Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Nagyon félek tőle

Mit tegyek? Nagyon félek tőle

Figyelt kérdés
van egy kutyánk úgy egy éve.kölyökként került hozzánk.mostanába nagyon hamis.be kell zárnunk egyébb okok miatt persze minden nap kiengedjük.kiszökik a helyéről,most is próbáltam visszacsalni és majdnem nekem jött.egyszerűen bolond.a gyereket sem tudom emiatt elvinni sétálni mert berakom a babakocsiba stb még be kell zárni az ajtót.félek tőle nem bírom..mit kéne tenni?
2013. nov. 18. 14:10
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
ugrott nekem és majdnem megkapott
2013. nov. 18. 14:37
 12/48 A kérdező kommentje:
most álljak neki babusgatni?a gyerektől még wc-re se tudok elmenni,hogy tudnék állandó figyelmet fordítani rá?vannak játékai,és mikor kiengedjük vagy visszazárjuk akkor is szépen megsimogatjuk,beszélünk hozzá,megdicsérjük,labdázunk is vele.más kutyával ennyit sem foglalkoznak az meg szelíd.akkor hogy van ez..
2013. nov. 18. 14:40
 13/48 anonim ***** válasza:
87%

Minden kutyát meg lehet nevelni kortól, fajtától, előélettől függetlenül. Viszont nem mindenki tudja ezt megtenni. Az írásod alapján én azt tanácsolnám, hogy keress fel egy fajtamentést (attól függően milyen kutyád van, vagy mire hasonlít leginkább) és szépen add oda nekik. Ha van tapasztalt kutyás ismerősöd akkor neki. De csak úgy ne ajándékozz el egy nehéz esetet akárkinek, mert utcára fog kerülni előbb-utóbb.

Egy kutya nevelése pláne kamaszkorban határozottságot, türelmet és odafigyelést kíván, ezekből egyiket sem tudjátok megadni neki, ezek nélkül egy kis lyukba bezárva egyre veszélyesebb lesz csak. Mindenesetre nektek gratulálok, remélem a gyereked nevelésére több energiát fogsz szánni, mert már így is van elég barom a világban.

2013. nov. 18. 14:45
 14/48 A kérdező kommentje:
azért tettem fel a kérdést hogy okosabb legyek,mit kell tenni.és a gyerekre igenis sok időt fordítok(amit eddig a kutyára).azt nem szeretném ha utcára kerülne,egyik állat sem érdemli meg.viszont ezt a ''barom'' kifelyezést nem tudom mire vélni
2013. nov. 18. 14:48
 15/48 anonim ***** válasza:
94%
Ne haragudj kérdező, de nálunk is van pici gyerek (4 hós és 26 hós) még sincs elhanyagolva a kutyám, szóval ezek csak kifogások. Apuka reggeltől estig dolgozik, nagyszülők már nem élnek, szóval egyedül vagyok a két gyerekre és a kutyára mégis jut mindenkire elég idő. Ha korábban megfelelően lett volna nevelve a kutyád, akkor most simán tudnál vele sétálni, akár a gyerekekkel együtt. Én a picit beteszem a hordozókendőjébe, magamra kötöm, a nagyobbik jön a lábbal hajtható motorral, a kutya pedig gyönyörűen sétál mellettem és nem húz. Egyébként meg, arra van idő, amire akarod, hogy legyen. Ha szereted a kutyádat, akkor kezdj el vele foglalkozni napi legalább 1-2 órát. Vigyétek el kutyasuliba és ott kaptok szakszerű segítséget, ha egyedül nem tudjátok megoldani. Viszont ha ezeket nem akarjátok, vagy nem tudjátok megoldani, akkor tényleg keressetek neki egy olyan gazdát, aki foglalkozik vele és szereti.
2013. nov. 18. 14:48
 16/48 anonim ***** válasza:
82%
Mi a francnak kellett kutya, ha nincs rá időd???? Utána meg jönnek az ilyen hülye kérdések, hogy "Mit csináljak, hamis a kutyám", stb.... áhhh...
2013. nov. 18. 14:49
 17/48 A kérdező kommentje:
szerintem egy normális kérdést tettem fel amire normális válaszokat vártam.kedves anyuka te honnan a jó életből vetted hogy itt nincs szeretve?ha?anyja helyett anyja voltam.miatta csináltam meg a tesztet.jaa hogy a gyereket féltem tőle az valószínű rossz dolog.de ha megharapná akkor meg azért hepciáskodnátok mert nem figyelek rá.aki nem tud normális hozzászólást írni csak nagy unalmába b*ssza el az időt itt az menjen inkább munkát keresni ne mindig kötekedjen
2013. nov. 18. 14:58
 18/48 anonim ***** válasza:
92%

Ha nem volna kicsid, akkor is valószínűleg túlnőtt volna benneteket a kutya. Elhibázottan nevelted akkor, amikor még valamivel könnyebb lett volna vele. Mivel már félelem van benned tőle, nem sokra fogsz menni magadban a mostani helyzet megváltoztatására sajnos.

Amit tehetsz:

Keresel hozzáértőt, aki nem kis pénzért otthon segít neked normalizálni a helyzetet.

Keresel a kutyának valamelyik állatvédő egyesület segítségével új gazdát.

2013. nov. 18. 15:05
 19/48 anonim ***** válasza:
88%

Egyszerű dolog,4 lehetőség van:

1.) Elajándékozzátok/eladjátok olyannak, aki maga akar kutyát és nem rákényszerítik

2.) Elaltatjátok(óriási baromság, de még mindig jobb, mint egy, a bezártságtól és a nem foglalkozástól stresszes kutya)

3.) Menhelyre adjátok, és ott majd szereznek neki gazdit, ha tudnak

4.) vagy legyen rá időtök...

2013. nov. 18. 15:07
 20/48 anonim ***** válasza:
52%
ja, 5. lehetőség is van: beadni kutyasuliba, és ott majd szakemberek megnevelik...annyit kell mondani,hogy engedelmességre tanítsák... trükkök, mint pacsit ad, pitizik, ilyesmire gondolom nincs szükségetek, mint ahogy nem akartok belőle drogkereső, hullakereső, nyomkutató kutyát sem csinálni...
2013. nov. 18. 15:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!