Ha kiírjuk a kerítésre, hogy a kutya harap, és mégis bejön valaki, és megharapja, kit terhel a felelősség?
Ha a tulajdonos engedélye nélkül megy be valaki, az birtokháborítás...innentől kezdve nem lehet gond a kutyával. Természetesen a kötelező oltásoknak meg kell lennie.
Ha azonban a te engedélyeddel lép valaki a kertbe, és mégis megharapja, felelős vagy, függetlenül a kitett táblától.
A jogi részét nem ismerem, de egy ismerősöm történetét röviden leírnám:
Zárt kerítésen belül kutya! Idegen ember beugrik a kerítésen belülre (ismeretlen okból). Kutya megharapja. Megharapott ember feljelentést tesz, hogy megharapta a kutya. Ismerősöm hiába mondta, hogy kerítésen beugrott az ember... Bíróság lett belőle és az ismerősömet bírságolták meg!
ma 15:06
Ez nem igaz. Tábla kint, akkor nem éri zaklatás a tulajdonost. Ennyi.Nekem évekkel ezelőtt sem volt e miatt gondom.
... kivéve, ha cigány az illető. Ahogyan azt tudjuk, ma Magyarországon nekik áll a világ. Csodálkozom, hogy azt a két rottit, akik most szétkapták azt a cigány kölyköt, nem vették el a tulajtól, mert sajna itt ez a szokás. A cigánynak mindent lehet, mindenki más kussoljon!
Alap esetben egyébként én is úgy tudom, hogy ha kinn a tábla, akkor így járt az illető.
Az őv-ről meg csak annyit, hogy ez is milyen dolog, hogy én pl. testőrnek szeretném majd képezni a kutyámat (ahol lakom a fele lakosság cigány) és ha majd megharap egyet-kettőt közülük, tuti én leszek a hibás, hiába ők támadnak meg esetleg...
Ezt egy korábbi kérdésnél írtam, de ide is bemásolom:
Egyik ismerősömmel 1 (most már lassan 2) hónapja történt meg:
Hajnal 3-kor arra kelt fel, hogy az ablaka alatt az udvaron a kutyája morog, és ordítoznak kint. Kinézett és a pitbullja egy c.gányt tép, a másik kettő pedig a kutyáját verte. Szerencsére a rendőrök a környéken voltak, és el is fogták az illetőket. A lényeg az, hogy mire a bementek a rendőrségre feljelentést tenni, a kisebbségi önkormányzattól kezdve az ombudsmanon át minden nyavalya kint volt.
Állításuk szerint a kutya kiment a kertből, és úgy támadta meg őket. (aztán persze a zárt kapunk, meg a kerítésen keresztül beráncigálta az illetőt...) De utána már azt is mondták, hogy ismerősöm séta közben uszította rájuk a kutyát. (Hajnal 3-kor, és bent a kertjükben...)
Azt mondták, hogy az ő kutyája közveszélyes és el kell altatni! Na, de ők nagylelkűen eltekintenek a kutya elaltatásától, hogyha ismerősöm eltekint az állatkínzástól.
Ismerősöm nem hagyta magát. Meg is jelent 2 hétre rá az ombudsman rendőrökkel, meg a sintérrel, hogy akkor a kutyát elvitessék. Ismim játszott a kutyával és a nyitott kapunk kidobta a játékát. A kutya futott, de a kapu vonalában megállt, és csak nézte a játékát, hogy akkor most azzal ott az út közepén mi lesz, de a kertből ki nem ment. A rendőrök, meg a sintér is kiröhögték az ombudsmanosokat. :D
A kutya maradt a gazdinál, a 3 c.gány meg 9 évet kapott fejenként, mert már visszaesők voltak!
Nagyon oda kell figyelni ezekre, mert bármit kitalálnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!