TE kutyád! Vigyél neki jutalomfalatot, vagy tök mindegy, a lényeg, hogy teremts vele kontaktust úgy, mint a gyerek érkezése előtt tetted.

2013. nov. 18. 18:00
 34/48 A kérdező kommentje:
a kutya még a teherbeesésem előtt jött.és pedig félek tőle.a mai nap után nagyon is.ha nem ugrok be az ajtón megharap.ezek után nem tudok bizalommal a közelébe menni
2013. nov. 18. 18:19
 35/48 zsuzsabazsa ***** válasza:
92%

Ne is haragudj kérdező, de te csak egy kutyatartó vagy és nem igazi kutyás ember.

Én amikor a fiamat szültem az egyik kutyám tíz éves volt és a másik meg hat. Mind a kettő nagytestű volt. Eszembe sem jutott volna, hogy a kutyáimat a gyerek végett elzárjam vagy kirekesszem. Bár én a lakásban tartottam a kutyáimat és nem a kertben, így a kutyáim is a legmesszebbmenőkig fegyelmezettek voltak. Ezt az egészet elszúrtad ott,hogy mint csak kerti kutya foglalkoztál vele. Vagyis ha éppen ráértél akkor foglalkoztál vele, ha nem akkor nem. A kutya és a gazda közti szoros kapcsolat elmaradt, holott úgy látszik te sem törekedtél-arra igazán. A gyerek végett a kutyát igenis elhanyagolod és kirekeszted.

Írod, hogy az első a gyerek. Igen, de utána a kutya következik, amennyiben te valóban kutyás ember lennél.

Neked ugyanúgy kellett volna a kutyával is foglalkoznod mint a gyerek születése előtt.

Nekem még segítségem sem volt, mert a férjem pont a pólyás gyerekkel hagyott ott egy másik nőért. Maradt a két kutya és a gyerek. Igenis siránkoztam, hogy mi lesz velünk, de mivel a kutyáimmal rendkívül szoros volt a kapcsolat így a gyerek nevelése sem okozott semmiféle gondot. Nyugtázták, hogy van és kész.

Nálad sajnos az előzményekkel is probléma volt és ez csak a folyománya az egésznek.

2013. nov. 18. 18:35
 36/48 A kérdező kommentje:
úr isten.nem a gyerek miatt lett bezárva mint már írtam azért mert a szomszéd le akarja lőni.végig olvastad volna rájöttél volna.az elején még volt időm mikor a gyerek evett aludt.így hogy 2x alszik 20 percet ölülök hogy a házimunkával haladok mert ha nem foglalkozok vele sír.egyértelmű hogy nem a kutya lesz az első nem majd meg esz a kosz mert kutyázni kell.amúgy meg ha már nincs normális válasz akkor nem kell ideírni.persze kivétel annak aki hasznos választ írt..nem tetszik vagy becsukod a szemed vagy nem kell megnyitni ezeket a dolgokat
2013. nov. 18. 19:45
 37/48 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

Azt, hogy a kutyádat a szomszéd leakarja lőni, arra csak egyik írásodban tértél ki egy szösszenet erejéig. A fő problémádat nem ez jelenti az írásaidból ítélve, hanem a kutyád hamissága és az, hogy félted a gyerekedet tőle és te is tartasz tőle. A szomszédodnak is van kutyája azt miért nem akarja lelőni a /gondolom a másik/ szomszéd?

A jó megoldás az volna pedig, hogy helyre állítod azt ami szerinted volt azelőtt a te és a kutya közti szoros kapcsolatot. Ha ez nem megy akkor jobb ha elajándékozod.

2013. nov. 18. 20:03
 38/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező,nem bántásból írjuk a legtöbben,amit írunk.Alighanem te is beláttad,hogy a kutyád nevelését-pontosabban nem nevelését-ti rontottátok el.A baba egyszerre érkezett a legnehezebb időszakkal,a kutya kamaszkorával,amikor próbálgatja az erejét,mit tehet meg veletek szemben és mit nem-ilyenkor kellene 200%-on foglalkozni a kutyával,ellenben ez pont fordítva történt,a kicsi miatt a nevelés és a törődés a kutyával méginkább a háttérbe szorult.Egy roti mix egyébként is kemény dió lehet,mert bár vallom,hogy minden kutya angyal hozzáértő,jó kezekben,ugyanakkor valószínűleg súlyosabb következményekkel jár pl egy rottweiler vagy egy kaukázusi juhászkutya nem nevelése,mint egy golden retrieveré(kivételek természetesen itt is vannak,hiszen egyedfüggő is a dolog).Jelen helyzetben két lehetőséged van:vagy megpróbálsz több időd szorítani a kutyádra-másoknak is sikerül-és utánanézel egy kicsit a helyes nevelésnek,meg hogy mit hogyan kéne vele csinálni,s ebben párodnak is éppúgy szerepe van,mint neked.Illetve a másik verzió,hogy idő és hozzáértés hiányában minél hamarabb kerestek neki egy kutyás tapasztalattal rendelkező,megbízható gazdit,még mielőtt elfajul a dolog.Ismerős a szitu,én 11 éves voltam,mikor anyukámat a szemem láttára támadta meg és kezdte tépni a saját kamasz kutyánk.Hiába etettük,tanítottam és játszottunk vele,egy dominánsabb,kamaszodó kutyának ez kevés.Bár azóta megtanultuk,hogyan kell kezelni a helyzetet és egy nagyszerű kutya lett belőle,anyukám a mai napig tart tőle,érthető módon.Ha végképp nincs módod megnevelni és,,helyretenni",addig keress neki új gazdit,amíg komolyabbra nem fordul a helyzet.A kutyának is jobb lesz,ha foglalkoznak vele rendesen és nektek sem kell rászánni az időt,energiát(bár ez utóbbi a ti döntésetek)
2013. nov. 18. 20:13
 39/48 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Tedd fel a kérdést magadnak: akarod ezt a kutyát???? Megteszel érte BÁRMIT, hogy jól nevelt tagja legyen a családnak?

Ha igen, hajrá, pénz-energia ráfordítással házhoz járó kiképzőt fogadjatok fel!

Ha nem, akkor IVARTALANÍTÁS és utána új gazdi...

2013. nov. 18. 22:06
 40/48 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

Odaadjuk egy olyan embernek aki figyelne rá,több időt tudna vele tölteni.ez lesz a legjobb

2013. nov. 19. 08:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!