Tippek, trükkök? Hogy beadhassam a fültisztító szert a fülébe, de a kutya nem szeretné? 30 kg-os erős kutya.
az állatorvos javasolta, mert eldugult a füle ( nincs gyulladásban ) még!
rázta a kutya a fejét,és így gondoltam,hogy talán a fülében lehet valami. mint amikor az embereknek eldugul a fülük .
Az is megoldás lehet ha egyik kezeddel összefogod a száját a másikkal meg belecseppentesz.
de a földre lenyomós is jó amit előttem mondtak.
Ha van segítséged és türelmed, akkor jutalom falattal egybekötve el lehet játszadozni. Ha harap a kutya, akkor szájszíjat tennék fel, úgy el tudja venni a jutifalit, de harapni nem tud benne. Amúgy az ilyen becseppentős fülcseppel nem kell birkózni, enyém sem szereti, de mivel egyetlen mozdulat az egész, könnyen meg tudom oldani. Előtte kicsit vakarászom a füle tövét, cirógatom, egy-két jutalom falat, aztán már észre sem vette, hopp, megvan. Ilyenkor szinte eldobom a kezemből a cseppentőt, azonnal jutai falat megint, cirógatás, közben nyomkodom a fülét, ahogy kell ilyenkor és kész is vagyunk, már csak ki kell törölni, de azt már általában az enyém hagyja.
Nekünk a karomvágás szokott közelharc lenni még, de ezzel a módszerrel már kezdünk belejönni. Igaz, így kb. másfél-két órába telik, de legalább a kutyának nem szenvedés, hanem rájön, hogy nincs mitől félni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!