Az ivartalanítási műtét nagyon fáj a kutyusoknak? Veszélyesnek számít ez a műtét?
Minimális kockázata van, ha jó az orvos.
A műtét altatásban zajlik, fájdalommentes, alapesetben egy pici, pár centis sebet ejtenek csak a kutya hasán. Amikor ébred az altatásból, támolyoghat, bepisilhet, ez eltarthat egy darabig, ekkor vigyázni kell rá. Természetesen valamennyire fáj a seb (mint minden seb), de többnyire erre adnak fájdalomcsillapítót, és nem is vészes.
Inkább arra kell ügyelni, hogy a kutya ne rohangáljon, ne ugráljon, mert felszakadhatnak a varratok. A kutyák fájdalomküszöbe elég magas, szóval a Te dolgod megakadályozni, nehogy kárt tegyen magában. Erre van a gallér is, hogy ne nyalogassa a sebet.
A sebet napi párszor bekenheted Betadinnal, gyorsabban gyógyul. 10 nap múlva varratszedés.
Szerintem mindenképp érdemes kiivartalanítani, sokkal könnyebb az ivartalan kutyákkal. És egy csomó betegséget is megelőz.
Mint minden műtétnek, ennek is van kockázata, de minimális.
Nagyon helyes döntés, hogy még a tüzelés előtt ivartalaníttatni akarod.
Az kutyám csak az első napot viselte nagyon rosszul. Felébredés után egész nap visított, nyüszögött meg hányt. De ezek csak a gyógyszerek mellékhatásai voltak.
Másnap még mindig nem volt önmaga, betoji volt, mindentől megijedt, még kicsit kába lehetett. De hamar önmagára talált ismét.
És az igaz, hogy engem viselt meg jobban a dolog. Én egész nap sírtam, nehezen viseltem, hogy szenved. De hála égnek nem volt semmi gubanc/probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!