Röngenezéshez szükséges az altatás?
Röntgenezés, elaltassák, stb.
Igen, általában altatnak/bódítanak röntgenezéshez.
Be kell állítani a megfelelő pozíciót az altatáshoz, és nem nagyon van kutya, amelyik hagyná, hogy beállítsák fektetve, és lefogják, arról nem is beszélve, hogy még ha nyugodt is, megmozdulhat, és akkor nem sikerül a röntgenfelvétel.
Az árban pedig gondolom benne van az altatás, a röntgenfelvétel, ami lehet, hogy többirányú lesz, nem tudom, mik a követelmények, és a szemvizsgálat is.
Nem tudom, mit jelent az, hogy tiszta-e a szeme, ilyen nincs. Léteznek szembetegségek, arra lehet vizsgálni a kutyát.
Nem tudom, miből akarnának mintát venni. Érdekes. Ha nem kell, akkor mondd meg nekik, hogy Neked arra nincs szükséged.
A retináját pedig egy műszerrel nézik majd meg, és gondolom akkor kiállít majd erről egy PRA mentességet igazoló papírt.
Ha hobbi célra akarod,nincs vele célod,akkor nem kellenek feltétlenül ezek a vizsgálatok.
Ha tenyésztésbe akarod vonni,akkor viszont előírás az összes ilyen vizsgálat,de talán akkor még többet is kell csinálni.
Amúgy én 10-13 ezerért csináltattam anno a diszplázia szűrést,de hivatalos kiértékelést nem kértem.Amit a klub is elfogad,hivatalos minősítés,azért külön kell fizetni.Ha csak azt akarod tudni,hogy beteg vagy nem beteg,de hivatalos papírok nélkül,akkor valamivel olcsóbb.Persze ez függ a kutya méretétől is.Nekem a 30 kg-os kutyámnak 2 felvétellel került 10-13-ba,már nem emlékszem pontosan.
Nem vagyok benne biztos, hogy kellett az a tenyészszemle, ha ennyire nem vagy tisztában a szűrővizsgálatokkal.
Igen, a dp röntgenhez minden esetben el kell bódítani a kutyát. Érden Dr. Siver a szemszűréssel együtt 20 ezerért megcsinálja.
ez most kamu? csak mert több helyből vérzik a kérdés:
1. ez most csak elírás vagy tényleg kevered a fajtisztát a fajtatisztával?
2. azért vitted el szemlére, mert nem tudtad hogy FAJTAtiszta-e?
3. ha ezt nem tudod, hol a törzskönyve?
4. tenyésszemlének tudtommal előfeltétele a törzskönyv
de lehet csak én vagyok paranoiás, elég sok szapis kérdés volt ma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!