A paprikaspray hatásos kutyák ellen? Vagy valami más módszer?
Azért kérdezem, mert két napja sétáltattam a kutyámat és az egyik házból csak úgy kiengedtek az utcára három nagyon agresszív beagle-t. Persze sose viszik őket sétálni, nulla foglalkozás, de ez más tészta.
A lényeg, hogy megtámadták az én 10 kilós kutyámat, szerencsére sikerült időben kikapnom közülük, rugdostam őket meg kiabáltam. Közben a gazdája is kijött a hangzavarra, de csak annyit mondott, hogy a kutyái csak játszani akarnak és ők nem támadnak...Veszekedtünk egy sort, de nem lett sok eredménye. A kérdésem az lenne, hogy legközelebb, ha arra mennék, hogy tudom őket távol tartani a leghatásosabban? Nem kell, hogy a leghumánusabb legyen, nem érdekel azoknak a kutyáknak a testi épsége, csak a sajátom és a kutyámé, az a fontos, hogy ne akarjanak odajönni többet.
Én is éppen a napokban gondolkoztam, hogy veszek paprikasprayt.
Ugyanis szeptember végétől kezdem a sulit estin, és télen ugye korábban sötétedik, stb. és a suli után (ami ténylegesen délután lesz) már sötétben megyek haza, egy eléggé "érdekes" környéken.
Persze nekem ez inkább emberszabású egyének miatt kellene, nem kutyákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!