Hogyan paroztassam a kutyamat?
Tisztavérű,tehát törzskönyvezett?
Az álvemhességet NEM előzi meg egy ellés,sőt inkább fokozhatja a problémát.Van itt olyan kutya,amelyik évente ellik és álvemhes is,szerinted hogy lehet ez,ha álvemhesség ellen jó a szaporítás?
Az álvemhességnek és a későbbi problémáknak,daganatoknak,méhgyulladásnak stb.egy biztos ellenszere van:az ivartalanítás.
Tisztavérű! :)
Az álvemhességet ivartalanítással lehet megelőzni.
Kíváncsi vagyok pár dologra. Kennelneve? Melyik kennelből vetted? Kiállítási eredményei, tenyészszemle eredménye, szűrései? Törzskönyve? És ha egy PICIT is értenél a kutyákhoz, akkor tudnád, hogy azzal, hogy a kutyádat nem ivartalanítod, még több betegségnek teszed ki!
Ha a hülyeség fájna, akkor te már ülve nyalnád a Holdat, de komolyan!
(mondja ezt egy 13 éves, középuszkárt tartó lány, akinek a kutyája átment a tenyészszemlén)
Én olvastam könyvben olyat is,hogy a kutya meg fog veszni a forró ételtől :)
És mert könyvben volt,mindjárt el kell hinni?
Abban nem lesz örömöd,ha egy idegrendszeri problémás és/vagy 0 szocializációval rendelkező kutyával szaporítasz!
Tudod,mivel jár egy alom felnevelése?Gondolok itt a napi 24 órás felügyeleten kívül még az anyagiakra.
-szuka kétszeri oltása herpsz ellen,darabja 12 ezer ft,ha jól tudom
-minőségi táplálék,ami nem Pedigree vagy konyhai maradék,hanem speciálian vemhes és szoptató kutyának való szuperprémium táp
-vemhesség alatt UH és állatorvosi felügyelet
-ellési problémánál császár,kapásból vagy 40 ezer
-minden kölyöknek chip,oltások stb.
Azt nem olvastad véletlenül könyvben,hogy egy vemhesség és alom felnevelése éveket vesz el a szukád életéből?És az álvemhesség ugyanúgy megmarad.Számítani kell arra,hogy egy vagy több kölyök a nyakadon marad,mihez kezdesz velük?
Szóval minden érintett jobban jár minden szempontból,ha ivartalaníttatod a szukát.Szaktudásod 0,könnyen meg is ölheted a kutyádat,ha nem veszel észre valami problémát ellésnél és nem viszed időben jól felszerelt klinikára.Minden vemhességnél ott a lehetőség,hogy belehal a szuka,ezt is kalkuláld azért bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!