Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én főnök vagyok ő pedig nem?...

Én főnök vagyok ő pedig nem? Helyes viselkedés a kutyámtól?

Figyelt kérdés

Ma egyik ismerősöm megpróbált rádominálni a kutyámra. Kíváncsiságból. Úgy, hogy letérdelt és fölé hajolt úgy, hogy a nyaka hozzáért úgy a marja körül és ismerősöm morgott. A kutyám visszamorgott rá.

Most előbb én is kipróbáltam, de úgy, hogy a kutyám szájába egy játék volt mert épp játszottunk és olyan helyzetbe voltam, hogy kipróbáltam. Ugyanúgy fölé hajoltam hozzá is értem a kutyámhoz rámorogtam ő meg azonnal elengedte a játékot.

A kutya reakciója helyes volt?

2012. júl. 18. 14:24
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Most ez azt jelenti, hogy én vagyok a főnök?
2012. júl. 18. 14:26
 2/12 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
Ez veszélyes játék volt azért :O Idegen embertől sok domináns kutya nem visel el hasonló megnyilvánulásokat. Az, hogy Tőled elviselte és lerakta a játékot, mindenképpen pozitív dolog!
2012. júl. 18. 14:27
 3/12 A kérdező kommentje:
Sosem bántott még senkit a kutyám nem is fog. Csak morgott egy kicsit. Szerintem jelezni akarta, hogy azért ő a főnök nem?
2012. júl. 18. 14:28
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem azt jelezte az ismerősöd felé, hogy őt nem fogadja el főnöknek.

Igen, helyesen viselkedett a kutyusod, hiszen egy falkán belül csak egy falkavezér lehet, ezért az az ő szemében te vagy. Nagyon helyes.

De ha más kutyus, vagy idegen ember kerül a falkába, azt már maga mögé utasítja!!! Ezért volt veszélyes az ismerősöd cselekedete!

2012. júl. 18. 14:33
 5/12 anonim ***** válasza:
96%

Ilyet ne csinálj, mert ha legközelebb fogja magát és kiharap egy darabot az ismerősöd arcából, akkor meg károghatsz...

Azt se értem, h ok nélkül mi az istennek kellett ledominálni a kutyát.

2012. júl. 18. 14:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Játszhattok ilyet, de ilyenkor a következő lépés, hogy a kutya oda kap. Ez egy másik, jó reflexű és szőrös eb esetében nem gond, de ti kicsit lassabbak vagytok és az arcotok is sérülékenyebb. Szóval ti tudjátok.
2012. júl. 18. 14:50
 7/12 A kérdező kommentje:

Ez a kutya senkit nem fog megharapni. Ha akart volna, már rég megtehette volna. Korábban rám is rengetegszer morgott. Nem mer odáig menni, csak figyelmeztet.

Amúgy ismerősöm csak kipróbálta. Kíváncsi volt.

2012. júl. 18. 15:01
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak kipróbálja, aztán meg a fél arca odalesz. Jó kis móka, mi? Azt meg én sem értem, mi a fenének dominálgatod a kutyát ok nélkül. Tudatos nevelés...pff.
2012. júl. 18. 15:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Fél arca? Nem egy medve :DDDDDDD
2012. júl. 18. 18:38
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az ismerősöd a kutya számára nem falka tag, sőt betolakodó. Ha te beengeded, az azt jelenti, hogy a kutyádnak ezt el kell fogadnia. Viszont egy idegen betolakodó ha a "falkán" belül, sőt a "falka" territóriumán ledominálja az egyik tagot és a főnök ezt szó nélül hagyja -ez egyrészt a főnök gyenge kezű vezetését mutatja, egy rossz döntést hozott, csökkenhet a tekintély féled- az eb ezt úgy éli meg, hogy a privát területét magának kell megvédenie. Ez már túl megy azon, hogy a kutya jól szocializált, nem támad emberre, hisz itt az ember provokálja ki a támadást. Bizony, jogosan védekezhetett volna az eb -mert ez csak védekezés. Persze ha még nagyobb tekintélyed lenne, még nagyobb lenne a távolság köztetek, azt is megengedné a kutya a te parancsodra, hogy egy számára idegen belépjen a privát területébe és ledominálja őt.
2012. júl. 18. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!