Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek milyen kutyát...

Szerintetek milyen kutyát fogadjak örökbe/vegyek magamhoz? Melyik lenne ideális az esetemben?

Figyelt kérdés
Egyetemista lány vagyok, egyedül lakom egy albérletben és szeretnék kutyát magamhoz venni. Olyan kutyát keresek, amelyik lakásban tartható, hétköznap napi 2szer egy óra séta elég neki (hétvégén jobban ráérek), kistestű, nem hangoskodik (vékony falak-öreg szomszédok), és el van egyedül is itthon napi pár órát, amíg suliban vagyok anélkül, h szétszedi a lakást. Várom a tapasztalatokat. Köszi!
2009. nov. 10. 23:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes oldal, nekem a közepes/nagy és a védjen meg kategóriákba beleillőnek találja a csivavát. :O
2009. nov. 11. 02:30
 12/16 Lelenc Kutyamentő ***** válasza:
100%

Napi két séta egyetlen kutyának sem elég.

A kutyák általában nem hangoskodnak, ha megkapják a megfelelő foglalkozást, napi 3, de inkább négy sétát.

Nálunk - Lelenc KME - közel ötven kutya vár gazdára, sokuk kennelben lakik, naponta 3-4 alkalommal jönnek ki, sétálnak, játszanak. Mindegyikükről igyekszünk megtudni mindent, ám garanciát nem vállalhatunk, hiszen mindenfajta szituban, körülmények között nem látjuk őket, csak abban az egyben, olyanban, amilyenben nálunk édegélnek. Nemrég adtunk örökbe egy kutyát, akiről kiderült nem bír egyedül maradni, zokog, rombol stb. Ezt nem tudjuk tesztelni, hiszen nálunk sosincsenek egyedül.

Mondjuk mára - a gazdi részéről okos neveléssel és sok türelemmel - megtanulta, hogy semmi baj nincs azzal, ha elmegy a gazdi.

Szóval én azt mondanám, hogy "kész" kutya nincs. A menhelyre került kutyák is hoznak magukkal előző életükből egy csomó élményt, aztán a menhelyi lét során alakulnak és amikor végre családjuk lesz, előtűnhetnek újabb viselkedéseik, szokásaik.

2009. nov. 11. 05:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

A napi két séta egyáltalán nem elég, legalább 3x, de inkább 4x kéne levinni a kutyát egy nap.

Ha kölyköt választasz, vele az első pár hónapban különösen sok a feladat pl. szobatisztaság, alapvető szabályok megtanítása.

A csöndesség, a lakás szétszedése - mind a te neveléseden áll.

Elgondolkoztál már, hogy mi lesz, ha mondjuk nem tudod fizetni az albérletet? Vagy csak egyszerűen másikba költözöl? Ez nem kötözködés, de rengeteg kutya kerül be hozzánk is (menhely) csak költözés, vagy "családi körülmények megváltozása" miatt. Sőt, nem egy kutyánkat hozták vissza ugyanezen indokok miatt... Ha kutyát veszel magadhoz, akkor az elkövetkezendő 10-15 évben bármi történik az életedben, a kutyával is számolnod kell.

Ha szimpatizálsz a menhelyi örökbe fogadással, akkor látogass el valamelyikre, a gondozónak mondd el az igényeidet és az elvárásaidat, aszerint fognak neked kutyát mutatni. Garancia semmire nincsen, valószínűleg lesz feladat vele, csak a munkádon múlik, mivé alakítod a kutyusod.

2009. nov. 11. 14:14
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok tanácsot. A pénzzel nincs probléma, nem is ez a gond, közel lakom a sulihoz, úgyhogy lyukas órában is haza tudnék járni. Nagyon régóta szerettem volna kutyát, nekem mindegy, hogy fajtiszta -e vagy sem, csak szeressük egymást. Azért vagyok problémában a fajtaválasztással, mert azt szném, h a kutyám is jól érezze magát. Az én szívem csücske amúgy a basset hound, de az inkább családiba való bennlakással. Jelenleg a bichon frisé és annak keverékei környékén tapogatózom, a teszt is azt adta ki elsőnek. Illetve a törpetacsit.
2009. nov. 11. 14:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Azt ne felejtsd el hogy a tacsinak és a kisebb kutyáknak nagyon nem tesz jót a lépcsőzés. Most lehet azt mondod hogy majd felveszed, de gondolj bele hogy ha esik az eső és sietsz a suliba, már nem lesz időd átöltözni ha összesároz.
2009. nov. 11. 17:26
 16/16 anonim ***** válasza:
A Bichon Frise-t ajánlom amin mint olvastam morfondirozol..,ez a kutya nagyon intelligens,odaadó,szereti az embereket,könnyen tudod nevelni, éber jelző kutya,tele van életörömmel,sztem kiváló kis társad lenne!!;)
2009. nov. 11. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!