Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kicsi yorki kutyánkat szeretné...

Kicsi yorki kutyánkat szeretném szobatisztaságra nevelni, hogyan csináljam? És a fülét hogy lehetne felállítani?

Figyelt kérdés
Szerda este kaptuk a kutyust, nekem vannak kételyeim a fajtája felől, de az mindegy, nem volt feltétel a fajta csak hogy kiskutyánk legyen. Elméletileg 1 hónapos, de a neten a képeket elnézve van már kettő is, nagyon beilleszkedett hozzánk, kakit elég jól jelzi, nagyon szaglászik, és tartogatja is míg le nem viszem, sajnos napi kétszer tudjuk levinni 8-9 között és este 7-9 között(a nagy hőség miatt). Tegnap reggel óta kint kakált csak de van mikor reggelre bekakil, de a pisi még bemegy ide oda amit azonnal feltörlök(egész lakás csempe)néha a kihelyezett papírra pisil.

2013. nov. 5. 11:57
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

És a 12.58nak még annyit hogy ha olvasnál láthatnád hogy kaptuk, remélem tudod mit jelent.

Szomszédba két kutyus van a barátnőm mondta h ő is szeretne egyet, hétfőn szóltak h szerdára itt lesz, szerdán kopogtatott a szomszéd hogy tessék itt van. És ezt a madaras szigetet inkább felejtsd el, mert úgy érzem ebből lett az előítélet.

2013. nov. 5. 13:26
 12/38 Szilvi & Argos ***** válasza:
79%

Még nagyon pici a kutya, minden evés, ivás, játék és ébredés után AZONNAL ki kell vinni árnyékos részre wc-zni, utána azonnal jól megdicsérni, jutalomfalattal megerősíteni. Semmi baja nem lesz a melegtől, ha árnyékba viszed és van előtte otthon mindig friss víz.

Napi két séta ilyen kis testű kutyának később is KEVÉS.

Minimum 3, de inkább 4!

2013. nov. 5. 13:34
 13/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a a válaszokat(persze Maydy4 válaszát nem)ma már kétszer volt lent egyszer hajnal 4-5 között(oltások végett leírom hogy a barátnőm ment dolgozni és kikísértük, és a kutya keltett fél 4kor hogy játszana) akkor nem volt pisi,kaki, de kivittem 9kor akkor sokat voltunk kint azonnal volt ürítés, és persze sok-sok játék. Most még pihizik a kutyus, ha felkelt leviszem. :)
2013. nov. 5. 13:41
 14/38 anonim ***** válasza:
AMúgy te afrikában laksz? Csak mert itt nincs kánikula..
2013. nov. 5. 13:48
 15/38 A kérdező kommentje:
Afrikától pár száz km-re. :)
2013. nov. 5. 13:53
 16/38 anonim ***** válasza:
69%

Akkor a rászorulók miatt elismétlem:

" <- idézőjel,tehát azt ismétlem meg,amit már valaki egyszer leírt...nem volt feltétel a fajta csak hogy KISKUTYÁNK legyen" Magad irod le hogy az volt az egyetlen FELTÈTEL hogy "kicsi"(magamat idézve) legyen. Kicsi=kiskutya....remélem felhomályosultál már. Egy kutya választásánál nem csak az -lenne- a fontos hogy kiskutya legyen. Hanem hogy meddig él, mit és mennyit eszik, egészségre vonatkozó dolgok(hajlamok,szűrések),fizikai,biológiai szükségletek,jellemvonás(nyugodt kutya kell vagy játékos,hiperaktiv....az életstilusomhoz megfelelő legyen...) tehát mivel számodra semmilyen lényeges dolog nem fontos -amit számba kelett volna venned- valószinű hogy előbb vagy utóbb megfogja keseriteni az életed. Kezdjuk a szobatisztasággal....kistermetű...KICSI mindene.. hólyagja is. Tehát a napi 2 levitel édes kevés,rendszeresen várhato a pisi es a kaki eső. Szocializácio...emberekkel kutyákkal egyaránt,mert nem egy méregzsák Yorkit láttam már akit gyerekként neveltek és ha bárki kozelit a gazdi felé annak kegyetlenül odakapott. És ez még csak kezdet,számos mellékhatása lehet még majd annak hogy egyedül az volt a lényeg hogy "kiskutya" legyen. Az egészségi állapotárol,fajtára jellemző betegségekről nem is szóltam.Pedig ha azok egyszer beütnek...huhuu barátom,az lesz a pénztárca fogyasztó dolog. :D Ugyhogy értetlenül állok privátleveled elött. Továbbá 3 éve vagyok varos lako...azelott jómagam is vidéki voltam.

2013. nov. 5. 13:58
 17/38 anonim ***** válasza:
56%

Mivel jol sejtheto hogy a kanariszigeteken sem osztogatnak ingyen törzskönyves,szűrésekkel rendelkező ebeket a kovetkezokre lehet számitani az adott fajtánál ja csak két hasonlot összeraktak oszt' jól van.

[link]

2013. nov. 5. 14:10
 18/38 A kérdező kommentje:

Kis lakásban lakunk és ezért volt feltétel a kistermet, nem fog idegbeteg lenni mert már leírtam hogy folyton ismerkedik a többi sétáltatott kutyussal, ezzel együtt jár hogy a kutyusok gazdiját is megismeri, bármi baja lesz ha több száz euró is van miből kifizetni. A kaki nem nagyon szokott bemenni neki, azt kint végzi, még a pisivel vannak gondok.

Legközelebb ha az enyémhez hasonló kérdéssel találkozol akkor ennyi legyen a válaszod, mert ez volt a kérdés "Kezdjuk a szobatisztasággal....kistermetű...KICSI mindene.. hólyagja is. Tehát a napi 2 levitel édes kevés,rendszeresen várhato a pisi es a kaki eső."

És nem vagyok a barátod

2013. nov. 5. 14:11
 19/38 anonim ***** válasza:
*ha csak
2013. nov. 5. 14:11
 20/38 A kérdező kommentje:
És légyszíves a sarokban a piros x-re kattintani, és nem itt okoskodni olyanokról ami ku.....ra nem érdekelt.
2013. nov. 5. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!