Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minden ami aussie?

Minden ami aussie?

Figyelt kérdés

Heló :D

Ausztrál juhászkutyások tanácsát is kérném. Ti hol vettétek a kutyusotokat? Én eddig két kennelt találtam, ami szimpatikus.

[link]

[link]

Szerintetek ebből melyik a jobb kennel?

Mesélnétek még a kutyátokról, tulajdonságai, hogy hogyan kezdődött ez az egész kapcsolatotok, stb? Adnátok hozzá tanácsokat? Sokat tudok róluk, de azért általában nem írnak róluk tapasztalatokat vagy ilyesmi :) (Minden rendben van, fel vagyunk készülve a kutyusra.)

2013. nov. 6. 17:23
1 2 3
 11/24 anonim válasza:

Mennyivel jobb így beszélgetni, hogy tudom kivel csevegek. Üdv a klubban! Igazából mindegy melyik SD gazdi volt, az egyik(van még tippem, de mindegy is, nem ez a lényeg) jellemző a hozzáállás, ahogy a tied is a privát üzenetekkel, szegény kérdező el sem jut más kennelbe csak az SD be meg hozzád, mert annyi jót mondasz magatokról és annyi szart a többi kennelről (és ne mond, hogy nem igy van, mert nem egy kisgazdim lett aki mesélt nekem a privis üzeneteidről...), hozzáteszem, úgy hogy semmit nem tudsz a többiről, mert akkor lennél hiteles csak ha egyszer is jártál volna nálam vagy másnál, talán velem még élő szoban egy köszönésig sem jutottál, csak hallomásból ismersz, mert látni a klubvacsin, meg egy két hazai kiállitáson láthattál egészen idáig.

Ezért lenne a legegyszerübb, hogy nyiltan felsorolod a kenneleket és esetleg ajánlsz, hogy te ezt és ezt mert nekem innen van kiskutyám és mennyire szeretem a kennel tulajdonosát, egészséges szép jól szocializált kölykei vannak, minöségi táppal ettet stb. ha már ennyire szeretnél informálni másokat.

Nekem az ég egyatta világon semmi bajom nincs, egyet kivéve ha valaki nem fair.

Az, hogy önvizsgálatot kell tartanod, mindenképpen ajánlom!

2013. nov. 7. 11:00
 12/24 anonim ***** válasza:

Sziasztok, ha már nyíltan beszélünk, én vagyok a Skyron tulajdonosa. És szeretném leszögezni, hogy egyik kennelt sem szeretném becsmérelni, hiszen minden tenyésztőnek van valamilyen elképzelése a tenyésztésről és arról, hogy ő maga miért csinálja. Nem gondolom, hogy bárkinek ellensége vagyok, én csak szépen csendben teszem, amiről azt gondolom, hogy a legjobb a kutyáimnak, mindenféle ellenségeskedés nélkül. Szerencsére az amerikai tenyésztők, akikkel napi kapcsolatban vagyok, nagyon jó példát mutatnak arról, hogy mindenki a saját dolgával foglalkozzon és a kutyás sportokat, illetve kiállításokat szórakozásnak fogják fel. Az elsődleges szempont mindig az, hogy a kutya jól érezze magát.

Az, hogy valaki kevés, vagy sok kutyát tart, szintén egyéni döntés, őszintén szólva én csak arról tudok nyilatkozni, hogy nálam miért van/lesz kevés kutya. Nagyon régóta kutyázom és a tenyésztést is azért kezdtem el, mert imádok velük foglalkozni, kirándulni, sportolni, stb. és ezt soha nem is szeretném megvonni tőlük. Ráadásul szeretek tisztában lenni azzal, hogy a kutyáim milyen sportban erősebbek/gyengébbek, mert azt gondolom, hogy a tenyésztés szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható, hiszen sokoldalú kölyköket szeretnék.

Az, hogy valakinek tetszik az a típus, amit én képviselek, vagy sem, szintén egyéni dolog. Amit tudok, hogy a kutyáim kiemelkedő amerikai kennelekből vannak, híresen jó felmenőkkel, a standardnak tökéletesen megfelelő típussal. Van, aki jobban szereti, ha egy aussie skót juhász-szerű szőrt növeszt és olyan erős csontozatú mint egy berni pásztor, de minden standard szerint a közepes csontozat és közepes szőrzet a kívánatos. (Ez nem véletlen, hiszen a standard kialakításánál mindig figyelembe veszik a fajta eredeti funkcióját.) Nyilván minden tenyésztő beleviszi a saját elképzeléseit, nincs is ezzel gond, hiszen a vásárlók többsége úgysem a standard, hanem a saját ízlése alapján választ.

