Hogy pároztassam fiú kutyámat? Hogy kezdjek bele?
én nem értek az ilyesmihez :S
már 2 éves
Ha nem értesz hozzá akkor sehogy.
Akkor tenyész, ha mind a kutya, mind te fel vagy rá készülve.
És természetesen a kan tenyészszemlés, kötelező orvosi szűrésekkel rendelkező, törzskönyves egyed.
utolsó: xD
köszönöm a válaszokat, és extra mini Bichon Bolognese-m van, fajtatiszta, de törzskönyve sajnos nincs mert úgy 2x annyiba került volna, és arra sajnos nem telt :S
1. extra mini bichon nincs. Törzskönyve azért nincs, mert gondolom nem is kaphatott volna, mert kisebb a standardnél. Gondolom a szülőknek sem volt tenyészszemléje, mert tenyésztő nem ad el kutyát törzskönyv nélkül. Az az 5500 Ft amibe a törzskönyv kerül nem emeli meg a kutya árát.
A kutyát ne pároztasd, mert csak szaporítassz, és szaporítod a fajtastandardnek nem megfelelő, törzskönyv nélküli, örökletes betegségekre nem szűrt kutyák számát. Eladni úgysem tudod annyi a szaporított kutya.
értem. köszönöm a válaszokat.
azért tettem fel ezt a kérdést, mert sokan kérdezték már tőlem hogy 2 éves létére volt-e már párosítva.
gondoltam hogy ez olyan amit minden kutyával meg kell csinálni
Nem kell megcsinálni. És erre több ok is van h miért nem:
- nem értesz hozzá
- a kutyád semmiben nem szolgálná a fajta jobbátételét
- nincs törzskönyve, így a kölyköknek sem lehet - ami megint csak azt eredményezi, h egy alomnyi kölyök felmenői ismeretlenek, ezáltal ismeretlenek az örökletes betegségeik és genetikájuk
Feleslegesen ne szaporíts és ne rontsd tovább a fajtát! Túl sok nem éppen típusos bichon rohangászik az országban - ami annyit jelent h azok már nem is bichonok, hisz nem ütik meg a standardet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!