Minden ami aussie?
Heló :D
Ausztrál juhászkutyások tanácsát is kérném. Ti hol vettétek a kutyusotokat? Én eddig két kennelt találtam, ami szimpatikus.
Szerintetek ebből melyik a jobb kennel?
Mesélnétek még a kutyátokról, tulajdonságai, hogy hogyan kezdődött ez az egész kapcsolatotok, stb? Adnátok hozzá tanácsokat? Sokat tudok róluk, de azért általában nem írnak róluk tapasztalatokat vagy ilyesmi :) (Minden rendben van, fel vagyunk készülve a kutyusra.)
A Silver Dreaam jó kennel, a másik kennel legnagyobb értéke, hogy jó a honlapja... a típus amit tenyészt /vagy inkább tenyészteni akar mert alma még nem volt/ nagyon messze áll tőlem (persze ettől valakinek még tetszhet)mag ettől még lehet jó tenyésztő...
Ami még jó lehet a Tanmark's (tőlem az is messze áll típusban, de mostanában már van 1-2 kutyájuk ami jobban bejön, de lelkiismeretes a tenyésztő /mondjuk nem a szívem csücske de ez legyen az én gondom/) [link]
Vagy a Kaleido Star (kb ugyanaz a mint a Silver Dream csak mivel kevesebb kutya van több idő jut a kicsikre, típusban ők inkább azt tenyésztik ami nekem tetszik)
Ha én most állnék aussie vásárlás előtt vagy a mostani Silver dream almot vagy a tavaszi Kaleido Star almot választanám bár biztos lesz tavasszal is alom a Silver Dream ban.
Szerintem a legjobb, ha elmész kennel-látogatásra és magad nézed meg a kutyákat és a körülményeket, beszélgetsz a tenyésztővel.
Fogod látni, hogy a Silver Dreams-nél rengeteg kutya van, ráadásul több fajtát is tenyésztenek. Ilyen helyen a tenyésztőnek nincs mindennapi kapcsolata a kutyákkal, személyzet látja el őket, ami a szocializációjukra is kihat.
A Tanmark's és a Skyron is a fajtagazda országból importált kutyákat tart, de csak limitált létszámban, hogy a kutyákra elég idő jusson. Persze ez nem jelenti azt, hogy neked ezek a kutyák fognak tetszeni. Bárhonnan is veszel végül kutyát, az biztos, hogy nagyon szeretni fogod.
Nekem SD kutyám van és soha szocializációs gond nem volt vele, első pillanattól kezdve szuper kiskutya volt, és sok kutyát ismerek onnan és egyikkel sincs semmi gond, tökéletesen beilleszkednek a családba, nem félősek, jól képezhetők.
Meg kell ismerni a tenyésztőket és a kutyáikat
Ideális esetben a kiskutya elkerül az anyjától olyan 8-9 hetes korában, akkor még bőven a szocializáció szempontjából fontos periódus van, szóval ilyen szempontból tök mindegy, hogy ki hány kutyát tart...Valahogy ezt hozzák fel mindig Judit ellen, mert mást nem nagyon lehet...
Nekem is Silver Dreames kutyám van, az akkor működő összes kennelt végigjártuk, nem véletlenül van onnan kutyánk.
Sziasztok,
Én a Tanmark’s kennel egyik tulajdonosa vagyok.
Amit kicsit elörébb írtak, szerintem azzal lehet azonosulni, azzal teheted a legjobbat, elmész mindegyik kennelbe és körbenézel mi az ami tetszik mi az ami nem.
Az, hogy név nélkül egy kennelt képviselete pl. az első hozzászóló Balázs Judit, miért nem vállalja fel a nevét és, hogy melyik kennelhez tartozik ,ez mindent elárul róla és arról amit képvisel.
A kérdező legyen bárki is az, nem arra volt kíváncsi neked mi a típusod egy fajtán belül, hanem arra melyik kennelt ajánlod, melyik szerinted a jobb és köszönöm, hogy beajánlottál azon kivül is amit megemlített a kérdező.
Az, hogy kinek mennyi ideje van az almokra, ez relativ szerintem, józan ésszel fel lehet mérni kinek mennyi idejje van rá.
Juditnál sok alom van és igen is ő saját maga is mondja ezt mindig, hogy minnél elöbb vigyék el a kölyköket töle ,mert kevés lehetösége van foglalkozni a kiskutyákkal, nekem is van SD kutyám, többször voltam lent Juditnál és sokakat megdöbbentö módon elég sokat bezsélünk ahhoz képest, hogy sokan azt hiszeik semmi kapcsolatunk nincs….egy alom is óriási munka, nemhogy egyszerre több.Ezzel nincs gond, aki mást mond az hazudik, vagy nem nevelt még almot.
Azt leirni, hogy voltál minden kennelben, kedves x. hozzászoló és nem véletlen vettél Judittól, kiváncsi lennék ki vagy te, nem lepödnék meg semmin :)
Ezt talán mindegyik kennel el tudja mondani, hogy van olyan gazdija aki egyenesen hozzá ment kutyát vásárolni és van aki körbenézet és letette a voksát egy kennelnél söt még ennél cifrbak is vannak, de nem koptatom itt a billentyüzetet.
Szerintem most már van elég kennel, hogy mindenki eldönthesse, mi az ami tetszik neki, tartásban, foglalkozásban, ettetésben, párosításokban, egészségben stb.
Az aussies világ itt Mo.on igen gyorsan két polusá vált van egy SD fun club meg van egy TM fun klub.
Most végre több kennel is foglalkozik a fajtával, tavasszal ha jól számolom és Juditnl is csak egy alom lesz akkor lesz vagy 7 alom,így lehet még szóródni és a korrekt válasz az, hogy nézz körbe minedgyik kennelbe és döntsd el mi az ami tetszik, ezt az első hozzászóló is így irta volt, ha pl. egy kutyás fórumra irsz fel, mert ott név is van a válasz mögött.
üdv
Eszter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!