Szívesen látok bármilyen érdeklődőt, aki kíváncsi a kutyáimra, mint ahogy minden bizonnyal a többi kennel tulajdonosa is, de megkereshettek e-mailen vagy akár facebook-on is. Bocsi, hogyha nagyon elkalandoztam. Üdv, Erdész Dóri

u.i.köszi Eszter, hogy vállaltad magad!

2013. nov. 7. 11:28
 13/24 anonim ***** válasza:
Szívesen elolvasnám azokat a privát üziket amiket szerinted én írtam és mást szidtam benne, ilyenre nem emlékszem. Ha mégis van megkövetem magam :)
2013. nov. 7. 11:38
 14/24 anonim válasza:
Szia Dóri, nem nem kalandoztál, jó hogy ezt leírtad.
2013. nov. 7. 11:55
 15/24 anonim ***** válasza:
Én írtam az első postot és szerintem nem emlékszel rám Eszter.... kb 2 éve találkoztunk egy kiállításon ahol a kiskutyámmal voltam. Te köszöntél, beszéltünk kb 2 mondatot majd elmentem. Viszont lehet nem vetted észre de a párom pont a ti sátratok mellett állt és hallotta, hogy a barátaiddal a kutyámon röhögtök, hogy szerintetek mennyire szar... Én mivel nem vagyok tenyésztő engedtessék meg nekem, hogy a szubjektív véleményemet is leírjam egy postba, ez egy szabad ország így megtehetem. Én ajánlottam a te kenneledet mert láttam mennyi időt és energiát fektettek a kiskutyákba plusz hallottam, hogy ilyen téren korrekt vagy de leírtam, hogy nekem mi tetszik és mi nem plusz azt is, hogy bár én nem kedvellek de a kérdező nyugodtan vegyen tőled kutyát mert a "sajátjaiddal" rendes vagy. Nem tagadom, hogy elfogult vagyok az SD kutyákkal hisz nekem is az van így az a típus ami tetszik de mindenki eldöntheti szabadon, hogy neki mi jön be és mi nem
2013. nov. 7. 12:23
 16/24 anonim válasza:

Még mindig nem tudom ki vagy, csak annyit hogy SD gazdi és ha ennél jobban ismerél, akkor tudnád, hogy szabadon vállalom a véleményemet mindig minden helyzetben, így nem hiszem, hogy egy kiállításon ne mondhatnám el a véleményemet bármilyen kutyáról, biztos lehetsz benne, hogy szakmai dolgot hallottál, nem azt hogy de csunya színe van!Az hogy kivel vagyok jóban és kivel nem nem azon múlik, hogy Tm kölykött vett vagy sem, ezt ha megincsak jobban ismernél tudhatnád.

üdv

Eszter

2013. nov. 7. 12:57
 17/24 anonim ***** válasza:

Én vagyok a hatos hozzászóló, csak egy mezei aussie tulaj, senki 'szakmabeli'. Az ok, amiért Judittól van kutyánk, és amit korábban nem fejtettem ki, az egyszerűen az, hogy nála tetszettek legjobban a kölykök. Nálatok nem én jártam, hanem a kutyám másik gazdája, a többi kennelben én is ott voltam.

Én váltottam már privát üzenetet pont egy Tanmarkos gazdival, aki Juditot leginkább egy szaporítóhoz hasonlította, míg fordítva sose hallottam SD-s gazdiktól, hogy a Tanmarkot szidták volna.

Na mindegy, csak gondoltam leírom, nehogy valaki mást sejts mögöttem. :)

2013. nov. 7. 19:01
 18/24 anonim válasza:

Nem teljesen értelek, ki az aki járt nálam és nem vett tölem kutyát kb egy ilyet tudok, egy könyvelő hölgy volt Szentendréről aki fekete szukát keresett és végül Judittól vitt red merle kant talán...más nem járt nálam aki csak körbenézett, ő volt az egyetlen gondolom akkor te a lánya vagy.

Az, hogy ki mit gondol az SD kennelről nem lehet és nem is kell megmondani, van akinek már sok az évi 2-3 alomnál több , a kiskutyagazdijaim -ezt már leirtam párszor -nem a szócsövem ahogy másnak igen...mindegyik értelmes felnöt ember és megvan a saját véleménye, nem kell a szájába adni.

Az, hogy TM kutyát ki és hogyan szapul, nem kell messzire gondolnom csak Komárom tavaly összel vagy idén tavasszal már nem is emékszem amikor az egyik gazdim és leendő gazdim füle hallatára mondták el a negatív véleményüket (szépen fogalmazva) az éppen körben lévő Tm kutyáról.

