Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó ez a módszer?

Jó ez a módszer?

Figyelt kérdés
ha a kutyám valakit támad én erőteljesen rászólók és eléje loccsantok egy kis vizet akkor meghátrál és el vonul. ez jó módszer? mert be bevállik. ( járunk suliba de egyenlőre semmi.... ) abban reménykedek hogy igy megtanulnja hogy ha rászolok akkor engedelmeskedik mert össze köti a vizet a hangsulyommal
2013. okt. 14. 21:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Olyan nagy gond lenne egy jó minőségű bőr kosarat használni a kutyádon, amikor népes helyen jártok? Ha megfelelő méretű az a kosár, a kutya megszokja és nem fogja zavarni.

Nekem volt kedves és tartózkodó kutyám is. A tartózkodónak volt kosara, ha olyan helyre mentünk, vagy éppen ki kellett kötnöm egy vásárláskor. Pontosan az ilyen mindenkutyátmegsimizek emberek miatt. A kosár általában eleve távolság tartásra készteti a legtöbb embert.

2013. okt. 14. 22:57
 12/13 anonim ***** válasza:

Engem mondjuk a területvédés nem hoz lázba, de ha olyan kutyád van, aki nem fogad el idegentől kaját, na, az nem haszontalan dolog.

Az agressziót viszont meg kell oldani. A vízhez hozzá is szokhat, illetve meglehet, hogy egy idő után félni fog a víztől (fürdésnél is pl.). Suliban mit javasoltak? Csak a kajás lekenyerezős megoldást? Jó lenne azért, ha eltűrné az idegen érintést, legalább akkor, amikor kapun kívül vagytok, sokszor nem árt ez, állatorvosi rendelőben, stb. Átmenetileg a szájkosár is jó, de hosszú távon még jobb lenne kezelni a problémát.

2013. okt. 15. 08:12
 13/13 anonim ***** válasza:
Egyébként jól értem, hogy bizonytalan kutyáról van szó? Mert akkor azért ez nemcsak a rettenthetetlen területvédés és ezt a bizonytalanságot a kutyád jóléte érdekében is kezelni kell.
2013. okt. 15. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!