S. O. S . Gazdik! Hogyan tanítottátok meg a kutyátokat hogy ne húzzon pórázon? Milyen módszerrel?
A kutyám nagyon húz de nem tudom melyik módszert használjam:
1: Ha elkezd húzni az ellenkező irányba fordulok vele.
2: Ha elkezd húzni megállok, újraindulok, megint húz megállok.
Szerintem tapasztald ki a dolgot. Amit az első válaszoló írt, az szerintem csak kisebb testű kutyáknál válik be. Mivel kisebb kutya nyilván nem húz úgy, mint egy roti pl...
Gyakorold vele sokszor. Én anno mind a kettőt alkalmaztam, függően attól, hogy mennyire sz@rta le a fejemet.
Ja és sima póráz van, nem olyan felcsévélős - nem tudom, mi a pontos neve - fajta. Szerintem ha nem állandó a póráz hossza, a kutyus sose fogja megtanulni, hogy meddig mehet el, mikor fogja visszarántani.
# 5/5 voltam
Nekem közepes, de én sem vagyok nagy, így alaposan be kellett támasztanom, ha nem akartam, hogy lobogjak utána, mint a győzelmi zászló... XD
# 5/5
Nekem a megfordulós dolog vált be, csak nagyon következetesnek és kitartónak kell lenni. Jelölj ki egy pontot a kutyán (mondjuk a vállát), ha az elhagyja a combodat, akkor azonnal fordulsz. Nincs olyan, hogy néha picit előrébb engeded, csak összezavarod vele. A megállós dolgot is próbáltam, előbb-utóbb biztos bejött volna, de nem volt hozzá türelmem, ezzel meg nagyon rövid idő alatt sikerült javulást elérni.
(25 kg a kutya, de amíg nem sétált szépen, el tudott rántani, pláne ha macskát látott vagy ilyesmi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!