Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Röngenezéshez szükséges az...

Nagy568 kérdése:

Röngenezéshez szükséges az altatás?

Figyelt kérdés
tenyészszemlén voltam és ezeket kérik: Hd és Pra egyszerű röngen a kutyáról és a szemét meg kell hogy nézze az orvos hogy tiszta-e. Japán akitáról van szó. Én nem szeretném hogy el altassák, lehet hogy keressek egy másik orvost.
2013. nov. 4. 20:47
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
van törzskönyve ill kiállításon is voltam vele és több címet is nyert, csak el vittem erre a tenyészszemlére.
2013. nov. 4. 21:20
 12/25 anonim ***** válasza:

Röntgenhez kell, ha tetszik, ha nem.

És nem altatják, csak bódítják, max 3-4 óra alatt kimegy a hatása (az én kutyámból 1 óra latt ment ki).

2013. nov. 4. 21:21
 13/25 A kérdező kommentje:
a bódítást jobban elfogadom mint az altatást
2013. nov. 4. 21:22
 14/25 anonim ***** válasza:
Bódítja mindegyik doki, nem altatja be. Nincs értelme, elég ha csak mozdulatlan a kutya.
2013. nov. 4. 21:25
 15/25 anonim ***** válasza:

fontos, hogy a röntgen alatt mozdulatlan legyen, ha picit is bemozdúl akkor értékelhetetlen a kép.

A PRA vagy genetikai vagy klinikai vizsgálat... nem tudom a te fajtádnál melyik van, a klinikai sima műszeres vizsgálat, a genteikaihoz nyálkahártya mintát vesznek és laboros vizsgálat van

2013. nov. 4. 21:26
 16/25 anonim ***** válasza:
Én is Dr. Sivernél szüretek immáron 7 éve, de mire hazaérünk a kutyák már lábon szállnak ki a kocsiból. Semmi baja nem lesz az altatástól, ráadásul a csipőnél ugy kihuzzák a lábait, és párhuzamba rakják, hogy ébren ez még nem is olyan kellemes a kutyának. Ha csak hobby célra vettek a kutyát, akkor minek a tenyészszemle??? ok a kiállitást még értem, biztos szereted, de azt viszont nem, hogy arra nem sajnálod a pénzt, hogy a ringbe futkoss vele, elutazz x kilométert, kifizesd a nevezési dijat, az egészségügyi szűrésekre, ahol aminek az a lényege, hogy egészséges-e a kutya, vagy sem, arra meg sajnálod a pénzt. te tudod, hogy hány olyan kutyát hoznak a Siverhez, akiknek az olcsón megcsinálom állatorvosok miatt értékelhetetlen a röntgenje?????
2013. nov. 4. 21:39
 17/25 anonim ***** válasza:

ma 21:18

"ezekért a dolgokért" általában az orvosok egymáshoz közelítő árakat kérnek el.

És nemhogy kevesen kérik az ilyen vizsgálatokat, azért "drága", hanem mindenki megcsináltatja, akinek olyan fajta a kutyája, ahol szükség van a szűrésekre.

Sosem tenyésztettem, fedeztettem. De minden kutyámnak megcsináltattam az első-hátsó röntgenét. Mert olyan a fajtám, hogy csak röntgennel tudom biztosra, milyen az állapota.

2013. nov. 4. 21:47
 18/25 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem, hogy minek vitted tenyészszemlére, ha nem akarod tenyészteni és ennyire nem vagy tisztában szűrésekkel sem.

Én két diszplázia szűrést csináltattam két külön dokinál és mindkettő mélyen altatta a kutyát. Fontos, hogy teljesen ernyedt állapotban legyen. Nem lesz semmi baja tőle.(Siverről sok rosszat hallottam.) Igen, a szűrések drágák, de a kiállítás se olcsó. Nálunk még genetikai szűrés is van.

2013. nov. 4. 22:03
 19/25 A kérdező kommentje:
azért vittem hogy lássam van-e valami baja, amúgy túl esett rajta a mai nap folyamán és semmi baja nincs. lehet hogy 2 év múlva tenyészteni fogom, jobb ha meg van a tenyészszemléje. Kíváncsi voltam hogy meg van-e benne a japán vérvonal azért vittem tenyészszemlére ill hogy egészséges-e nem tudom mi a baj ezzel egyeseknek.
2013. nov. 5. 19:44
 20/25 anonim ***** válasza:
a tenyészszemlén nem derül ki, hogy egészséges-e, és ott is csak egy küllembirálat van, ugyanolyan mint a kiállitáson.
2013. nov. 5. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!