Szerintetek milyen kutyát fogadjak örökbe/vegyek magamhoz? Melyik lenne ideális az esetemben?
Én azt tanácsolom (mert úgy látom, hogy meg van a hajlandóság benned ez iránt), hogy menj el egy menhelyre, és ott mondd el ezeket az "igényeidet", ott biztosan mutatnak majd neked kutyikat akik megfelelőek lehetnek számodra.
De ha fajtakutyát választanál akkor itt találhatsz fajtaleírásokat: [link] [link]
Sok szerencsét :)
Off
Csak az a nomrális akinek menhelyi kutyája van? :O És termászetesen csak az lehet ragaszkodó... Miért érzem én ezt nem nomrális véleménynek? -.-' Már annyira elegem van ebből...
On
Szerintem kicsit nagyok az elvárásaid. A kiskutyák sok rosszaságot csinálnak. És eleinte 2-3 óránként le kell vinni, hogy szobatiszta legyen. Szerintem a menhelyi kutyák nem szobstiszták akkor sem ha felnőttet veszel ki. Egy kutyát sokat kell nevelni, főleg ha menhelyi, mert akkor nagy bizonyossággal van valami lelki problémája. Főleg ha felnőttet akarsz, mivel ő már többet tapasztalt. Ha viszont kölyköt viszel haza, akkor lehet hogy mág nincs neki semmi traumája viszont nehezebb eleinte vele.
És ha esetleg a valamelyik csodálatos fajtát választod, akkor se higyj az ilyenek mint az első válaszoló, akinek nincs elég önbizalma, hogy anélkül szeresse a keverékeket, hogy mást szídna. Minden kutya egyoformán jó.
Első vagyok
Az utolsónak üzenem, hogy két fajtatiszta kutyám van...szóval ez nem talált...
És sztem a kedves kérdező is számolt azzal, hogy egy menhelyi kutyának valószínűleg vannak lelki problémái, és az elején nem biztos, hogy egyszerű lesz vele.
A fajtaleírásos oldalt meg azért mutattam, mert lehet, hogy nem ismeri a fajtákat és itt körül tud nézni, hogy nagyjából mik jellemzők egy egy fajtára.
Gondolom, ha valamelyikkel szimpatizál, akkor utánanéz, vagy tesz fel itt további kérdéseket.
Én nem azt mondtam neki, hogy irány a menhely, de mivel a kérdésben van némi utalás arra, hogy ez is szóba lehet, ezért adtam ilyen tanácsot.
A második vagyok :D
Már én is unom hogy az ilyeneknek mint te, akik nem tudnak értelmezni egy mondatot, magyaráznom kell.
Nem azt írtam hogy az csak az normális, akinek menhelyi kutyája van bakker, hanem hogy a "terhes lehetek-e egy banántól" és a "hogyan csajozzak 11 évesen" kezdetű kérdések mellett egy normális kérdést is találtam, amely egy kedves cselekedet irányába mutat. Persze hogy ragaszkodó lesz a fajtiszta is. De attól hogy kiadsz száz rongyot egy kutyáért, amit bizniszből klónoznak, az nem azt jelenti hogy holnaptól ő készíti neked a reggelit.
Az meg hogy hálás lesz a kutya hogyha kihozod egy túlzsúfolt menhely egyik kalitkájából, az nem urban legend, ugyanis a kutya értelmes állat.
Mellesleg egy százalékkal alattam vagy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!