Ha valaki bejön a kertembe, és a kutyám megöli akkor engem mennyire büntetnek meg? És a kutyát akkor is veszélyesnek minősítik?
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__50331..
átmásoltam a kérdésed ebbe a topicba, nézd meg, hátha ott több érdemleges választ kapsz
Köszönöm 22-es válaszoló, remélem kapunk rá választ!
23-as válaszoló! Szó sem volt nyitva hagyott ajtóról, kapuról nem értem honnan vetted! Én még akkor is bezárok mindent ha a kertbe megyek ki, soha de soha nem hagyok nyitva semmit, még ablakot is csak ha ott vagyok a helyiségben.
20-as vagyok. Azért ha csak harap és enyhe sérülésekkel megússza a tolvaj, aminek következtében lapul, az nem ugyanaz, amikor egy kutya rátámad és konkrétan széttépi/megöli a tolvajt, mert a hulláját csak nem fogod elásni a kertedben... Vagy ha még is és lebuksz, akkor naná, hogy téged vesznek elő.
Arról nem is beszélve, hogy szerintem egy olyan alak, aki képes betörni és elvenni más tulajdonát, annak kb annyi agyi kapacitása is van, hogy vagy kitalál valami hihetőnek tűnő mesét, hogy miért lépett be az udvarba, vagy annyira gyökér, hogy feljelentést tesz és még azt is elmondja, hogy mit akart ellopni és miért... (ismerek rá élő példát) De nem ezen van a hangsúly. A kérdés arra irányult, hogy mi van akkor, ha vérbe fagyva találok reggel egy alakot, mert a kutyáim megrendezték egy pöttyet. Avagy ha nem is hal meg, de mentőt kell hívnom egy tolvajhoz, aki megpróbált betörni hozzám, mert a kutyáim úgy megszabdalták, hogy ha akarna sem tudna elmenekülni.
Szerintem és sokan mások szerint is ez jogos, kár hogy a bíróság nem biztos, hogy így fogja látni, mert ilyen világot élünk. Azért én is kíváncsi leszek a válaszokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!