Szive joguk, nincs is ezzel semmi baj.

Ahogy én még mindig adtam a nevem a bejegyzéseimhez TI még mindig Nem elég sok SD gazdi van itthon, sajna mindenkit nem ismerhetek.

De segíthettek és törlek ahonnan kell.

És az hogy engem szaporitoznak le nem állná meg a helyét, mert az évi egy almom és a körülmények nem teszik ezt indokoltá, illetve akkor te vagy az egyetlen aki nem olyan SD gazdi aki nem hallotta még szidni a TM kutyákat vagy másokat, mert nem kell mindig csak az én kennelemet előhozni, hiszem van már itthon vagy 6 kennel rajtunk kívül!

Mindig csak azzal jönnek az SD gazdik, hogy nem egy típust szeretünk...amit nem igazán értek, hiszen ha megnéztiek a munkáságát Juditnak és nekem igen közelít egymáshoz a kettő...máshonnan indult, de elég közel van már egymáshoz...Ő kicsit emelet a mini méreten, én csökkentettem a maxi méreten, ő szépített a fejeken én erösítettem a csontokon nagyvonalakban!

az amerikai kanok fedezései hasonlítanak az én amerikai vonalaimhoz az ez elötti, Boomos alma ha már szakmaizunk egy Th (ugye utaljuk a Thornapple kutyákat)kutya unokája mellesleg a sokat áhitott Heatherhill vonal ugyan nálam már az első amcsi kutyámban is benne volt és azóta is csak olyan amcsi kutyám van akiben nem is egy Heatherhill toporog.Tipusban azt keresi amit én az tetszik neki ami nekem, de abból dolgozunk mind ketten amink itthon van és azt alakítgatjuk finomítgatjuk, de gondolom ezt ti is látjátok mivel hát értetek a tipusokhoz törzskönyvekhez, úgyhogy lassan leszállhattok erröl az azért mentem Judithoz mert ezt a típust szeretem témáról!

Részemről ez a téma lezárva, átment megint SD TM vitába vagyis SD Eszter vitába és ez már számomra gyerekes is. Sok sikert az új kiskutyájához a kérdezőnek.

Jah az első kommentelő SD gazdinak üzenem, hogy vártam a nevét de nem tudtam meg, nekem nem esik le ki volt ő, nem szeretnék kellemetlen szituba belekeveredni, hogy még egyszer váltunk pár mondatot, így kérem valahogy jelezze, hogy ki ő akár csak a kutyája nevét...köszi előre is!

ui: azon még nem gondolkoztatok el, hogy miért van az hogy az SD gazdik nem kedvelnek engem, ellenben akinek nincs szoros köze az SD hez azok mindig jól elbeszélgetnek velem, szakmai és egyéb dolgokról?

érdekes, hogy judit meg úgy gondolja a Tm gazdik ne szeretik őt, ez tök furi :)

üdv

Eszter

2013. nov. 7. 21:30
 19/24 anonim válasza:

amúgy 6-os válaszoló, nagyon rosszul gondolod, ha a szocializációt 8-9 hetes korra teszed...az elkezdődik az első naptól, abban igazad van, hogy akkor még sok minden menthető.

De ha már ennyire jól ismered a Tanmarks gazdikat akkor igazán beszélgethetnél velük szakmai dolgokról is, nem csak arról ki melyik kennelt szereti, lehet többet érnél vele,mert mindegyik akivel te beszélhettél elismert kiképző, tükrös sulikban.

2013. nov. 7. 21:46
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, hogy te honnan beszélgetsz velem. :) Mint írtam, nem 'szakmabeli' vagyok, csak egy puszta gazdi. Igen, az ő lánya vagyok, és nem szeretem kiírni a nevemet, mert így is elég nagy a digitális lábnyomom. Ismerősök is vagyunk facebookon, ha úgy érzed, hogy a (szerintem teljesen ártatlan) hozzászólásom rosszul érintett, nyugodtan törölj. Az, hogy a Tanmarkról még nem hallottam rosszat, de az SD-ről már igen, meg nem az én hibám, gondolom ilyen gazdikkal hozott össze a sors. :)

Tudom, hogy a szocializáció már az első naptól él, de 16 hetes korukig azért elég alakíthatóak a kiskutyák ilyen szempontból, sőt még utána is, csak nehezebben. Ezért írtam a kérdezőnek, hogy ne aggódjon, onnan is hozhat kiskutyát.

Részemről én is lezártam, mert nem is állt szándékomban vitázni:) Mert nincs véleménykülönbség, legalábbis én úgy látom.

2013. nov. 8. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!