Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan paroztassam a kutyamat?

Hogyan paroztassam a kutyamat?

Figyelt kérdés
Szeretnem paroztatni a kutyamat, de nem tudom, hogyan állják neki, mert fel a többi kutyatol. Ilyenkor mit lehet csinálni? Sokszor kell előtte talalkozniuk? És honnan tudjam pontosan, hogy mikor termékeny?
2013. nov. 17. 22:34
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Vicces, hogy anélkül elítéltek, hogy ismernetek :) képzeld, nem akár a nem létező gyerekem iphonet, és képzeld, nekem se az van :) tisztaveru törpe uszkarom van. Az alveemhesseget akarom nála megelőzni, és ha nem tudtok a kérdésre normálisan válaszolni, akkor inkább ne tegyetek. Teljesen jószándékú kérdés volt, fikazas nélkül, rendesen is ellehet
2013. nov. 18. 14:47
 12/21 A kérdező kommentje:
Mondani. És nem szaporitotol vettem
2013. nov. 18. 14:48
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Tisztavérű,tehát törzskönyvezett?

Az álvemhességet NEM előzi meg egy ellés,sőt inkább fokozhatja a problémát.Van itt olyan kutya,amelyik évente ellik és álvemhes is,szerinted hogy lehet ez,ha álvemhesség ellen jó a szaporítás?

Az álvemhességnek és a későbbi problémáknak,daganatoknak,méhgyulladásnak stb.egy biztos ellenszere van:az ivartalanítás.

2013. nov. 18. 15:07
 14/21 Akiteki ***** válasza:
100%

Tisztavérű! :)

Az álvemhességet ivartalanítással lehet megelőzni.

2013. nov. 18. 15:21
 15/21 anonim ***** válasza:
67%

Kíváncsi vagyok pár dologra. Kennelneve? Melyik kennelből vetted? Kiállítási eredményei, tenyészszemle eredménye, szűrései? Törzskönyve? És ha egy PICIT is értenél a kutyákhoz, akkor tudnád, hogy azzal, hogy a kutyádat nem ivartalanítod, még több betegségnek teszed ki!

Ha a hülyeség fájna, akkor te már ülve nyalnád a Holdat, de komolyan!

(mondja ezt egy 13 éves, középuszkárt tartó lány, akinek a kutyája átment a tenyészszemlén)

2013. nov. 18. 16:27
 16/21 A kérdező kommentje:
Utolsó: Köszönöm "kedves" válaszod, szerintem inkább te nyalnád ülve a Holdat, ha a gonoszság és a beképzeltség fájna. Olyan nehéz lenne kedvesen elmagyarázni a dolgokat? Végülis mit is tudsz te még az életről 13 évesen. Lehet,hogy a kutyákhoz jobban értesz, de engem légyszíves ne oktass ki ilyen hangnemben. Az adatokhoz semmi, de semmi közöd, szóval kíváncsi lehetsz rá felőlem életed végéig, én nem tartozok neked válaszokkal. Ha olyan fullpuccos kutyám lenne, se tenném ki ilyen helyzeteknek. Szerintem ahhoz, hogy örömöt okozzon, nem kell neki mindenféle fölösleges szemle. De ha neked ettől sokkal aranyosabb lesz a kutyád, hát hajrá. És a téves tudásomért nem engem kell hibáztatni, hanem a könyvet, ahol ezt olvastam.
2013. nov. 18. 16:49
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szabad tudni, melyik könyv volt az? Sem normális könyv, sem normális állatorvos nem mondja azt, hogy a kutyádnak szülnie kell.
2013. nov. 18. 16:51
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem az enyém volt, úgy kaptam kölcsön még pár éve. Nem emlékszem sajnos.. :/ de ez nem lényeg. A kérdésre megkaptam a kissé száraz, de hasznos válaszokat. Köszönöm, annak aki türelmesen válaszolt :)
2013. nov. 18. 17:03
 19/21 anonim ***** válasza:

Én olvastam könyvben olyat is,hogy a kutya meg fog veszni a forró ételtől :)

És mert könyvben volt,mindjárt el kell hinni?

Abban nem lesz örömöd,ha egy idegrendszeri problémás és/vagy 0 szocializációval rendelkező kutyával szaporítasz!

Tudod,mivel jár egy alom felnevelése?Gondolok itt a napi 24 órás felügyeleten kívül még az anyagiakra.

-szuka kétszeri oltása herpsz ellen,darabja 12 ezer ft,ha jól tudom

-minőségi táplálék,ami nem Pedigree vagy konyhai maradék,hanem speciálian vemhes és szoptató kutyának való szuperprémium táp

-vemhesség alatt UH és állatorvosi felügyelet

-ellési problémánál császár,kapásból vagy 40 ezer

-minden kölyöknek chip,oltások stb.

Azt nem olvastad véletlenül könyvben,hogy egy vemhesség és alom felnevelése éveket vesz el a szukád életéből?És az álvemhesség ugyanúgy megmarad.Számítani kell arra,hogy egy vagy több kölyök a nyakadon marad,mihez kezdesz velük?

Szóval minden érintett jobban jár minden szempontból,ha ivartalaníttatod a szukát.Szaktudásod 0,könnyen meg is ölheted a kutyádat,ha nem veszel észre valami problémát ellésnél és nem viszed időben jól felszerelt klinikára.Minden vemhességnél ott a lehetőség,hogy belehal a szuka,ezt is kalkuláld azért bele.

2013. nov. 18. 17:10
 20/21 anonim ***** válasza:
Egyébként a tudomány fejlődik,a pár éve leírtakat jócskán túlhaladta az idő.
2013. nov. 18. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!