Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a helyes viselkedés abban...

Mi a helyes viselkedés abban az esetben, ha egy kutya rátámad az emberre?

Figyelt kérdés
ma majdnem ez történt velem,a kutya gazdája a kerítéstől elment kb 5-6 méterre,és a kutya ki tudott jönni,és épp a cipőmet kötöttem be,mikor észrevettem,hogy hirtelen meg akar indulni felém támadó pozícióbol.Hát már attól nagyon megijedtem,pedig nem vagyok annyira ijedős. Körülbelül 7-8 méterre lehettem tőle. Mi lett volna abban az esetben,ha a gazda hirtelen nem veszi észre,és rámtámad? mi ilyenkor a helyes viselkedés? egyébként egy németjuhász volt. A kutya gazdája hirtelen rákiabált,mire visszament az udvarukba.

2013. okt. 15. 22:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha rám támadna egy kutya, vlsz a semlegesen álló, nyugodtságot tettető, szembenézős "figurától" várnám a szerencsét. :)
2013. okt. 16. 01:32
 12/21 anonim ***** válasza:
ha egy amúgy nyugodt idegrendszerü németjuhász meg akar támadni, az meg is teszi, ez a kutyi valószínûleg csak el akart ilyeszteni a területérõl. nekem volt "szerencsém" támadó németjuhászhoz, szerintem, ha nem cselgáncsozom 11 éve, akkor ottmaradok. a dög elõször a kezembe harapott, majd torok felé kapott, de judó alapja a behúzott nyak... valahogy sikerült ledugnom az öklömet a torkán, majd amíg öklendezett én fel tudtam mászni egy fára...
2013. okt. 16. 08:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Az esetek többségében ha kertnél nyitva a kapu és elindul feléd akkor szépen lassan nyugodtan tovább mész. Mert a cél az hogy el kergessen a területről. Semmi kapkodás semmi kiabálás és még véletlenül se mozdulj a kutya felé.. (persze ezek mind egészséges kutyák esetén létező dolgok van akinél csinálhatsz bármit de az elfutás sehol se megoldás)

Más ha utcán találkozol kutyával ott nincs a területén könyebb elijeszteni.. (még kissebb voltam találkoztam egy kutyával úgy hogy véletlen egymásnak mentünk egy ház sarkánál. Ő is kitért lassan és én is) ilyenkor egy kutya akkor fog támadni hogy ha esetleg van nálad is egy kutya aki bizonytalan és pl agreszív(vagy csak acsarkodik) Ilyenkor csak egy stabil fellépés ami segíthet ha az elkerülés nem működik. Esetleg ha a kutyák egy súlyba vannak akkor az hogy a pórázt lekapcsolod és megpróbálsz segíteni a sajátodnak..

De mindképpen az elkerülésre kell alapozni. Ami nem egyenlő a meneküléssel.

2013. okt. 16. 09:48
 14/21 anonim ***** válasza:
Minden kutyának van egy területe amit véd. Általában amit belát a kerítés alól kikukkolva. Ha ebből kisétálsz, a szélén egyszerűen megáll még a vadbarom németjuhász kan is amelyik után a szuka is lohol. Az áldozat pedig a dobermanjával iszkol el mint a fene, mert a két 2x akkora kiszökött dög széttépte volna.
2013. okt. 16. 09:55
 15/21 anonim ***** válasza:
én semmiképpen nem fordítanék hátat egy támadó kutyának vannak kutyák akiket ez bátorít fel a támadásra. akkor oldalazva szemkontaktust nem teremtve nyugodtan elmennék.
2013. okt. 16. 11:39
 16/21 anonim ***** válasza:
s vannak amelyeknek egészen más a technikájuk. Laikus ezt nem látja, pedig nagyon sok csak szájhősködik, persze egy bazinagy döggel azért nem igazán játszik az ember...
2013. okt. 16. 13:49
 17/21 anonim ***** válasza:
Isten őrizz hogy el kezdj futni! Próbálj minél nagyobbnak tűnni hogy a kutya felmérhesse az esélyeit. Ha minél nagyobbnak látszol annál kevésbé lát arra esélyt a kutya hogy legyőzzön. A szemébe meg NE nézz mert akkor azt hiszi hogy te is támadni készülsz!
2013. okt. 16. 15:29
 18/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Bár hússal nem szoktam közlekedni,meg teniszlabdával sem, jah és az ordítás szerintem is felbőszíti, de a többi választ hasznosnak találtam :)
2013. okt. 16. 19:58
 19/21 A kérdező kommentje:

Amúgy sokan azt mondják,ne nézzen az ember a kutya szemébe,mert ezzel mégjobban felbőszíti,de van aki szerint ezzel szemkontaktust teremtve a kutya meghátrál. Magam sem tudom,melyik lenne a jobb megoldás.

Amúgy meg ha oldalazva kikerülöm,egy idő után úgy is hátat fordítok neki,ha akarom,ha nem.. akkor hogyan kell elmenni mellette oldalazva?

2013. okt. 16. 20:03
 20/21 A kérdező kommentje:
bár szerintem is a legjobb,ha nem néz az ember a szemébe.!
2013. okt. 16. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!